i & Lifestyle

Restu dari Kedua Ibu Bapa Bukan Hanya Semasa Hendak Kahwin

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

 

Restu dari kedua ibu bapa bukan takat masa nak kahwin je.. Aish.. tajuk macam serius semacam je… Hehe.. Sebenarnya aku masih terkejut.. Dalam beberapa jam je lagi akan naik flight ke Kota Kinabalu atas urusan peribadi.. dalam masa yang sama holiday sekali.. hehehe.. Aku masih terkejut sebab aku dapat restu dari mama dan papa untuk pergi ke Kota Kinabalu

 

Sebenarnya dah planning awal lagi nak pergi ke Kota Kinabalu, dah beli tiket sebulan yang lepas semasa promo air asia.. Tetapi apa kan daya, minggu lepas dapat tahu dari mama dan papa, bahawa ayah sedara akan melangsungkan perkahwinan.. Terus dalam otak fikir, “hmm.. mesti tiket tuh batal macam tuh je sebab tak dapat pergi,”.. Masa beli tiket harga total untuk 1 orang RM134 pergi dan balik.. terus terasa rugi nya duit tuh…

 

Semua family kat Sabah dah plan nak cuti, bila kata tak jadi terus masing masing tak amik cuti.. Then, 2 hari sebelum flight, try jugak pujuk mama dan papa.. Sebenarnya aku dah kat kampong selama 5 hari.. so aku try pujuk mama.. 2 hari jugak la.. tapi respons yang aku dapat macam tak bagi pergi.. then bila dah balik KL, aku call lagi mama, cakap nak gi Sabah gak.. then mama compromi la sikit cakap Tanya papa dulu.. Then aku call papa.. Kene marah la jugak sebab tak cakap masa aku duk kat kampong.. Nih dah ada kat KL baru nak cakap. hehehe.. Lepas tuh papa kata , Tanya mama bagi ke tak.. Then call mama lagi.. cakap papa suh Tanya mama.. lama tuh mama fikir.. dan dia cakap.. “Takpe la, pergi la.. tapi jangan diri elok elok.. sampai sana bagitau..”.. aku pon.. yeahhh!!!.. Sabah.. Im coming.~ hehehe..aku cakap kak mama, nanti kakak dia akan call mama… petang tuh jugak kakak dia call.. Alhamdulillah.. dua family, dah semakin erat..

 

Sebenarnya, dalam entry ni aku nak cakap.. bukan takat nak kahwin je kena mintak restu kedua dua ibu bapa.. Tapi nak pergi mana mana pun sebenarnya kena mintak restu.. Jangan buat sikap ikut kata hati sendiri.. Kalau hang dah kahwin tak pa la jugak..kena Tanya suami.. Nih tak kahwin lagi.. Hang tuh di bawah tanggungan mak ayah lagi.. So tak salah mintak restu dulu sebelum pergi mana mana.. Nak keluar ngan kawan jauh jauh, kene bagitau.. Nak gi holiday, kena la bagi tau.. jangan pulak hang pergi tanpa beritahu family.. nanti benda elok tak jadi, kesian depa tak tau kat mana anak depa..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

Dan yang terakhir.. Adalah lebih berkat kalau kita suruh la seorang lelaki itu menelefon dan meminta izin dari ibu bapa kita dulu sebelum bawa kemana mana…

 

So Alhamdulillah.. mama dah slow slow kenal family dia, sedang berusaha untuk mengenali family dia. Aku? Sedang berusaha nak jumpa family dia.. Moga urusan ini mendapat berkat dari Nya.. ye laa.. opsss.. jangan ingat dia tak jumpa family aku.. bukan taknak, tapi tak sempat memandangkan dah kena posting kat Sabah.. Tiket flight balik Terengganu dia pun terpaksa burn camtuh jeee… rugi lagi…


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

 

#Hidup indah dengan restu kedua ibu bapa…

 

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge