Hi.. Assalamualaikum.. Setiap pemilik rumah inginkan aksesori rumah yang cantik dan selamat. Macam aku ni ha, tapi belum berkemampuan untuk decorate the whole rumah. Kita tengok part mana perlu sekarang.

Sekarang ni mana mana je panas bila tiba malam.. lagi lagi dekat rumah aku ni.. terasa macam nak tukar kipas..

 

1) Rumah keluarga berdekatan dengan pantai di bawah bayu laut ;

2) Kipas tak berfungsi dengan betul ;

3) Sangat malas untuk menukar kelajuan selepas duduk bersantai ..

Hahaha.. sama je macam korang kan?

4) Takut pulak tiba tiba rosak sebab sekarang dah tahun ke 6.

Bagi aku of course aku nak yang cantik, yang selamat, dan paling aku nak yang dapat hilangkan panas hahaha. Lebih lebih lagi di ruang menonton tv bersama family. Dan lagi best kalau ber ‘remote control’. Ok.. demand..

Kenapa agaknya nak tukar kipas yang ada remote control? Haaaa.. Tak perlu berjalan dan tak perlu bangun untuk menaikkan dan menurunkan kelajuan. Haha..

So, kat mana aku boleh beli kipas yang sesuai untuk ruang menonton tv? Seorang kawan suggested KDK Fans katanya ada double safety features dan yang pasti ada remote control. (I like this one..hehe..) Design pun sesuai dengan bahagian yang dinyatakan, elegant dan murah . Mampu milik katanya.

Ada kat sini pembaca yang pakai KDK Fans? Boleh bagi cadangan?

11 COMMENTS

  1. okay, kalau nak beli kipas, ini ada tips dia:
    1) Beli kipas yang ada branded, bukan sebab apa, kalau branded kualiti dia agak terjamin, bukannya materialistic, kadang2 kita kena beli benda mahal sikit asalkan berbaloi
    2) Beli kipas 4 bilah, kalau kipas 3 bilah tak kuat dia punya angin
    3) Pastikan bilah dia senget brapa degree entah tak ingat, sebab kalau kurang degree bilah dia senget, angin tak kuat, alah, mcam bilah helikopter tu
    4) Pendapat saya, takmau beli remote, dekat rumah saya ada kipas yang ada remote, then remote tu rosak, dah x boleh adjust kelajuan dia, kalau nk beli pun beli yang ada manual and remote skali 🙂

    ha, tu je kot, selamat membeli 😀

  2. this bring my suggestion base on my own experience, tak kira la rumah kita kondo ke, service apartment ke, pasang ajer kipas biasa yang harga rm120 tu, sebab model biasa lebih tahan lama.Macam rumah sewa saya yang guna jenama KDK,tak pernah ada masalah. Kalau remote control fan ada problem, sure tuan rumah jugak yang nak kene tanggung kos pembaikan ataupun ganti baru..untuk ganti circuit board kipas remote control tu lebih kurang dlm rm100…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge