i & Lifestyle

Semakan Keputusan ke IPTA (ijazah Pertama) 2012/2013 Lepasan Stpm, Matrikulasi

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum semua.. Good news. Semakan keputusan ke IPTA / Semakan keputusan ke Upu boleh disemak bermula esok 13 Julai 2012 bermula 12 tengah hari. Semakan Keputusan ke IPTA  ini untuk lepasan SPM, Matrikulasi, Asasi, Diploma dan Setaraf.

 

InsyaAllah, untuk mereka yang memohon akan dapat. Doa banyak banyak ya. dan tahniah untuk mereka yang berjaya dapatkan pengajian yang diinginkan. Jangan leka sudah le ya kat universiti tuh.

 

Adik aku yang dapat 11 A 2 tahun lepas, masuk Asasi USIM, (tahmidi USIM) , tapi boleh pulak dia tak tau bila boleh apply untuk IPTA lain. So dia tak apply la, just apply untuk USIM. Sabar je laaa.. Duk la kat USIM tuh.. Nak suh masuk UM kat aku, dia taknak.. haha..katanya tercabar..yer la, tengok kakak dia ni nyaris kecundang.. banyak kali dah terfikir nak berhenti belajar..=).. So esok dia kata keputusan course untuk USIM juga dikeluarkan bagi Ijazah Pertama untuk bekas pelajar tahmidi USIM. Tak perlu nak buat Semakan keputusan ke IPTA dah.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

Itulah kan, harapan terlalu tinggi, nak sangat masuk Universiti No.1 di Malaysia, sekarang terima la padah nya.. baik aku masuk Uitm, tiap tiap sem leh dapat dekan gamaknya.. hehehe..  Sebab aku suka orang jaga aku, macam kat matrikulasi Kolej Mara Kuala Nerang dulu.

 

Apa apa pun,  semakan keputusan ke IPTA boleh di buat di http://upu.mohe.gov.my/ atau dengan semakan SMS seperti cara dibawah.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 Lelaki kacak : Eyriqazz vs Denaihati ??

 

 

Semakan Keputusan ke IPTA melalui SMS

taip

UPU RESULT<space>No.Ic

hantar ke 15888

Selamat maju jaya semua.. All the best mengharungi zaman universiti…

p/s: ada yang dapat masuk UM course Accounting? boleh la roger roger ya… hehehe… Aku masih ada 1 tahun lebih sikit je.. then grad.. insyaAllah..

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

5 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge