i & Produk

Simply Sandwiches : Tempahan Makanan Untuk Event

Written by Norfanil

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Murah rezeki.. Satu lagi perniagaan online yang sangat sangat berbeza dari yang lain. Makin hari makin mencanak perniagaan pakaian dan ubat kurus di Facebook, tapi kali ni saya nak bagitau satu perniagaan yang sangat unik, sangat jarang di buat tapi ini hasil anak bumiputra yang minat dalam perniagaan..

Simply Sandwiches. Kalau tengok nama dah boleh agak.. Perniagaan bumiputra yang menjual sandwiches. Tapi bukan sandwich biasa je, Sandwich untuk kesihatan yang sangat berkhasiat ala australia dan paling menarik Simple Sandwiches menyediakan service penghantaran di KLANG VALLEY. Sangat unik… Baru 2 tahun dalam perniagaan tapi dah mempunyai pelanggan sendiri seperti Wardina Safiyyah, Air Asia dan KLIA.

Menurut Managing Director, Sharin, idea asal bermula semasa belajar di luar negara, Australia dan menjadi rutin memakan sandwich di sana. Apabila pulang ke Malaysia, mereka kembangkan idea dari Sandwich Australia dengan  melakukan penjualan sandwich tetapi melalui delivery. Simply sandwiches ada 5 team members yang menjalankan tugas bergilir gilir untuk menyediakan sandwich, membungkus dan juga menghantar.

Simply Sandwiches target market adalah Event seperti corporate meeting, sambutan hari jadi, jamuan, dan lain lain.. Akan tetapi mereka juga menerima tempahan perseorangan. Kalau anda malas nak keluar semasa berada di office esoknya, boleh la order dan tempah di Simply Sandwiches. TETAPI akan di caj penghantaran untuk tempahan bawah dari 10 ikut kawasan anda..

Saya diberi 8 jenis sandwich untuk di rasa dan yang pasti memang 8 jenis ni juga untuk di jual Simply Sandwiches, antaranya yang mendapat sambutan tinggi adalah BBQ Chicken, Garlic Butter Prawn, Beef Salami, dan juga Smoked Salmon..

Dan yang lain adalah, Sandwich Tuna, Sandwich Chicken Salami, Sandwich Sauteed Mushroom, dan juga Sandwich Egg. Jangan risau mengenai bahan yang di gunakan, ianya HALAL dan FRESH.. Ramuan dan bahan di gunakan juga di labelkan di setiap Sandwich. Jangan risau…

Bagi saya semua sedap.. Sempat berkongsi sandwich ni dengan mama.. ye la.. Mana nak habis semua ni kan.. banyak woo.. So kongsi makan dengan mama dan kawan kawan..

Simply Sandwiches 1

1. Egg – Velvety smooth eggs with a little mayo and black pepper. RM 6.00
2. Tuna – Not your average tuna with a hint of lime and curry. RM 7.50
3. Chicken salami – Sexy salami loaded with our special spicy sauce. RM 7.50
4. Beef salami – Sexy salami loaded with our special spicy sauce. RM 8.00
5. BBQ Chicken – Spiced chicken chunks with a hint of our special sauce. Slightly sweet and slightly smoky. RM 8.00
6. Smoked Salmon – Delicate smoked salmon in between bread spread with chives infused cream cheese. Rich and tasty at the same time. RM 12.00 (only available for bulk orders)
7. Mushroom – Sauteed to perfection with caramelized onions and herbs. RM 7.50
8. Garlic butter prawn – Chunky XXL succulent prawns coated with butter and garlic. RM 10.00

Simply Sandwich menggunakan 2 jenis roti iaitu Heavy Wholemeal dan juga Seeded Wholemeal. Heavy wholemeal lebih tasty dan nutrisi manakala  Seeded Wholemeal rangup dan mengandungi kacang.

Simply Sandwiches BBQ Chicken

Kalau tengok gambar di atas.. nampak sangat simple.. Kalau orang yang jenis makan banyak dieorg akan cakap tak cukup.. But then, kalau tak try lagi tak tahu.. Satu sandwich dah cukup mengeyangkan. Saya dan cik Ziqah berkongsi lagi.. Tuh pun ya Allah.. kenyang..

Selain dari sandwich, boleh juga nak order set, iaitu sandwich, salad dan juga air..

Ini salad dia… sedap giloss.. !!..

Simply Sandwiches Salad with bread

Menikmati Simply Sandwiches BBQ Chicken

Gaya Haziqah try.. hahaha.. kusyuk..Menikmati Simply Sandwiches Egg

Nih pulak gaya amatur makan Sandwich.. Amatur paksa buka mulut sebab gusi bengkak dan sakit rahang.. Lagipun sandwich ni tebal.. Rahang seksa….haha.. tapi habis juga tauuu..

Siapa yang nak buat tempahan sandwich dan bertanya maklumat lanjut boleh ke Facebook di bawah.. Jangan lupa LIKE k..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge