i & Lifestyle

Tolong Saya Cari Siapa Gadis Ini

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

 

Post ini di copy dan paste dari blog http://mrs-vip.blogspot.com/ … Mula mula baca ingatkan dia lelaki.. tetapi sebenarnya Perempuan… kesian pulak tengok.. salah langkah rasanya.. Jom baca kisah yang ditulis oleh Mrs. VIP ni..  menurut entry yang saya copy ni, gadis ni ada dekat rumah dia.. tak tau la kalau dah hantar ke hospital.. Mohon baca dan kalau kenal dia ni, gitau la family dia..

….

 

Entah nak mulakan dari mana. pening sangat, apa yang jadi dari malam tadi… sampai la ni memang buat saya pening. cerita bermula dari semalam. waktu maghrib…mcm biasalah kat ruma saya ni semuanya lelaki… so adik saya sorang ni kaki bola, maghrib baru balik. bila die balik saya dah nampak dah die sok sek sok sek bisik kat ibu. tapi saya buat dono aje sbb sibuk siapkan makanan anak. tiba-tiba ibu panggil saya. ibu cakap


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

‘angahhh cepatlahhh ade budak ni die xsedar cepatlah cepatlah’

saya pun intai. ibu ajak die naik. tapi die duduk atas tangga. saya pun panggil ajak naik. dia naik tapi keadaan die macam keliru. sopan pakaiannya. siap berstokin. adik saya pun cerita.. masa kat pdang bola dia dgn kawan2 dah nampak budak ni dok kehulu hilir cakap sorang-sorang… so budak2 nakal kat situ pula dok cakap budak gila budak gila. adik saya kesian kat die and pegi tegur awak cakap dgn siapa. die cakap dgn kawan. lepas tu bila tanya soalan apa2 die xtau, die nk pegi mana pun xtau, dari mana pun xtau…lepas tu die nak ikut adik saya balik siap tanya ‘keluarga awak ni baik ke x?’ adik saya xnak bawak balik mula2 sebab takut tapi budak ni ikut slow2, padang bola dgn rumah pula jaraknya sejengkal aje.

bila dia naik rumah die duduk  atas lantai. erk.

ibu : ehhh duduk atas kerusi ni dikk

dia : ehh xboleh makcik….xbaik duduk atas kerusi…budak2 duduk bawah, orang tua aje duk atas kerusi.

saya yang duk atas kerusi ni dah terkemut kemit dengar mcm tu.

pastu saya tanya nama, dari mana die mcm berfikir..berkerut2 dahi die fikir.kemudian

saya : adik ni dari mana sebenarnya?

dia : saya dari german kak

saya : oooo nak pegi mana? knp ade kat sini

diam.

saya : nama siapa?

diam.

saya : ok2 adik dtg sini cari siapa?

dia : kawan saya maisarah

saya : ooo…ade x nombor tepon dia?

dia : ada2…  016… emm emmm 220 emmm ehh bukan.. 016..200… emm ehh bukannn


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

sampai lah dia bagi nombor. saya call.

saya : helo boleh saya cakap dgn maisarah?

lelaki india : ayooo wlong number la adikkkk~

saya : adik..kita salah nombor ni. mcmna?

diam.

saya : bak ic…akak nak tgk

die mcm takut2 nak bagi ic. tapi saya amibik juga.

saya : lepas tu adik nak apa sekarang?
dia : saya nak makan, nak mandi..ada baju x??
saya : ok, pegi solat dulu lepas tu makan.mari ikut akak masuk bilik.
dia masuk dengan dahi kerut2. lepas tu die tanya.
dia : akak dalam toilet ada selipar x?
saya : xde..jgn risau toilet bilik ni bersih..akak cuci setiap masa
die buat muka mcm serba xkena.saya diam. bila dia masuk bilik air… die berdiri atas bangku kecik untuk amik air sembahyang, terkial2 sampai nak jatuh. saya pelik.kenapa mcm tu? kemudian..lepas amik wuduk die amik air sebaldi die cuci kaki die seolah olah kaki die kena najis.
dia : ayah saya cakap. masuk tandas kena ada selipar sbb ini smeua najis. xsah wuduk kita.
denggg!!!!
dia : akak…ade xsejadah warna putih?
saya : haa???… xdelah adik..adik guna aje yang ni sejadah ini pun boleh buat solat.
die buat muka pelik lagi, saya tanya kenapa die geleng2 aje.
solat.
die baca surah sebijik2 seolah2 tgh menghafal tapii… kepala nya bergerak seperti kita tgh berselawat, berzikir. saya sangat pelik.tapi saya diam.
lama dia solat. lepastu saya sediakan makan. masa dia tgh makan… saya buka beg duit dia. maaf saya xde niat lain..saya cuma nak cari sesiapa yang saya boleh hubungi. saya nak bantu dia. tapi yang saya jumpa…

 

saya xsempat nk cek sebab dia panggil.
dia : akak..nak sudu boleh?
saya : ohh..ok2
masa dia makan dia tanya
dia : akak, siapa masak ayam ni?
saya : ibu yang masak
die toleh pandnag ibu.
dia : sayur ni? ikan ni?
saya : (malas nak layan) semuanya ibu yang masak. sedap kan??
dia pandang muka saya dalam2 dia cakap.
‘perempuan yang xpandai masak xpatut hidup dalam dunia ni’
denggg!!!!!!!!!!!!!!!
what is thiss????
adik2 dah terkekek kekek kat belakang.kuang asam.
dia : siapa kemas dapur ni?
saya : kenapa? bersepah ke?
dia : haah . kawan saya kata orang kelantan ni pengotor.
@#$%^&*()_
saya : JANGAN PERCAYA CAKAP KAWAN TU. DIE MENIPU. (nada xpuas hati)
lepas tu saya balik keruang tamu. adik2 semua dok sakan gelak. ayah pergi jumpa ketua penduduk untuk bawa budak ni kebalai.
masa ustaz tengah soal siasat. saya pegi  masuk bilik buka purse die balik. dan saya jumpa.

 

 

saya terkejut. sangat terkejut. tapi saya xtanya dia apa2. sbb saya nampak dia sangat keliru.
ustaz : nama awak apa?
dia : saya ada 3 nama pakcik. nama nombor 1 (die sebut nama penuh) , nama nombor dua (saya xberapa dengar tapi nama kedua dan ketiga agak artis sikit)
ustaz : wahh macamana awak boleh ada 3 nama?
dia : ohh yang kedua  ketiga tu kawan saya bagi.
fine!
ustaz : awak dari mana sebenarnya
dia : saya dari german, saya belajar di unversiti kehidupan.bla bla bla….saya ni ada kungfu, saya pernah belasah 5lelaki india. saya pandai terbang, adik beradik semua lelaki.
bila keadaan nampak mengarut sangat kami decide bawa ke balai untuk settelkan.
saya , ayah, ustaz dan dia. kami berempat ke balai.
sampai dibalai kami terus di bawa ke bilik siasatan. sarjan menyoal tanpa henti, kadang2 dia geleng kepala sebab keadaan budak ni mcm sakit.  apa yang saya boleh simpulkan disini katanya die penah masuk hospital sebulan.tapi xcakap hospital apa sakit apa. katanya dia ada darah bangsawan, keturunan diraja brunei. dia boleh becakap dengan alam bunian dan boleh nampak hantu. katanya dulu penah ke tahfiz tapi sehari aje sebab kena halau DENGAN HANTU.bila dah mengarut sgt polis minta dia berhenti bercakap.
polis minta bantuan saya , jasa baik saya untuk jaga budak ni sampai isnin.berat hati saya. saya risau. saya bukan xnak tolong. saya langsung xkenal siapa dia… kat rumah pula semua lelaki.hari isnin pula saya ada appoinment dgn orang. dipendekkan cerita, polis minta saya jaga..kalau xdapat sampai isnin…esok hantar lah kebalai balik.kalau sampai isnin,..hari isnin saya hantar pg kebajikan. sigh.
sampai saat saya menaip ni. budak ni masih ada lagi dibawah.
berdasarkan apa yang saya nampak, budak ni terlalu taksub dengan kumpulan al arkam. dok ulang2 haji ashaari…abuya… dengan segalanya. bila berbahas dengan ustaz dia siap bagi hadis lagi tentang kewujudan imam mahdi. dan imam mahdi itu ialah haji asshaari. allahuakhbar.  ayah kata..budak ni dah di train. dalam fikiran dia.. maka ayah pun dia xingat siapa cuma haji asshaari sahaja.
saya mohon bantuan semua. xkira anda follower saya ataupun bukan. tolonglah saya cari siapa keluarga budak ni. beliau baru 13 TAHUN. saya xnak biarkan dia dihantar entah kemana2.
assalamualaikum.

Updated : alhamdulillah.. bapa dia dah datang ambil.. boleh baca kisah bapa dia ambil kat sini –> Saya dari planet lain..

# Feel free to comment..
Akan ada reward pengomen paling tinggi untuk bulan ni..
3 orang akan terima wang tunai dari owner blog ni..  #

About the author

8 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge