i & Lifestyle

Semakan Keputusan ke IPTA (ijazah Pertama) 2012/2013 Lepasan Stpm, Matrikulasi

ipta
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum semua.. Good news. Semakan keputusan ke IPTA / Semakan keputusan ke Upu boleh disemak bermula esok 13 Julai 2012 bermula 12 tengah hari. Semakan Keputusan ke IPTA  ini untuk lepasan SPM, Matrikulasi, Asasi, Diploma dan Setaraf.

 

InsyaAllah, untuk mereka yang memohon akan dapat. Doa banyak banyak ya. dan tahniah untuk mereka yang berjaya dapatkan pengajian yang diinginkan. Jangan leka sudah le ya kat universiti tuh.

 

Adik aku yang dapat 11 A 2 tahun lepas, masuk Asasi USIM, (tahmidi USIM) , tapi boleh pulak dia tak tau bila boleh apply untuk IPTA lain. So dia tak apply la, just apply untuk USIM. Sabar je laaa.. Duk la kat USIM tuh.. Nak suh masuk UM kat aku, dia taknak.. haha..katanya tercabar..yer la, tengok kakak dia ni nyaris kecundang.. banyak kali dah terfikir nak berhenti belajar..=).. So esok dia kata keputusan course untuk USIM juga dikeluarkan bagi Ijazah Pertama untuk bekas pelajar tahmidi USIM. Tak perlu nak buat Semakan keputusan ke IPTA dah.

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

 

Itulah kan, harapan terlalu tinggi, nak sangat masuk Universiti No.1 di Malaysia, sekarang terima la padah nya.. baik aku masuk Uitm, tiap tiap sem leh dapat dekan gamaknya.. hehehe..  Sebab aku suka orang jaga aku, macam kat matrikulasi Kolej Mara Kuala Nerang dulu.

 

Apa apa pun,  semakan keputusan ke IPTA boleh di buat di http://upu.mohe.gov.my/ atau dengan semakan SMS seperti cara dibawah.

 Lelaki kacak : Eyriqazz vs Denaihati ??

 

 

Semakan Keputusan ke IPTA melalui SMS

taip

UPU RESULT<space>No.Ic

hantar ke 15888

Selamat maju jaya semua.. All the best mengharungi zaman universiti…

p/s: ada yang dapat masuk UM course Accounting? boleh la roger roger ya… hehehe… Aku masih ada 1 tahun lebih sikit je.. then grad.. insyaAllah..

#

About the author

5 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network