IMG_20130121_162809

Assalamualaikum…

 

Lama tak up entry resepi kat blog kesayangan ni.. Kali ni Resepi Stim Ikan Siakap pula…Alhamdulillah berkesempatan nak memasak Stim Ikan Siakap Bersama Cendawan dan Jeruk Bawang Putih..Perghh Sedap gile kot.. lama dah tak makan stim ikan siakap.. Makan dengan nasi pergh..sedap… Apa lagi jom tengok Resepi Stim Ikan Siakap kat bawah

 

Bahan Bahan :

2 ekor ikan siakap size sedang

1 tin cendawan butang di hiris

3 labu jeruk bawang putih bersama air jeruk dihiris kasar

3 batang serai diketuk

1 labu bawang besar di hiris

4 ulas bawang putih di hiris

1 batang cili besar di hiris

2 biji limau nipis

Garam/Gula

 

Cara cara:

1) Hiris kesemua bahan bahan yang perlu dihiris dan campurkan dalam satu bekas termasuk air cendawan dan air jeruk bawang putih

2) Panaskan kuali/ bekas stim, masukkan semua bahan bahan yang di dalam bekas tadi di dalam kuali/bekas stim

3) Masukkan ikan siakap, dan biarkan mendidih..

4) Perahkan limau nipis dan garam dan gula secukup rasa

5) Biarkan sampai ikan masak dan siap untuk di makan….

6) Yummmy…..Resepi Stim Ikan Siakap sedapnyeee!!

p/s: untuk mereka yang nak jadi cantik macam Neelofa, dapatkan tips kecantikan dan feysen dari Neelofa di http://bit.ly/WyM78n.. 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge