i & Gajet

Cara hantar mesej melalui Yahoo Mesengger

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum readers… Dikeheningan malam…. duk siapkan assignment.. Tetiba lapar, dan ada orang anta mesej 3 4 kali tak terbalas dek tak ada kredit..

Malam ni nak ajar sikit pengguna internet yang kaki internet ni cara nak hantar mesej melalui Yahoo Mesengger.. Ini entry khas untuk pengguna celcom.. kalau maxis saya tak pasti boleh sampai ke tak mesej tu.. pastikan anda mempunyai Yahoo Mesengger, kalau takde sila la download..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

First step – Open yahoo mesangger, login, click pada tab Actions dan pilih Send SMS Message atau tekan keyboard shortcut CTRL + T

image

Second Step: Tekan tab Contact, dan masukkan nombor telefon Celcom kawan ada .. dengan permulaan +6 seperti contoh di bawah.

image

Last step: Type kan mesej yang anda nak hantar . pastikan anda menaip semaxima mungkin mengikut jumlah perkataan yang di berikan.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Setiap mesej yang dihantar adalah free.  sekiranya penerima balas dia akan dikenakan caj..mesej hanya boleh dihantar beberapa kali sahaja dalam satu masa..

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge