i & Produk

The Face Shop : Natural Story

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum … Salam sejahtera…

 

The Face Shop : Natural Story.. Pernah dengar The Face Shop? Kebiasaannya kita dengar The Body Shop.. Tapi kali ni saya nak kenalkan pada anda THE FACE SHOP. Produk kecantikan muka permintaan tinggi keluaran Korea. Kalau korang nak tahu, masa saya ke Korea dulu selama 2 minggu, kenalan Korea saya ada beritahu, kebiasaannya mereka yang melancong ke Korea mesti akan memborong produk kecantikan yang sememangnya keluaran Korea sangat bagus dan mempunyai permintaan yang tinggi..

Tanpa di sangka saya berpeluang untuk menggunakan produk kecantikan THE FACE SHOP selepas pulang ke Malaysia.. Waahhhh… serius teruja… Alhamdulillah.. First time dapat produk ni, tapi terasa macam familiar. Rupa-rupanya kenalan di Korea dulu merupakan juru cakap untuk THE FACE SHOP dan beliau pernah berikan  business card beliau berlogokan THE FACE SHOP! ..  Selepas saya pakai produk kecantikan THE FACE SHOP , now no wonder why she recommended me to use this product.. Awesome!!


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Jom kita tengok produk ape yang ada dari THE FACE SHOP  untuk saya..

 

Ok, produk yang berdiri tegak macam askar dan berwarna coklat cair itu adalah produk pembersih muka, dan yang berada di  kotak dan kotak kecil warna oren tuh adalah untuk kecantikan muka, iaitu barang make up! Hahaha.. Kalau barang make up ni, entah kenapa kawan kawan saya semua teruja.. Suka benar dengan barangan make up The Face Shop.. Hehe… Nak zoom in lagi?? jom kite tengok apa ada dalam kotak..

Bebe Lip Mask, Blusher, Lips Care, Eye Shadow Triple Color

Untuk first step saya sebelum guna produk THE FACE SHOP, saya sarankan anda untuk berhenti guna produk lain selama seminggu. So jangan guna apa-apa produk sebelum buat penukaran. Selepas seminggu, saya mula guna produk pembersih muka dahulu dari THE FACE SHOP..

Kat sini ada 5 produk untuk set lengkap pembersih muka THE FACE SHOP..

1) Acne Solution Foam Cleansing untuk pembersih muka   (RM39.90)

– untuk mengurangkan kesan minyak berlebihan dan sel sel kulit mati yang menyekat liang, dan mengandungi extrak Teh Hijau yang melegakan dan membantu jerawat sembuh. ( highly recommended – Jerawat tak sempat tumbuh, tiba tiba dah hilang…!!!! )

 2) Mild Toner iaitu toner muka  (RM39.90)

– Ekstrak Teh yang mempunya fungsi yang sama tetapi ditambah dengan untuk menghilangkan kekotoran. Dipakai menggunakan kapas muka.

3) Spot Corrector   (RM25.90)

– Untuk menghilangkan parut jerawat, kembalikan kulit kepada asal dan membunuh jerawat yang menyebabkan ‘p-bakteria jerawat’

4) Mild Lotion   (RM39.90)

– Untuk Melegakan kulit, mencegah pembentukan jerawat, dan menggalakkan regenerasi kulit untuk merawat parut jerawat lama.

5) Oil Free Control Essense   (RM39.90)

– Selepas menggunakan 4 produk di atas, produk ke 5 ini untuk menyegarkan kulit.. So freshh!

 

dan untuk produk kecantikan.. hehe.. segan lak nak tunjuk hasil make up? jeng jeng jeng….


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Saya suka Natural Beauty.. Tengok hasilnya.. Natural.. Tak nampak macam anda pakai make up..  Cantik? ok.. JANGAN jawab.. =)

 Terima kasih THE FACE SHOP … Natural On Me !..  Love It…!

About the author

12 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge