Tetiba hari ini nak mengelurkan satu kisah yang aku baca kat mynewshub.my. Seorang gadis popular kerana mukanya seakan akan patung. Cantik ke patung tu?

Pandangan aku memang cantik, tapi hakikat takleh lari, macam patung. Sama juga di alam facebook. Ramai yang rasa dia cantik tapi ditayang tayang di facebook. dengan makeup tebal, jadik la patung. No neutral beauty.

Budget cantik tapi hakikatnya sebijik macam patung. Bak kata seorang kawan di facebook, perempuan make up tebal tebal, persaan diri tuh  cantik walhal orang sekeliling nampak macam patung!.. ok hakikat..

So before keluar rumah, nak make up, make up la.. tapi tengok dulu cermin, tanya pada diri “macam patung ke tak?’”… nanti tak pasal pasal kena bahan…

Sebenarnya, make up sikit, secalit je pun actually dah mencukupi. Betul tak wahai lelaki?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge