Assalamualaikum semua.. Good news. Semakan keputusan ke IPTA / Semakan keputusan ke Upu boleh disemak bermula esok 13 Julai 2012 bermula 12 tengah hari. Semakan Keputusan ke IPTA  ini untuk lepasan SPM, Matrikulasi, Asasi, Diploma dan Setaraf.

 

InsyaAllah, untuk mereka yang memohon akan dapat. Doa banyak banyak ya. dan tahniah untuk mereka yang berjaya dapatkan pengajian yang diinginkan. Jangan leka sudah le ya kat universiti tuh.

 

Adik aku yang dapat 11 A 2 tahun lepas, masuk Asasi USIM, (tahmidi USIM) , tapi boleh pulak dia tak tau bila boleh apply untuk IPTA lain. So dia tak apply la, just apply untuk USIM. Sabar je laaa.. Duk la kat USIM tuh.. Nak suh masuk UM kat aku, dia taknak.. haha..katanya tercabar..yer la, tengok kakak dia ni nyaris kecundang.. banyak kali dah terfikir nak berhenti belajar..=).. So esok dia kata keputusan course untuk USIM juga dikeluarkan bagi Ijazah Pertama untuk bekas pelajar tahmidi USIM. Tak perlu nak buat Semakan keputusan ke IPTA dah.

 

Itulah kan, harapan terlalu tinggi, nak sangat masuk Universiti No.1 di Malaysia, sekarang terima la padah nya.. baik aku masuk Uitm, tiap tiap sem leh dapat dekan gamaknya.. hehehe..  Sebab aku suka orang jaga aku, macam kat matrikulasi Kolej Mara Kuala Nerang dulu.

 

Apa apa pun,  semakan keputusan ke IPTA boleh di buat di http://upu.mohe.gov.my/ atau dengan semakan SMS seperti cara dibawah.

 Lelaki kacak : Eyriqazz vs Denaihati ??

 

 

Semakan Keputusan ke IPTA melalui SMS

taip

UPU RESULT<space>No.Ic

hantar ke 15888

Selamat maju jaya semua.. All the best mengharungi zaman universiti…

p/s: ada yang dapat masuk UM course Accounting? boleh la roger roger ya… hehehe… Aku masih ada 1 tahun lebih sikit je.. then grad.. insyaAllah..

5 COMMENTS

  1. assalamualaikum.. .nak tanya, kalau kita dah wat fisrt degree, kalo nak wat degree lain, kat u lain, kena ambik semula ek, subjek teras u/..trima kasih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge