i & Blog

Tips Cara Elakkan Mengantuk Semasa Dalam Kuliah

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..

Hi.. Hari ni nak kongsikan satu tips untuk elakkan mengantuk semasa dalam kelas… hehehe.. Tips ini telah di cuba sepanjang berada di Universiti.. walaupun sekarang tak habis lagi.. Elok untuk elakkan mengantuk semasa dalam Kuliah..

DSC01916

Hehe..cara dia senang je.. tapi sebelum aku cakap, anda kena tengok dulu, meja dewan kuliah anda tuh condong atau pon tak.. kalau condong baru boleh proceed to next step.. Kalau tak condong, anda boleh baca je entry Cik Norfa dan tak perlu lah praktikannya.. hehehe..

Ok.. Next, pastikan anda mempunyai satu biji botol air seperti diatas.. Biasakan diri anda bawa sebotol air semasa berada di dalam kelas ye.. Untuk elakkan mengantuk semasa dalam kuliah.. Then letakkan botol air di atas meja dewan kuliah anda yang condong itu.. Kalau botol itu tak berkedudukan tetap dan bergerak, biarkan sahaja.. Kerana itu lah kita nak sebenarnya..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Apabila botol air yang diletakan pada tempat condong,  tuh bergerak dari atas ke bawah..yer la kan,, sebab tak rata.. So apabila di bergerak kebawah anda kena hentikan dia sendiri  dengan tangan anda atau pon pen..buat smpai dia berhenti bergerak.. bila dah berhenti gerak biarkan..

 

DSC01917

Nanti botol tuh akan bergerak balik sebab dekat line korunk duduk tuh mesti ada salah seorang akan keluar masuk, pergi tandas atau ada gegaran handphone menandakan mesej masuk.… tak pon orang depan korang yang akan membuatkan botol itu bergerak semula..So sekali lagi korang hentikan botol tuh.. bila dah sampi bahagian bawah korunk letak kat atas balik.. macam biasa..setiap kali bergerak hentikan ia..

 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

So dengan ini anda akan dapat atasi diri anda daripada mengantuk semasa berada di dalam kelas…. hahahaa. Ini Cik Norfa punya tips ni..  tapi pernah juga orang belakang tanya kenapa tak letak kat bawah meja je botol tuh. hhehe..kalau letak alamatnya boleh tertidur la dalam dewan kuliah..kan2? selaamt mencuba..hehe

 

#tapi sekarang cara nak  elakkan mengantuk semasa dalam kuliah adalah dengan online facebook.. gerenti tak ngantuk..

About the author

6 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge