i & Produk

Review Produk Wonder Glow Cosmetics. Muka Putih Berseri.

Produk Wonder Glow White Diamond Set
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Hi,

Hari ni kita nak cakap pasal produk Wonder Glow Cosmetics. Tagline dia “Dare to Glow” tapi yang aku cipta sendiri adalah “Mahu cantik?” hehe.. Mentang-mentang dah putih sekarang, suka la cakap pasal kecantikan. Haha..

Ely yang cakap muka aku dah putih, bukan aku. So aku tak syok sendiri ok! haha

Dulu masa gelap, shy shy cat bukan main. Sekarang tayang muka depan cermin, seronok! haha

Jadi ni aku nak kongsikan salah satu produk yang boleh putihkan muka dan buatkan muka anda berseri. Iaitu produk Wonder Glow yang orang duk bising sana sini.

Fakta Perlu Tahu Mengenai Wonder Glow Cosmetics

  1. Didaftarkan atas nama Wonder Glow Cosmetics (M) Sdn Bhd [1054707 K].
  2. Mula bertapak sejak 2010 dan sudah menjangkau 4 tahun dalam produk kecantikan.
  3. Menawarkan produk kecantikan seperti krim pemutih, krim anti penuaan, krim kecantikan wajah, dan minuman kecantikan dari dalam.
  4. Mempunyai lebih dari 30 produk kecantikan.

Mahu cantik?

Heh, semua orang nak cantik. Mana ada orang taknak cantik. Aku pun nak cantik. Nak muka putih, flawless. Sebab tu aku excited je dengan produk Wonder Glow. Hehe..

Sebenarnya ni rahsia aku. tapi untuk pembaca aku, terpaksa la aku buka rahsia ni. Haish..

Dan sekarang Wonder Glow dah kenalkan 4 produk baru.

1. Wonder Glow Black Series.
Terdiri dari 3 set penjagaan wajah dan setiap satu mempunyai kesan pencerahan yang berbeza. Tapi secara general, Wonder Glow Black Series khas untuk :

  • Mencerahkan dan menyerikan wajah.
  • Menghilangkan pigmentasi yang tebal.
  • Menghapuskan jerawat dengan berkesan
  • Mengecilkan pori – pori wajah
  • Menghaluskan kulit secara semulajadi
  • Anti Penuaan dan Awet muda yang ungul
  • Mengandungi kombinasi hebat ‘glutathione vitamin C infusions’ dan collagen agar kulit sihat bercahaya dan bersinar.
  • Diperkaya dengan AHA untuk memperbaharui sel kulit mati dan menjadikan kulit cerah dan bersinar.

i. Wonder Glow White Diamond Set
– White diamond set adalah produk hot selling sebab dia ada 10x kesan pencerahan dan vitamin C.
– 45++ SPF – untuk mengawal cahaya matahari yang sangat terik sebanyak 45 kali ganda, sesuai untuk mereka yang sering terdedah kepada cahaya matahari selama 5 – 6jam.
– Harga RM130.00

Produk Wonder Glow White Diamond Set 2

ii. Wonder Glow Gold Black Set 
5x kesan pencerahan dan vitamin C.
– 35++ SPF iaitu mengawal cahaya matahari yang sangat terik sebanyak 25 kali ganda, sesuai untuk mereka yang sering terdedah kepada cahaya matahari selama 4 – 5 jam.
– Harga RM120.00

Produk Wonder Glow Gold Black Set

iii. Wonder Glow Silver Black Set 
– 3x kesan pencerahan dan Vitamin C.
– 25++ SPF iaitu mengawal cahaya matahari yang sangat terik sebanyak 25 kali ganda, sesuai untuk mereka yang sering terdedah kepada cahaya matahari selama 4 – 5 jam.
– Harga RM99.00

Produk Wonder Glow Silver Black Set

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

2. Wonder Glow V-Shape Serum

Fungsi Wonder Glow V-Shape Serum adalah:

  • Membentuk wajah lebih tirus dan v-shape
  • Kulit menjadi lebih glowing
  • Memadamkan cela parut di wajah dengan berkesan
  • Meresap jauh ke lapisan kulit untuk menjadikan kulit lebih anjal, tegang & lebih muda berseri.

Cara penggunaan dan kandungan boleh tengok di website : Wonder Glow V-Shape Serum

Review Wonder Glow V-shape-serum

Awas! Fake Products!

Sekarang ni banyak sangat fake products dekat pasaran. Make sure korang beli Wonder Glow betul betul dari agent. Jangan tertipu dengan fake products! bahaya..! Takut-takut muka jadi lain kangggg…Itu kita tak tanggung ok!

Macam mana nak tahu original atau fake?

Tengok belakang kotak, pastikan ada pelekat HOLOGRAM ye!!! Kalau tak ada tuh memang FAKE!

Apa kata pengguna “Wonder Glow”?

Ini yang orang nak tahu. Keberkesanan Wonder Glow. Alhamdulillah.. Masing-masing dah tunjukkan kesan positif..

Tapi kalau pakai yang fake, memang takkan jadi la macam kakak dan adik ni. Fuh!

Ini testimoni paling latest. Boleh tengok date pada gambar gambar ini.. Alhamdulillah

Testimoni Produk Wonder GLow Berkesan Memutihkan Wajah

Testimoni Produk Wonder GLow Berkesan Memutihkan Wajah 2

Testimoni Produk Wonder GLow Berkesan Memutihkan Wajah 3

Ibu pakai sekali dengan anak.. 

Lagi testimoni baca di SINI

Mahu jadi agen Wonder Glow?

Kalau nak jadi cantik dan jadi agen sekali harung, boleh daftar kat link ni http://www.wg.com.my/agent-registration. Terbuka kepada semua yang serius nak buat duit dengan Wonder Glow yang popular ni. Boleh tahan masyuk!!

Sebarang pertanyaan atau nak buat pembelian boleh terus ke pihak Wonder Glow seperti yang tertera di bawah :

Wonder Glow Cosmetics
No. 38, Jalan Ciku, 86000 Kluang Johor Darul Takzim
010-313 0800 / 07 – 776 8320

Facebook : https://www.facebook.com/wonderglowmalaysiaofficial
Twitter : @wonderglow
Instagram : @wonderglow_malaysia
Youtube : http://www.youtube.com/user/wonderglowcosmetics

Website : http://www.wg.com.my
Whatsapp : +6 016-2281101

Are you Dare to Glow???

 

Artikel ini adalah dengan kerja sama Wonder Glow. Terima kasih Wonder Glow Cosmetics Sdn. Bhd.  

#

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network