i & Lifestyle

Tekanan dan Kejayaan

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Alhamdulillah.. Syukur dengan keputusan semester ni… Rasa happy giler.. Senyum lagi.. =).. tak pernah lekang hari ni.. hehe.. Siapa sangka, di saat berlawan dengan tekanan emosi dari orang, result sem ni paling gempak sepanjang belajar kat UM..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Dulu, aku teringat kisah Alif F-Secure..

Dia sebagai Presiden Kolej Kediaman Kinabalu beberapa tahun lepas, aku rasa seorang presiden yang banyak cabaran. Nak kena handle pelajar kolej dan dalam masa yang sama tekanan dari orang orang luar yang berlawan kedudukan presiden dengan dia, oang yang tak percaya kredibilitinya dan juga orang tikam belakang.. Boleh katakan semua ada. Tapi Alhamdulillah, dengan tekanan tuh Alif F-Secure dapat keputusan cemerlang untuk sesi tuh.

Walaupun mula mula aku agak pelik sebab aku anggap mungkin boleh jadi tekanan tuh akan burukkan keputusan exam, tapi lain pula jadi pada Alif F-Secure ni..

Tapi semester ni baru aku rasa kebenarannya.. Bila kita makin dalam tertekan emosi , kita akan jadi lebih kuat untuk berjaya. Tapi bila kita bahagia, kadang kadang kita akan leka.. Itu yang buatkan aku terfikir balik apa yang jadi dekat aku 2 3 tahun lepas.. Bahagia? tapi leka..

Dan semester ni, aku buktikan aku cukup kuat nak hadapi tekanan dari beberapa pihak…Alhamdulillah. Aku berjaya!!!


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Sangat berterima kasih pada Nooramzan Adenan.. Seorang SAHABAT MAYA.. Tak pernah jumpa, tapi kenal sebab dia beli novel secondhand Suami Aku Istaz dari aku..  Di saat tekanan masa exam semester ni, dia banyak bagi kata kata semangat, dan kisah dia di Utusan (klik untuk baca kisah dia) pada 2010 buatkan aku lagi semangat..

tekanan dan kejayaan

About the author

10 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge