Rawatan Rambut CitySkin MediSpa Hair Rich

Hi,

Tak perlu panjang cerita, sebelum saya bagi tips, saya kongsikan sebab utama rambut menipis dan kering.

5 Sebab UTAMA Rambut Nipis dan Kering

tips melebatkan rambut mudah 2

1- Rebonding

Rebonding acap kali boleh merosakkan rambut. Memang tidak dinafikan, melakukan teknik rebonding pada rambut adalah untuk mencantikkan rambut. Tapi apabila melakukan terlampau banyak kali, ia mampu merosakkan rambut dan membawa kepada masalah rambut kering.

Tak suka rambut kering, tapi tetap buat juga, kan? Asal kan rambut lurus. Fjallraven Kanken Kalau lurus tapi kering tak cantik jugakkan?

2- Menyikat rambut semasa basah

Bila dah lambat, bila nak cepat, pasti terus sahaja sisir ataupun sikat rambut semasa tengah basah. Tahukah anda, sisir rambut semasa rambut masih basah, atau sejurus selepas mandi boleh menyebabkan rambut gugur sekaligus rambut anda semakin hari semakin menipis.

Jadi cuba elakkan, tunggu sehingga kering. Kalau rasa nak cepat, mandi jangan basuh rambut!

3- Menggunakan Hair Dryer terlampau panas.

Pernah dengar orang kate pakai Hair Dryer terlampau panas buatkan rambut jadi kering dan nipis? Haaa.. Pernah dengar, tapi buat juga kan.? Sebab nak cepat kering

Dah tau akibatnya, tapi buat jugak. Tak dinafikan, kadang aku pun buat. New Balance 373 mujer Tapi bila dekat gym je la. Sebab nak cepat. Jangan diamalkan pakai Hair Dryer, kalau anda berada dirumah, keringkan rambut seperti biasa pakai kain tuala ataupun kipas.

Elakkan pakai hair dryer!

4- Salah Shampoo

Ada shampoo yang kita guna 2 kali seminggu atau 3 kali seminggu itu tidak sesuai dengan rambut kita. Cuba cek balik kesan dari penggunaan shampoo tersebut.

Macam saya sendiri, ada shampoo yang betul-betul menyebabkan rambut saya gugur. nike air jordan 4 mujer Hari hari kena menyapu rumah.

Tapi sekarang rambut dah tak banyak gugur dan semestinya dah tak kering. Ada cara penyelesainnya.

Nak tau jalan penyelesaiannya? hmm

5 Tips Melebatkan Rambut Dengan Mudah!

1- Toncangkan rambut dan biarkan semalaman

Cara paling mudah untuk tebalkan rambut adalah dengan mengikat toncang rambut anda. Ini paling simple. Kalau kat rumah selalu buat. Tapi nak biarkan semalaman tu, kena toncang tinggi-tinggi la kot! Payah nak tidur! hehe

2- Minyak Zaiton

Ini saya pasti ramai yang tahu dan selalu buat. Iaitu menggunakan minyak Zaiton. asics gel lyte 3 mujer rojas Formulasi turun temurun. Tapi ada yang tak suka sebab terlampau berminyak dan minyak zaiton atau nama omputihnya Olive Oil. Maglie Philadelphia 76ers Harga pun boleh tahan. hehe

Kalau taknak guna minyak zaiton, pakai minyak masak yang selalu digunakan tu.

3- Teh Hijau

Teh hijau bukan sahaja untuk buang toksik didalam badan. Boleh juga digunakan untuk melebatkan rambut.

Caranya? Rendam teh hijau semalaman dengan air yang mendidih. Biarkan berembun. Sapukan pada kulit kepala dan biarkan satu jam dan cuci. nike air max 2017 dames grijs Kalau takda teh hijau, pakai teh biasa je.

Buat 3 kali seminggu.

4- Nanas

Kisar nanas hingga menjadi jus. Biarkan semalaman, kemudian lumur pada rambut selama 15-30 minit. Lakukan 3 kali seminggu.

5- Gunakan Shampoo

Ha.. air max pas cher pour homme Tak cukup rajin nak mengisar nanas? Tak cukup rajin nak merendam teh hijau? Tak cukup rajin nak bawa minyak masak masuk bilik air?

Nah, tak payah susah-susah. Kalau dah nama pun shampoo, tak perlu susah diangkut masuk keluar. Memang tempatnya di bilik mandi. Pat Tillman Jerseys Cuma perlu beli sahaja.

Tapi pastikan guna Shampoo yang betul. Yang terbaik. Fjallraven Kanken Infantil Kat Saloon pon ada jual. adidas gazelle donna Ada yang organic, ada yang di revolusikan. Jadi pilih la yang sesuai.

Ada ramai yang komplen, rambut tetap gugur walaupun dah shampoo. Kalau rambut gugur kurang 100 helai, itu adalah normal. Mungkin ada solusi lain seperti perlu mendapatkan khidmat pakar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge