Assalamualaikum..

 

Woot woot.. sekarang ni Cik Norfa tak tau la kenapa boleh melekat gila dengan drama kat tv3. Sebelum ni drama Bertamu di Abu dabi yang penuh dengan dramatik, dan drama Sedetik Cinta, lakonan Awal Ashaari walaupun permulaan cerita Cik Norfa tak tengok sebab pelik tengok lakonan Awal Ashaari dan Hanez Suraya..

Selepas tamat drama Sedetik Cinta, sekarang gigih pulak layan drama Teduhan Kasih yang baru je ada di tv3. Hari ni baru episod 2. Apa yang best sangat ye dengan drama tv3? Mungkin sebab drama tv3 kebanyakkannya adaptasi dari Novel termasuklah drama Teduhan Kasih.

Orang yang gila novel macam Cik Norfa ni la yang akan melekat depat tv / tonton untuk layan drama di adaptasi ni. Mujur la kebanyakkan drama yang di adaptasi dari Novel ni, tak pernah di baca oleh  CIk Norfa.. Kalau pernah baca terasa sedikit terganggu sebab kita dah tau the end of the storyy.. Gila tak syok..

teduhan kasih image

Pe pun nih Sinopsis Teduhan Kasih, Drama terbaru di tv3 dibintangi Adi Putra (Ehsan), Sherry Ibrahim (iffa), Shah Iskandar (Ryzal), Nabila Huda (Ayu), Zarina Zainuddin, Mak Engku, Talha Harith, Rahim Omar, Liza Abdullah dan Julia Ziegler.

Sinopsis Teduhan Kasih

Teduhan Kasih mengisahkan tentang pasangan Iffa (Sherry Ibrahim) dan Ryzal (Shah Iskandar) yang hangat bercinta dan kemudian membuat keputusan untuk berkahwin, walaupun tidak direstui oleh ibu Ryzal, Puan Suraya. Sejak berkahwin, Iffa dan Ryzal sering bergaduh, adakalanya, wanita itu teruk dipukul oleh suaminya. Kebahagiaan yang diidam oleh Iffa berkecai apabila sahabat baiknya sendiri iaitu Ayu (Nabila Huda) menggoda Ryzal hanya untuk menyakiti Iffa. Ditambah pula, Puan Suraya yang tidak senang melihat perkahwinan mereka sering menabur fitnah terhadap Iffa.

Suatu hari, Iffa pergi ke klinik selepas mengalami pening kepala dan mual. Dia disahkan mengandung. Iffa gembira dengan berita tersebut namun diselubungi dengan rasa serba salah apabila mengenang hubungannya dengan Ryzal. Di dalam takut, dia tetap memberanikan diri untuk berkongsi berita berkenaan sambil berharap suaminya akan berubah. Pada waktu Iffa ingin berterus-terang dengan Ryzal, Ayu muncul di rumah mereka. Pengakuan Ryzal tentang hubungannya dengan Ayu disusuli lafaz cerai talak satu mengejutkan Iffa.

Tanpa hala tuju, Iffa pulang ke rumah ibu tirinya, Maimun selepas dihalau oleh Puan Suraya. Di rumah itulah dia telah diperlaku seperti hamba dan sejarah tersebut bakal berulang di hari mendatang. 9 bulan kemudian, Ayu dan Ryzal berkahwin pada hari Iffa dijangka akan melahirkan anak. Ayu sengaja memilih tarikh tersebut untuk menambah derita Iffa.

Iffa yang panik dan tidak tahan sakit menggagahkan diri keluar rumah bersendirian sebelum berselisih dengan Ehsan (Adi Putra). Atas rasa kasihan, Ehsan menghantar Iffa ke hospital dan menemani wanita tersebut sehingga Iffa melahirkan anak lelaki yang diberi nama Adam Ehsan. Lelaki asing ini melayan Iffa seperti seorang isteri, segala belanja dan keperluan Adam juga dipenuhi dengan ikhlas. Ehsan merupakan seorang CEO di sebuah syarikat, dia mempunyai segalanya termasuklah wanita-wanita cantik namun hidupnya kosong tanpa arah.

Pada waktu ini, Iffa merasa sangat terharu kerana masih ada insan yang sudi membantunya. Ehsan pula merasakan sesuatu yang sangat indah dengan kehadiran Iffa. Dua hari di hospital, jururawat memberitahu Iffa bahawa dia sudah boleh pulang pada hari itu. Iffa menyambut perkhabaran itu dengan serba salah. Pertanyaan di hatinya… di manakah dia hendak pergi? Ehsan kelihatan gelisah pada hari tu.

Ehsan menawarkan tempat tinggal untuk Iffa tetapi tidak memaksa jika Iffa menolak. Bagaikan tiada pilihan lain, Iffa mengangguk setuju. Dengan sifat Ehsan yang romantik, mengambil berat, manja dan kasihkan Adam membuatkan hati Iffa tercuit rasa sayang. Ehsan mengambil keputusan untuk menikahi Iffa demi Adam. Dalam kebahagiaan yang baru hendak dikecapi, sekali lagi Ayu datang untuk meruntuhkan kebahagiaan Iffa. Namun, kali ini Iffa nekad tidak akan berdiam diri dan membiarkan Ayu merampas kebahagiaan yang dimiliki bersama Ehsan.

Drama Teduhan Kasih ; Setiap hari Isnin – Khamis, pukul 7 Malam.

4 thoughts on “Sinopsis Teduhan Kasih Drama Dibintangi Adi Putra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge