i & Blog

Tips Cara Elakkan Mengantuk Semasa Dalam Kuliah

tips elak mengantuk
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum..

Hi.. Hari ni nak kongsikan satu tips untuk elakkan mengantuk semasa dalam kelas… hehehe.. Tips ini telah di cuba sepanjang berada di Universiti.. walaupun sekarang tak habis lagi.. Elok untuk elakkan mengantuk semasa dalam Kuliah..

DSC01916

Hehe..cara dia senang je.. tapi sebelum aku cakap, anda kena tengok dulu, meja dewan kuliah anda tuh condong atau pon tak.. kalau condong baru boleh proceed to next step.. Kalau tak condong, anda boleh baca je entry Cik Norfa dan tak perlu lah praktikannya.. hehehe..

Ok.. Next, pastikan anda mempunyai satu biji botol air seperti diatas.. Biasakan diri anda bawa sebotol air semasa berada di dalam kelas ye.. Untuk elakkan mengantuk semasa dalam kuliah.. Then letakkan botol air di atas meja dewan kuliah anda yang condong itu.. Kalau botol itu tak berkedudukan tetap dan bergerak, biarkan sahaja.. Kerana itu lah kita nak sebenarnya..

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Apabila botol air yang diletakan pada tempat condong,  tuh bergerak dari atas ke bawah..yer la kan,, sebab tak rata.. So apabila di bergerak kebawah anda kena hentikan dia sendiri  dengan tangan anda atau pon pen..buat smpai dia berhenti bergerak.. bila dah berhenti gerak biarkan..

 

DSC01917

Nanti botol tuh akan bergerak balik sebab dekat line korunk duduk tuh mesti ada salah seorang akan keluar masuk, pergi tandas atau ada gegaran handphone menandakan mesej masuk.… tak pon orang depan korang yang akan membuatkan botol itu bergerak semula..So sekali lagi korang hentikan botol tuh.. bila dah sampi bahagian bawah korunk letak kat atas balik.. macam biasa..setiap kali bergerak hentikan ia..

 

So dengan ini anda akan dapat atasi diri anda daripada mengantuk semasa berada di dalam kelas…. hahahaa. Ini Cik Norfa punya tips ni..  tapi pernah juga orang belakang tanya kenapa tak letak kat bawah meja je botol tuh. hhehe..kalau letak alamatnya boleh tertidur la dalam dewan kuliah..kan2? selaamt mencuba..hehe

 

#tapi sekarang cara nak  elakkan mengantuk semasa dalam kuliah adalah dengan online facebook.. gerenti tak ngantuk..

#

About the author

6 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network