i & Lifestyle

Tempahan lembu korban

tempahan lembu korban
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..

Hari raya korban 2014 makin dekat. Tahun ni tarikh hari raya haji ataupun hari raya aidiladha jatuh pada tarikh 5 Oktober 2014. Jadi, saya nak share sikit info program korban dan aqiqah untuk tahun ini dari e-Qurban.

Program korban 

e-Qurban telah mulakan program tempahan korban online di Kemboja di bawah syarikat berdaftar EQURBAN RESOURCES SDN. BHD. (951131-U).

Ia turut dikenali sebagai program Qurban :  Peneraju Qurban dan Akikah. Program ini melakukan korban bagi lembu dan juga kambing.

Bermula pada tahun 2012 secara online, setiap tahun penjualan online semakin meninggat. Alhamdulillah. Kalau kita tengok di laman web online e-Qurban, jumlah yang menempah 2013 meningkat 25,6% berbanding tahun 2012.

Harga tempahan lembu korban dan kambing korban

Untuk tahun 2014, harga bagi lembu dan kambing meningkat sedikit berbanding tahun lalu.

  • Harga lembu korban 2014 :- 
    Untuk satu bahagian : RM280
    Untuk satu ekor lembu : RM 1960
  • Harga kambing korban 2014 :-
    Untuk satu ekor kambing : RM550
  • Untuk melihat harga lembu dan kambing korban 2013 boleh ke SINI.

Ada berita baru untuk 2014 dimana pihak equrban perkenalkan kambing Mekah dan Indonesia untuk program korban tahun ini. Harga untuk kambing Mekah lebih murah.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 
  • Harga kambing korban Mekah 2014 :- 
    Untuk satu ekor kambing RM400
  • Harga kambing korban Indonesia 2014 :-
    Untuk satu ekor kambung RM 550

harga tempahan lembu korban 2014

Cara tempahan lembu dan kambing korban

  1. Pergi ke link ini –> Tempahan e-Qurban  
  2. Terus ke bawah untuk pilih samaada ingin tempah bahagian lembu @ lembu seekor ataupun kambing seekor.
  3. Klik pada tempah sekarang
  4. Buat pembayaran ke akaun Maybank atau CIMB Bank yang tertera.
  5. Baca akad penyerahan dan Isi borang pengesahan pembayaran.

Alhamdulillah.. selesai…

Bukti??


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Boleh tengok status tempahan di bahagian “Tempahan” di laman web e-Qurban atas sebelah kanan..

Dan jangan risau, setelah selesai majlis korban, sijil akan diberikan kepada anda semua..

Tarikh tutup tempahan lembu korban 2014

Untuk tempahan korban 2014, tarik tutup telah di tetapkan pada 30 September 2014 (30/9/2014) tepat pukul 12 malam. Kalau buat tempahan lambat pada tu, korban untuk anda akan di lakukan pada tahun hadapan.

tempahan lembu korban 2014 sekarang

About the author

7 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge