Assalamualaikum ... Salam sejahtera...

 

The Face Shop : Natural Story.. Pernah dengar The Face Shop? Kebiasaannya kita dengar The Body Shop.. Tapi kali ni saya nak kenalkan pada anda THE FACE SHOP. Produk kecantikan muka permintaan tinggi keluaran Korea. Kalau korang nak tahu, masa saya ke Korea dulu selama 2 minggu, kenalan Korea saya ada beritahu, kebiasaannya mereka yang melancong ke Korea mesti akan memborong produk kecantikan yang sememangnya keluaran Korea sangat bagus dan mempunyai permintaan yang tinggi..

Tanpa di sangka saya berpeluang untuk menggunakan produk kecantikan THE FACE SHOP selepas pulang ke Malaysia.. Waahhhh... serius teruja... Alhamdulillah.. First time dapat produk ni, tapi terasa macam familiar. Rupa-rupanya kenalan di Korea dulu merupakan juru cakap untuk THE FACE SHOP dan beliau pernah berikan  business card beliau berlogokan THE FACE SHOP! ..  Selepas saya pakai produk kecantikan THE FACE SHOP , now no wonder why she recommended me to use this product.. Awesome!!

Jom kita tengok produk ape yang ada dari THE FACE SHOP  untuk saya..

 

Ok, produk yang berdiri tegak macam askar dan berwarna coklat cair itu adalah produk pembersih muka, dan yang berada di  kotak dan kotak kecil warna oren tuh adalah untuk kecantikan muka, iaitu barang make up! Hahaha.. Kalau barang make up ni, entah kenapa kawan kawan saya semua teruja.. Suka benar dengan barangan make up The Face Shop.. Hehe... Nak zoom in lagi?? jom kite tengok apa ada dalam kotak..

Bebe Lip Mask, Blusher, Lips Care, Eye Shadow Triple Color

Untuk first step saya sebelum guna produk THE FACE SHOP, saya sarankan anda untuk berhenti guna produk lain selama seminggu. So jangan guna apa-apa produk sebelum buat penukaran. Selepas seminggu, saya mula guna produk pembersih muka dahulu dari THE FACE SHOP..

Kat sini ada 5 produk untuk set lengkap pembersih muka THE FACE SHOP..

1) Acne Solution Foam Cleansing untuk pembersih muka   (RM39.90)

- untuk mengurangkan kesan minyak berlebihan dan sel sel kulit mati yang menyekat liang, dan mengandungi extrak Teh Hijau yang melegakan dan membantu jerawat sembuh. ( highly recommended - Jerawat tak sempat tumbuh, tiba tiba dah hilang...!!!! )

 2) Mild Toner iaitu toner muka  (RM39.90)

Ekstrak Teh yang mempunya fungsi yang sama tetapi ditambah dengan untuk menghilangkan kekotoran. Dipakai menggunakan kapas muka.

3) Spot Corrector   (RM25.90)

- Untuk menghilangkan parut jerawat, kembalikan kulit kepada asal dan membunuh jerawat yang menyebabkan 'p-bakteria jerawat'

4) Mild Lotion   (RM39.90)

- Untuk Melegakan kulit, mencegah pembentukan jerawat, dan menggalakkan regenerasi kulit untuk merawat parut jerawat lama.

5) Oil Free Control Essense   (RM39.90)

- Selepas menggunakan 4 produk di atas, produk ke 5 ini untuk menyegarkan kulit.. So freshh!

 

dan untuk produk kecantikan.. hehe.. segan lak nak tunjuk hasil make up? jeng jeng jeng....

Saya suka Natural Beauty.. Tengok hasilnya.. Natural.. Tak nampak macam anda pakai make up..  Cantik? ok.. JANGAN jawab.. =)

 Terima kasih THE FACE SHOP ... Natural On Me !..  Love It...!

This Post Has 13 Comments

  1. Harganya bpe ye? Mana nk cari produk ni?

    1. Harganya bpe ye? Mana nak cari produk ni?

      1. boleh tengok di laman web the face shop.. tapi kalau nak range dalam RM30-40

  2. Hello 🙂
    Lelaki Dalam Picture Tersebut Adalah Kim Hyun Joong dari group SS501.. 🙂

  3. nak tnye ni, agak2 the face shop ade jual online tak barang2 yg kat atas tu?? 🙂
    kalau tak ade, tahu tak mane2 blogshop kat malaysia atau singapura yang ade menjual product2 tu dan pembayaran melalui bank transfer?? (sy takde akaun paypal)
    teringin sangat nak beli.. nak pergi The Face Shop tu pulak, jauh.. dah berapa kali ajak family pergi.. huhu.. 🙁

    1. buat masa sekrang sy tak dengar lagi ada jualan online.. mungkin cik boleh tengok shop locator and ask ur family from malaysia to post for u..

  4. mohon share ya btw saya pengedar produk the face shop ni berminat boleh ctct saya di 0194034337

  5. salam , nak tanya status halal produk the face shop ni..sebab sy guna sirum dia so dah separuh botol bru terfikir pasal status halal produk the face shop.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
×
×

Cart