i & Gajet

Cara hantar mesej melalui Yahoo Mesengger

image_thumb[1] (1)
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum readers… Dikeheningan malam…. duk siapkan assignment.. Tetiba lapar, dan ada orang anta mesej 3 4 kali tak terbalas dek tak ada kredit..

Malam ni nak ajar sikit pengguna internet yang kaki internet ni cara nak hantar mesej melalui Yahoo Mesengger.. Ini entry khas untuk pengguna celcom.. kalau maxis saya tak pasti boleh sampai ke tak mesej tu.. pastikan anda mempunyai Yahoo Mesengger, kalau takde sila la download..

First step – Open yahoo mesangger, login, click pada tab Actions dan pilih Send SMS Message atau tekan keyboard shortcut CTRL + T

image

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Second Step: Tekan tab Contact, dan masukkan nombor telefon Celcom kawan ada .. dengan permulaan +6 seperti contoh di bawah.

image

Last step: Type kan mesej yang anda nak hantar . pastikan anda menaip semaxima mungkin mengikut jumlah perkataan yang di berikan.

Setiap mesej yang dihantar adalah free.  sekiranya penerima balas dia akan dikenakan caj..mesej hanya boleh dihantar beberapa kali sahaja dalam satu masa..

#

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network