Assalamualaikum.. Kat sini saya kumpulkan Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2013 Seluruh negeri untuk panduan cikgu cikgu ataupun ibu bapa..

Koleksi soalan trial UPSR 2013 ini akan di update dari masa ke semasa bergantung kepada sumber soalan dan jawapan yang saya temui.. Saya akan kumpul dan kongsikan di sini .. Terima kasih kepada Cikgu Samsuddin kerana sudi berkongsi untuk membantu adik adik berjaya dalam UPSR..

Semoga bermanfaat, dan maaf atas kekurangan skema yang tidak ada dalam senarai.. Mohon bersabar ye.. Selamat mendownload..

 

Sumber : Cikgu Samsudin

Cara nak download:

1) Klik LINK yang di berikan,
2) - Skydrive : button download ada di bahagian atas sebelah kiri..
      - Scribd : kena sign up dulu, then login baru boleh download..

Jawapan?

Maaf, ada yang ada jawapan, ada yang tiada jawapan.. Mohon bersabar..

 

This Post Has 76 Comments

  1. Terima kasih banyak2. Semoga Allah membalas jasa baik cikgu ini…Aamiin..

  2. Salam, thank u for a good effort on UPSR trial examination spot question, boleh saya buat permintaan, tolong carikan soalan UPSR utk SKJ[C[ jugek tak, sebab saya hantar anak saya ke sekolah Cina. TQ

  3. terima kasih atas perkongsian.

  4. as salam cikgu…
    ada contoh jawapan tak utk semua soalan2 tu?
    Terima kasih

    1. PERcubaan negeri terengganu ada jawapan x ?

      1. percubaan negeri selangor takde ke 🙁

  5. tima ksh byk2..mulia sgguh usaha anda ni

  6. Terima kasih daun keladi dengan usaha murni ini….

  7. Terima kasih cikgu. semoga allah membalas jasa cikgu

  8. Terima kasih atas bantuan.

  9. Terima kasih, budi insahniah amat dihargai.

  10. Terima kasih . Moga jadi amal jariah yang berkekalan manfaatnya..

  11. Salam terima kasih dan mibta halalkan segala ilmu yg boleh di kongsi.

  12. ASSALAM. ..TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA..HANYA ALLAH SAJA YG DPT MEMBALAS KEBAIKAN CIKGU…

  13. terima kasih.. harap dpt disertakan dgn jwpn skali..

  14. tq2….jasa cikgu amat dikenang

  15. Terima kasih untuk Ahli Pengakap Sekolah Rendah,Johor.salam Aidilfitri..

  16. TERIMA KASIH SANGAT2……

  17. Terima kasih banyak2

  18. boleh bagitau negeri mana yang ada jawapan….???

      1. negeri terengganu ada x ??

  19. terima kasih byk2 kerana nii cukup membantu anak sya yg akan menduduki upsr tahun nii, sya asa satu soalan jwpn utk kertas BM upsr ( terengganu) bole tak bagi jawapannya bab agak sukar utk sya memeriksa kerja anak sya yg dia telah buat…thx

  20. Untuk Trial SPM 2013 ada tak? Tq.

  21. Tkasih. Moga Allah membalasnya.

  22. cikgu , macam mana yup , nk bg semua yg saya belajar msuk ke kepala ?? sya dah try bnyk cara .. tpi x menjadi .. mcm mna eh ?? boleyh tlng x ?? TQ

    1. hehe..saya bukan cikgu.tapi saya pernah tanya ustaz, dia cakap.. kena cukup tidur.. supaya otak boleh berfungsi dengan sempurna..

      1. tq .. Semoga saya bleyh buat .. insyaAllah .. tq bnyak2

  23. terima kasih…semoga Allah memelihara Norfanil.

    Mohon soalan percubaan PMR

  24. Terima kasih, dik. Mdh2an Allah memberkati usaha kita semua. Usaha anak2 yang telah giat berusaha dan usaha norfanil untuk membantu. Semoga impian guru2 dan pembimbing yang amat inginkan keputusan cemerlang di sekolah masing-masing dimakbulkan Allah.

  25. Terima kasih… memang saya perlukan ini bagi membantu anak saya yg akan menghadapi upsr bulan depan….

  26. Thank you so much for your info… really appreciate it.. God bless!

  27. Assalam….tq dik kerana sudi buat amaln jariah mcm ni….tp akak nak mintak tolong sikit. Boleh tk sentkan semua soaln utk semua negeri tu ke email akak….tp berapa nak pandai dwload2 ni….

  28. Terminal kasih atas usaha murni ini. Utk Pmr & SPM Ada?

  29. Terima kasih… Semoga mendapat berkat yg berkelimpahan… Untuk PMR bila?

  30. Untuk Trial pmr 2013 ada tak? Tq

  31. Terima Kasih banyak….

  32. Alhamdulillah & terima kasih byk2 atas usahanye..

  33. t.kasih byk2 ats\as perkongsian ini…moga2 kita sama2 mendapat manfaat darinya..

  34. daun selasih ubi kayu,terima kasih thank you

  35. terima kasih banyak2…perkongsian yg byk memberi manfaat kpd semua pihak…

  36. Mohon share d fb..tq

  37. terima kasih .. korang kalau najib yg post marah yer . kehkeh

  38. cikgu why kedah’s paper is not here

  39. thank u coz help me

  40. KL Takde Ke ??

  41. ada tak soalan upsr tahun lepas

  42. Please please please can we have the answers fon Allah BM papers 1and 2.

  43. Please please can we have the answers for all the BM paper 1 and 2.

  44. TQ SO MUCH …

  45. Asalamualaikum…. terima kasih banyak2 ya…

  46. Terbaikkkk lah site ni

    Bila nak bahi jawapan lengkap?
    🙂

  47. Saja parking sini..

  48. TQVM…

  49. Syukran n million thanks fanil for this superb n fantastic effort..its awesome! It really helps me a lot in my teaching especially in providing my pupils with extra drilling based on the upsr trial exams..may Allah bless u darling!

  50. Terima kasih atas perkongsian…..besar ganjarannya dari Nya nanti.

  51. Asalamualaikum terima kasih semuga usaha murni ini Allah berkati memberi manafaat kpd anak-anak murid yg akan menduduki Upsr…

  52. Tq…Bnyk Membantu guru untuk membimbing murid-murid menjelang upsr nnt… 😉

  53. terima kasih. saye share ye…

  54. terima kasih…sangat membantu

  55. mohon pertolongan..
    ade soalan upsr untuk SJK(T) x?

  56. terima kasih cikgu..mcm dapat emas ni..semoga diberkati dunia akhirat

  57. kena sy xleh nk download

    1. TQ very much

  58. kertas soalan2014 tak de ke susah nak revision

  59. Terima kasih puan Fanil, semoga anak2 yg menduduki UPSR 2015 akan
    buat yg terbaik kali ini..insya allah amin…

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
×
×

Cart