i & Lifestyle i & Travel

Touch N Go rapid KL – Touch 2 Kali

PicsArt_1410581708111
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum..

Agak lama aku tak naik bas. Sekarang ni ke hulu ke hilir aku lebih suka naik motor. Mudah dan jimat. Perjalanan 30 minit hanya berbelanja minyak RM1.50.. Lebih kurang tu la. Jimat kan. Tapi risiko keselamatan la sikit.

Kali ni nak ke Shah Alam lepak with them, naik bas rapid kL selepas berbulan bulan tak naik. Dulu kalau naik bas dari Taman Bukit Angkasa ke Stesen Universiti T632 aku akan touch kad touch N go aku sekali je. Terus terera RM1.00.

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Hari ni terkejut pula aku bila touch terus jadi RM3.00. Maximum charge yang dikenekan setiap destinasi. Biasa kalau bas jarak jauh aku akan touch dua kali, kalau macam Rapid T632 Memang aku touch sekali. Sama la jugak Rapid T631 ke Midvalley..

Nyaris terlupa nak touch masa turun.Aku dah turun dah pun. Bila ada bunyi touch dari orang lain baru aku teringat. Mujur. Kalau tak melayang RM3.00 instead of RM1.00. Heh.

So lepas ni memang kena touch sebelum turun sebab semua charge pakai akan akan bermula dari harga maximum. Rugi la kalau terlupa nak touch.

Ok..happy weekend.

Selamat berjimba!!!

Updated via CM browser | Lenovo S820

#SaluteTOlife

 

#

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network