Soalan Percubaan UPSR 2013 Semua Negeri

download soalan percubaan UPSR 2013 seluruh negeri

Assalamualaikum.. Kat sini saya kumpulkan Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan UPSR 2013 Seluruh negeri untuk panduan cikgu cikgu ataupun ibu bapa..

Koleksi soalan trial UPSR 2013 ini akan di update dari masa ke semasa bergantung kepada sumber soalan dan jawapan yang saya temui.. Saya akan kumpul dan kongsikan di sini .. Terima kasih kepada Cikgu Samsuddin kerana sudi berkongsi untuk membantu adik adik berjaya dalam UPSR..

Semoga bermanfaat, dan maaf atas kekurangan skema yang tidak ada dalam senarai.. Mohon bersabar ye.. Selamat mendownload..

 

Sumber : Cikgu Samsudin

Cara nak download:

1) Klik LINK yang di berikan,
2) – Skydrive : button download ada di bahagian atas sebelah kiri..
      – Scribd : kena sign up dulu, then login baru boleh download..

Jawapan?

Maaf, ada yang ada jawapan, ada yang tiada jawapan.. Mohon bersabar..

 

Comments

comments

About the author: Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Seorang co-writer di Myselera Masih lagi menuntut di Universiti Malaya dalam jurusan Perakaunan. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus [email protected]… by : Norfanil

74 comments… add one

  • Cikgu Nora August 17, 2013, 9:56 pm

    Terima kasih banyak2. Semoga Allah membalas jasa baik cikgu ini…Aamiin..

  • Noran August 18, 2013, 10:54 am

    Salam, thank u for a good effort on UPSR trial examination spot question, boleh saya buat permintaan, tolong carikan soalan UPSR utk SKJ[C[ jugek tak, sebab saya hantar anak saya ke sekolah Cina. TQ

  • habib August 18, 2013, 11:26 am

    terima kasih atas perkongsian.

  • Zuraini Md Noor August 18, 2013, 5:41 pm

    as salam cikgu…
    ada contoh jawapan tak utk semua soalan2 tu?
    Terima kasih

    • Calon UPSr August 25, 2013, 8:22 pm

      PERcubaan negeri terengganu ada jawapan x ?

      • Bakal Calon UPSR 2013 August 26, 2013, 10:19 pm

        percubaan negeri selangor takde ke :(

  • Ammar Zuraihan Hamid August 18, 2013, 5:49 pm

    tima ksh byk2..mulia sgguh usaha anda ni

  • Salina Adnan August 18, 2013, 6:47 pm

    Terima kasih daun keladi dengan usaha murni ini….

  • juzaini August 18, 2013, 7:53 pm

    Terima kasih cikgu. semoga allah membalas jasa cikgu

  • Marlina August 18, 2013, 8:28 pm

    Terima kasih atas bantuan.

  • Seorang guru August 18, 2013, 9:36 pm

    Terima kasih, budi insahniah amat dihargai.

  • najmi anuar August 18, 2013, 10:19 pm

    Terima kasih atas perkongsian..c:

  • jai August 18, 2013, 10:47 pm

    Terima kasih . Moga jadi amal jariah yang berkekalan manfaatnya..

  • siti jaharah August 18, 2013, 11:10 pm

    Salam terima kasih dan mibta halalkan segala ilmu yg boleh di kongsi.

  • Lela August 19, 2013, 12:12 am

    ASSALAM. ..TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA..HANYA ALLAH SAJA YG DPT MEMBALAS KEBAIKAN CIKGU…

  • ayraa August 19, 2013, 12:25 am

    terima kasih.. harap dpt disertakan dgn jwpn skali..

  • hasniza August 19, 2013, 8:03 am

    tq2….jasa cikgu amat dikenang

  • Ibrahim abdullah August 19, 2013, 8:06 am

    Terima kasih untuk Ahli Pengakap Sekolah Rendah,Johor.salam Aidilfitri..

  • MOHD ZAMRIN JANHARI August 19, 2013, 10:10 am

    TERIMA KASIH SANGAT2……

  • Azman August 19, 2013, 11:42 am

    Terima kasih banyak2

  • Aida August 19, 2013, 1:54 pm

    boleh bagitau negeri mana yang ada jawapan….???

    • Norfanil August 19, 2013, 7:39 pm

      boleh cek satu per satu

      • Calon UPSr August 25, 2013, 8:23 pm

        negeri terengganu ada x ??

  • sarah August 19, 2013, 6:06 pm

    terima kasih byk2 kerana nii cukup membantu anak sya yg akan menduduki upsr tahun nii, sya asa satu soalan jwpn utk kertas BM upsr ( terengganu) bole tak bagi jawapannya bab agak sukar utk sya memeriksa kerja anak sya yg dia telah buat…thx

  • famazana August 19, 2013, 6:42 pm

    Untuk Trial SPM 2013 ada tak? Tq.

  • Abd Razak Abu Bakar August 19, 2013, 9:23 pm

    Tkasih. Moga Allah membalasnya.

  • Nur Adriana Balqis August 19, 2013, 9:33 pm

    cikgu , macam mana yup , nk bg semua yg saya belajar msuk ke kepala ?? sya dah try bnyk cara .. tpi x menjadi .. mcm mna eh ?? boleyh tlng x ?? TQ

    • Norfanil August 19, 2013, 10:01 pm

      hehe..saya bukan cikgu.tapi saya pernah tanya ustaz, dia cakap.. kena cukup tidur.. supaya otak boleh berfungsi dengan sempurna..

      • nur adriana balqis August 20, 2013, 10:19 pm

        tq .. Semoga saya bleyh buat .. insyaAllah .. tq bnyak2

  • razak August 20, 2013, 12:15 am

    terima kasih…semoga Allah memelihara Norfanil.

    Mohon soalan percubaan PMR

  • aza August 20, 2013, 7:28 am

    Terima kasih, dik. Mdh2an Allah memberkati usaha kita semua. Usaha anak2 yang telah giat berusaha dan usaha norfanil untuk membantu. Semoga impian guru2 dan pembimbing yang amat inginkan keputusan cemerlang di sekolah masing-masing dimakbulkan Allah.

  • Hanum August 20, 2013, 8:24 am

    Terima kasih… memang saya perlukan ini bagi membantu anak saya yg akan menghadapi upsr bulan depan….

  • Elizabeth Juliana August 20, 2013, 8:50 am

    Thank you so much for your info… really appreciate it.. God bless!

  • surya August 20, 2013, 9:28 am

    Assalam….tq dik kerana sudi buat amaln jariah mcm ni….tp akak nak mintak tolong sikit. Boleh tk sentkan semua soaln utk semua negeri tu ke email akak….tp berapa nak pandai dwload2 ni….

  • Haryati August 20, 2013, 9:31 am

    Terminal kasih atas usaha murni ini. Utk Pmr & SPM Ada?

  • Umieku August 20, 2013, 9:57 am

    Terima kasih… Semoga mendapat berkat yg berkelimpahan… Untuk PMR bila?

  • jazz August 20, 2013, 11:31 am

    Untuk Trial pmr 2013 ada tak? Tq

  • Anna August 20, 2013, 11:36 am

    Terima Kasih banyak….

  • Nasir August 20, 2013, 7:24 pm

    Minta soalan percubaan KEDAH
    Nasir recently posted..Gegaran Gempa Bumi Di Kupang Kedah 20 Ogos 2013 MalaysiaMy Profile

  • zalida zaini August 20, 2013, 7:40 pm

    Alhamdulillah & terima kasih byk2 atas usahanye..

  • mah August 20, 2013, 11:16 pm

    t.kasih byk2 ats\as perkongsian ini…moga2 kita sama2 mendapat manfaat darinya..

  • murid August 22, 2013, 10:02 am

    daun selasih ubi kayu,terima kasih thank you

  • mohammad asri abdul hamid August 22, 2013, 10:24 pm

    terima kasih banyak2…perkongsian yg byk memberi manfaat kpd semua pihak…

  • Lili Mas August 26, 2013, 10:23 am

    Mohon share d fb..tq

  • Jam Tangan August 28, 2013, 9:05 pm

    terima kasih .. korang kalau najib yg post marah yer . kehkeh

  • saat sulaiman August 29, 2013, 7:11 pm

    Melaka mana????

  • shobana August 29, 2013, 8:22 pm

    cikgu why kedah’s paper is not here

  • syamim September 1, 2013, 5:44 pm

    thank u coz help me

  • UPSR Candidate September 2, 2013, 6:18 pm

    KL Takde Ke ??

  • ahmad azim September 2, 2013, 7:57 pm

    ada tak soalan upsr tahun lepas

  • Norfawzia September 3, 2013, 5:25 pm

    Please please please can we have the answers fon Allah BM papers 1and 2.

  • Norfawzia September 3, 2013, 5:28 pm

    Please please can we have the answers for all the BM paper 1 and 2.

  • HAYATI September 3, 2013, 7:01 pm

    TQ SO MUCH …

  • ika sakura January 10, 2014, 8:51 pm

    Asalamualaikum…. terima kasih banyak2 ya…

  • lina January 23, 2014, 8:48 pm

    Terbaikkkk lah site ni

    Bila nak bahi jawapan lengkap?
    :)

  • anas April 23, 2014, 10:37 am

    Saja parking sini..

  • zawawi April 23, 2014, 9:53 pm

    TQVM…

  • nor74 April 23, 2014, 10:50 pm

    Syukran n million thanks fanil for this superb n fantastic effort..its awesome! It really helps me a lot in my teaching especially in providing my pupils with extra drilling based on the upsr trial exams..may Allah bless u darling!

  • Shaharbanon Anom April 24, 2014, 2:23 pm

    Terima kasih atas perkongsian…..besar ganjarannya dari Nya nanti.

  • hayati salih April 24, 2014, 8:27 pm

    Asalamualaikum terima kasih semuga usaha murni ini Allah berkati memberi manafaat kpd anak-anak murid yg akan menduduki Upsr…

  • Mohd. Firdaus April 24, 2014, 11:05 pm

    Tq…Bnyk Membantu guru untuk membimbing murid-murid menjelang upsr nnt… ;)

  • zaleha April 27, 2014, 11:43 am

    terima kasih. saye share ye…

  • ramlah karsan April 28, 2014, 3:46 pm

    terima kasih…sangat membantu

  • Mohd Khalid Bin Zainal Abidin April 30, 2014, 4:15 pm

    mohon pertolongan..
    ade soalan upsr untuk SJK(T) x?

  • Nenek Kebayan May 7, 2014, 4:14 pm

    terima kasih cikgu..mcm dapat emas ni..semoga diberkati dunia akhirat

  • aini azlinda July 7, 2014, 9:52 am

    kena sy xleh nk download

    • Linda Midy July 12, 2014, 6:46 am

      TQ very much

  • Kathern Elizabeth July 13, 2014, 5:29 pm

    Terima Kasih . Saya harap dengan cara ini saya akan mendapat 5A . InsyaAllah :)
    Kathern Elizabeth recently posted..30 Jam Travel ke 4 Destinasi, Nasi Vanggey, Perak Part 1My Profile

Leave a Comment

CommentLuv badge