Assalamualaikum...

Semalam saya terima email yang bertanya jalan penyelesaian untuk masalah Mobile Internet / Mobile Data di Black Pearl 2 (Bp2) yang berlaku selepas upgrade / root. Tapi jangan risau, bukan tak boleh guna Mobile Internet selepas dah root, cuma kena setting sikit je..

Cara Setting Mobile Internet untuk Black Pearl 2 (Bp2)

  1. Pergi bahagian Setting.
  2. Pilih More.
  3. Pilih Mobile Networks
  4. Pilih Access Point Names
  5. Pilih SIM CELCOM anda.
  6. Add New APN
    Name : Celcom
    APN    : celcom3g
    *yang lain abaikan..
    Then save.

masalah mobile internet di Bp2

Selamat mencuba.. Sebarang masalah boleh komen di bawah...

This Post Has 6 Comments

  1. Yesss! Jadi la! Thank you!

  2. Salam. Hai. Sorry spamming.
    Nak tanya, I accidentally deleted my home launcher because I’ve downloaded another launcher on google play. Tapi masalahnya sekarang saya tak boleh nak buka pun phone saya. Please help me!! :'((

    1. wassalam.. cuba awak tekan button yang ada empat kotak sebelah kiri, then click add, cari home button..

  3. Salam..bg rom jellybean yg tbaik utk bp2 bley? Mksd sy xde msalah utk bluetooth,wifi, n etc..

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
×
×

Cart