Alhamdulillah.. Syukur dengan keputusan semester ni… Rasa happy giler.. Senyum lagi.. =).. tak pernah lekang hari ni.. hehe.. Siapa sangka, di saat berlawan dengan tekanan emosi dari orang, result sem ni paling gempak sepanjang belajar kat UM..

Dulu, aku teringat kisah Alif F-Secure..

Dia sebagai Presiden Kolej Kediaman Kinabalu beberapa tahun lepas, aku rasa seorang presiden yang banyak cabaran. Nak kena handle pelajar kolej dan dalam masa yang sama tekanan dari orang orang luar yang berlawan kedudukan presiden dengan dia, oang yang tak percaya kredibilitinya dan juga orang tikam belakang.. Boleh katakan semua ada. Tapi Alhamdulillah, dengan tekanan tuh Alif F-Secure dapat keputusan cemerlang untuk sesi tuh.

Walaupun mula mula aku agak pelik sebab aku anggap mungkin boleh jadi tekanan tuh akan burukkan keputusan exam, tapi lain pula jadi pada Alif F-Secure ni..

Tapi semester ni baru aku rasa kebenarannya.. Bila kita makin dalam tertekan emosi , kita akan jadi lebih kuat untuk berjaya. Tapi bila kita bahagia, kadang kadang kita akan leka.. Itu yang buatkan aku terfikir balik apa yang jadi dekat aku 2 3 tahun lepas.. Bahagia? tapi leka..

Dan semester ni, aku buktikan aku cukup kuat nak hadapi tekanan dari beberapa pihak…Alhamdulillah. Aku berjaya!!!

Sangat berterima kasih pada Nooramzan Adenan.. Seorang SAHABAT MAYA.. Tak pernah jumpa, tapi kenal sebab dia beli novel secondhand Suami Aku Istaz dari aku..  Di saat tekanan masa exam semester ni, dia banyak bagi kata kata semangat, dan kisah dia di Utusan (klik untuk baca kisah dia) pada 2010 buatkan aku lagi semangat..

tekanan dan kejayaan

10 thoughts on “Tekanan dan Kejayaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge