i & Lifestyle

Tips Jadi Suami Soleh

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..Woot woot.. hahaha.. Hari ni kita masuk bab bab soleh solehah sikit.. Hari ni kan Jumaat. So elok la manfaat kan jumaat yang ada ni masuk bab agama sikit sikit.

Yes, as you know semua perempuan nak suami yang soleh. Aku pun nak suami yang soleh, yang boleh bimbing kan aku. Tapi sebelum nak tuh, tengok diri dulu layak ke tak. Kalau tak layak, baiki la dulu perangai tuh, audit diri kearah lebih baik. Pesanan untuk diri sendiri jugak.

So, ni aku nak share petua untuk lelaki lelaki yang nak kahwin tak lama lagi, atau pun dah kahwin. Boleh la baca petua atau tips untuk jadi suami soleh idaman ramai wanita wanita.. hehehe


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

1. Pasang niat dan berdoa menjadi suami terbaik. Tanpa berniat dan berdoa anda tidak mungkin jadi suami yang cemerlang.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

2. Jika sudah mendirikan rumah tangga, bersyukur kerana mempunyai pasangan. Yakinlah isteri anda pasangan terbaik yang Tuhan tentukan bagi anda. Ketentuan Tuhan adalah yang terbaik.

3. Suami misali menjadi kebanggaan isteri. Pastikan anda membentuk sifat positif dan istimewa. Cuba tanya diri apakah sifat atau amalan yang boleh dibanggakan oleh isteri anda.

4. Pastikan anda ada masa berbual dengan isteri setiap hari. Semua isteri bahagia apabila dapat berbual dengan suami. Berapa minit yang anda luangkan untuk berbual dengan isteri setiap hari?.

5.Setiap hari pulang dengan senyuman dan bersemangat. Apabila suami tersenyum, isteri dan anak-anak akan bahagia dan rahmat Tuhan akan turun. Senyumlah apabila sampai ke rumah.

# Mama cakap, kawan kawan mama selalu buat match making.. Kalau ada anak2 dara or teruna, merisik dalam kalangan mereka, kalau berkenan, masuk meminang. Tapi aku? tak layak la nak suh mama match ngan anak anak lelaki depa.. Sebab aku ni lagha sangat.. heh.. tak sesuai.. Kakak aku sesuai.. kekeekek

[divider]

About the author

6 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge