Assalamualaikum..

Mungkin ramai yang tak tau fungsi MyKAd mengenai cip touch n go yang berada di dalam myKad kita especially myKad baru.

So senang la sekarang. tak perlu susah susah nak beli kad touch n go… Kad Matrik Pelajar Um pun sekarang dah ada touch n go, cuma perlu di tambah nilai je kalau nak guna.

Cara nak tambah nilai hanya perlu pergi ke stesen minyak seperti Shell dan pertronas.. Mesti ada..

Kalau dekat Shell akan di caj 50sen atau pun RM1.. tak pasti.. Yang pasti, touch n go betul betul memudahkan anda.. Nak Nak kalau nak naik lrt dan bas rapid.. Smua pakai touch n go dah..

p/s: untung pelajar UM yang batch selepas 2009/2010.. Kad matrik ada touch n go…

This Post Has 10 Comments

  1. kalau mykad touch n go , scan belah belakang or depan yg ada cips tuh ? takowt jugak kalau touch tapi tak go . malu pulak…

    1. sis.. boleh je terbalik ke tak..dia still boleh baca.. sbb kad kan nipis je..

    2. Sis..kalau untuk pelajar ic touch n go tu ada diskaun secara automatik ke?..atau kena daftar dulu

      1. itu saya kurang pasti..

  2. Sis…tuk guna mykad as a touch n go…kena dftar dlu ke?? @trus bleh tambah nilai???

  3. maksudnya boleh to-up my card di petrol stesyen

    1. Boleh… petro stesen yang ada topup touch n go

  4. bagaimana kalau nak tahu bakinya yang ada dalam mykard

    1. Boleh daftar no ic di laman web touch n go..

Comments are closed.

Close Menu
×
×

Cart