my Resepi

Resepi Stim Ikan Siakap Bersama Cendawan dan Jeruk Bawang Putih

Written by Norfanil

IMG_20130121_162809

Assalamualaikum…

 

Lama tak up entry resepi kat blog kesayangan ni.. Kali ni Resepi Stim Ikan Siakap pula…Alhamdulillah berkesempatan nak memasak Stim Ikan Siakap Bersama Cendawan dan Jeruk Bawang Putih..Perghh Sedap gile kot.. lama dah tak makan stim ikan siakap.. Makan dengan nasi pergh..sedap… Apa lagi jom tengok Resepi Stim Ikan Siakap kat bawah

 

Bahan Bahan :

2 ekor ikan siakap size sedang

1 tin cendawan butang di hiris

3 labu jeruk bawang putih bersama air jeruk dihiris kasar

3 batang serai diketuk

1 labu bawang besar di hiris

4 ulas bawang putih di hiris

1 batang cili besar di hiris

2 biji limau nipis

Garam/Gula

 

Cara cara:

1) Hiris kesemua bahan bahan yang perlu dihiris dan campurkan dalam satu bekas termasuk air cendawan dan air jeruk bawang putih

2) Panaskan kuali/ bekas stim, masukkan semua bahan bahan yang di dalam bekas tadi di dalam kuali/bekas stim

3) Masukkan ikan siakap, dan biarkan mendidih..

4) Perahkan limau nipis dan garam dan gula secukup rasa

5) Biarkan sampai ikan masak dan siap untuk di makan….

6) Yummmy…..Resepi Stim Ikan Siakap sedapnyeee!!

p/s: untuk mereka yang nak jadi cantik macam Neelofa, dapatkan tips kecantikan dan feysen dari Neelofa di http://bit.ly/WyM78n.. 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge