Assalamualaikum readers… Dikeheningan malam…. duk siapkan assignment.. Tetiba lapar, dan ada orang anta mesej 3 4 kali tak terbalas dek tak ada kredit..

Malam ni nak ajar sikit pengguna internet yang kaki internet ni cara nak hantar mesej melalui Yahoo Mesengger.. Ini entry khas untuk pengguna celcom.. kalau maxis saya tak pasti boleh sampai ke tak mesej tu.. pastikan anda mempunyai Yahoo Mesengger, kalau takde sila la download..

First step – Open yahoo mesangger, login, click pada tab Actions dan pilih Send SMS Message atau tekan keyboard shortcut CTRL + T

image

Second Step: Tekan tab Contact, dan masukkan nombor telefon Celcom kawan ada .. dengan permulaan +6 seperti contoh di bawah.

image

Last step: Type kan mesej yang anda nak hantar . pastikan anda menaip semaxima mungkin mengikut jumlah perkataan yang di berikan.

Setiap mesej yang dihantar adalah free.  sekiranya penerima balas dia akan dikenakan caj..mesej hanya boleh dihantar beberapa kali sahaja dalam satu masa..

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge