i & Lifestyle i & Travel

#TSDayOut Bermain Go Kart di Sepang International Kart Circuit

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Finally, yeayyy dapat juga main Go Kart. Ok secara jujur tak pernah main Go Kart. Tak berkelapangan dan tak ada geng. Mujur #TSDayOut kali ni ada main Go Kart. Suka gilerr.. haha

Sepang International Kart Circuit

Untuk yang tak tahu, Sepang International Kart Circuit ni dah lama ada dan selalu anjurkan pelbagai pertandingan Go Kart. Kalau nak main saja saja pon boleh. Ada package di sediakan.

Litar Go Kart ni panjang dia  1.247km dan lebar 10m serta mempunyai 11 selekoh mencabar. Kalau nak tahu mencabar ke tak mencabar, mai main kat sini.. Saya dah cipta sejarah.. haha. Apa dia? Sat gi saya cerita.. kekekek

tsdayout-2016-sepang-go-kart-circuit

Masa kami sampai tu, masih lagi ada pertandingan. Laju gila depa ni bawak. Perasaan masa tu, macam taknak main dah.. Nak tengok tepi je.. Tapi bila dengar taklimat, baru la berkobar nak main balik.. kekeek

tsdayout-2016-sepang-go-kart-circuit-2

Kami di bahagi 3 kumpulan, 1 kumpulan Media, dan 2 kumpulan bloggers. Ingat ada 2 kali main, rupanya satu je ha.. Kalau tahu dah pecut dari awal..

Lepas taklimat kena la tunggu giliran.. Sempat lagi dia tidur..

tsdayout-2016-sepang-go-kart-circuit-1

Hye Devi, jangan marah na.. marah kena jual.. hahaha

Dah dah, jom race!!!

tsdayout-2016-sepang-go-kart-circuit-6

Ehem… orang sebelah tu jaga jaga ye..

Geram gile dengan orang sebelah ni.. Haha.. tengah tengah syok race, tiba tiba ada orang potong.. Rupa-rupanya dia haaa.. Then kami ingat ada 2 game, rupanya 1 je sebab masa dah suntuk..

Si Devi ni pulak terlebih 1 lap.. Ingat dia dah kalah, tapi dia menang sebab 1 game je ikut masa. Lap terakhir tu kira lap untuk masuk kawasan parking.. So tak dikira la kalau dia terlebih lap pon..

Dan dia sangat la beruntung sebab dia main lebih.. Haha.. Tak aci betul.

tsdayout-2016-sepang-go-kart-circuit-5

Ramai je yang tahu, saya ni hantu bawak laju di lebuh raya.. Tapi saya kalah di Go Kart.. huwaaa.. Saya baru first time main Go Kart, tapi dapat no.16.. Ok la kan.. Dan sejarah tercipta bila mana kereta Norpa berpusing  di litar sebab tersasar. Hahaha.. Pastu beria kejar balik, padahal dah lap masuk parking.. Kwang kwang kwang.. hahaha


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Takpe,  next time kita cuba lagi.. Dah tahu kan bertapa seronoknye Go Kart. Lepas ni boleh la main lagi..

Terima kasih kepada Tourism Selangor kerana menganjur aktiviti sebegini. Serius seronok berkumpul dengan blogger sambil beraktiviti di tempat tempat menarik di Selangor.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

InsyaAllah ada rezeki join lagi.. hehe

Dan terima kasih kepada semua sponsor! 5 bintang!

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge