i & Lifestyle

Suami yang romantik atau alim? Pilihan anda?

Katering Kenduri Kahwin dari Pozi Katering Kuala Terengganu-2
Written by Norfanil

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Pak ABU nak kongsi sedikit pertanyaan dari seorang hamba Allah melalui kolum An-Nur yang disiarkan di Metro Ahad tentang memilih calon pasangan yang paling ideal. Antara dua iaitu Suami yang Alim atau suami yang romantik.

Jawapan yang diberikan:

Rasulullah SAW menyatakan, memilih pasangan atau tertariknya manusia pada pasangan adalah kerana empat perkara iaitu harta, kedudukan, rupa dan agama.

Jika dipilih agama, mereka beruntung kerana orang yang memahami agama akan melaksanakan tuntutan agama dan semua 3 perkara berbaki.

Agama menuntut supaya suami menjadi penyejuk hati, pelindung, pembimbing dunia dan agama serta pencari nafkah keluarga.

Kebanyakan lelaki kurang prihatin dan kurang romantis kerana pemikiran mereka lebih kepada rasional berbanding wanita yang lebih bersifat emosional.

Lebih kurang camtu la feedback yang diberi. Bagi Pak ABU ape yg dijawab tu semuanya tepat sekali. YA! agama tu yang UTAMA.

* Nota cari jodoh: Lakukanlah solat istikharah untuk dapatkan panduan dalam mencari teman sejati.

[divider]


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge