i & Lifestyle

Shopping Sakan di Giant Baru Jalan Semarak, Kuala Terengganu

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

Giant Baru Jalan Semarak Kuala Terengganu.. Baru je di buka sebulan lepas kot. Boleh tahan teruja gak la sebab Giant Baru Jalan Semarak nni sangat dekat dengan rumah aku di Bukit Tok Beng Seberang Takir.. 10 minit dah sampai.. So lepas ni tak perlu lagi nak mengadap jammed teruk dan merentas Sungai Terengganu untuk pergi Giant di Padang Hiliran… Yang dekat dah ada watpe nak gi jauh kan?

Bila tengok Giant Baru Jalan Semarak, boleh tahan ohsem dia. Bagi aku terengganu tak perlu nak shopping complex besar besar cukup ah ada Giant dan Mydin Mall. Dekat Giant Baru Jalan Semarak ni, kelengkapan dan kemudahan dia cukup semua. Ada surau, ATM, store store, food court, Secret Recipe, Cool Blog, First Lady, Kedai Handphone, Kedai Cermin Mata dan lain lain… Yang penting ada aiskrim cawan tinggi harga RM1.30.. hehehe. murah tuh…

Sebenarnya niat kiteorg pergi Giant semalam nak beli kipas meja memandang kan kat rumah ni kipas syiling paling lawa tak berfungsi dengan elok.. Membazir je kan kipas lawa lawa ni.. kejap je boleh pakai… Aku dah get ready duit untuk belanja family..tapi di akhir shopping lain pulak jadinya…hahaha.. biasa la kan bila girls shopping..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Apa yang kami beli kat Giant?? hahaha.. Nak beli kipas meja, tak jadi beli sebab brand Hier dah habis..itu je kipas yang berfungsi elok dan murah.. then yang tak da perancangan nak beli pula kami beli.. Papan Iron baju, makanan bebola semua jenis untuk makan steamboat sambil tengok ABPBH semalam .. (keputusan ABPBH boleh klik) … beli cover handset S3, tukar screen protector s3 .. yang paling best, buah tomato yang ingin sangat di beli, terlupa plak.. terpaksa melencong ke Sabasun pulak semata mata nak beli buah tomato..adehhh…

Sebenarnya syok bila dapat keluar ngan family.. masing masing suka buat lawak.. happy je.. lagi happy tengok mereka gembira.. Dulu masa kecik gaduh memanjang..sekarang dah besar masing masing merantau negara orang.. tunggu cuti je la mampu berkumpul sama sama.. yang best tahun ni, semua adik beradik dapat berkumpul masa puasa dan raya nanti.. maklum la, cuti sem bermula seminggu sebelum puasa..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

#gembira dapat kurangkan beban family.. keluarkan sikit duit buat belanja barang barang rumah..  duit yang baru keluarkan semalam dah habis.. =)

giant baru jalan semarak

giant baru jalan semarak 2

About the author

9 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge