Resepi Spaghetti Kari Kimball - 004

Hi,

Kembali kita dengan resepi baru. Sebelum ni saya ada kongsikan resepi spaghetti bolognese, resepi spaghetti carbonara dan juga resepi spaghetti rendang.

Kali ini kita cuba pula resepi spaghetti kari. Adidas NMD PK Runner Nampak unik, dan yeah, kali ini kita cuba sesuatu yang baru.

Resepi Spaghetti kari sangat mudah, hanya menggunakan sos kari spaghetti dari jenama Kimball. air max pas cher pour femme Untuk pengetahuan anda, ada 3 sos spaghetti baru yang dikeluarkan oleh kimball iaitu Sos Kari, Sos Rendang dan Sos dan tomyam!

Jom kita tengok resepi spaghetti Kari ini!

Resepi Spaghetti Kari Kimball - 001

Resepi Spaghetti Kari Kimball

Bahan-bahan:

  • Spaghetti
  • Sos Spaghetti Kari Kimball
  • 1 labu Bawang besar (potong dadu)
  • 200 gram daging cincang/ayam cincang
  • 1 biji lobak merah (potong dadu) ** optional
  • 1 sudu Minyak masak
  • Secukup rasa

Cara-cara penyedian:

  1. Rebus spaghetti sehingga emput. Asics Pas Cher Site Officiel Jangan lupa masukkan sedikit minyak.
  2. Panas kan kuali bersama 1 sudu minyak untuk memasak kuah kari spaghetti.
  3. Masukkan sos kari spaghetti bersama ayam cincang.
  4. Masukkan bawang dan juga ubi kentang. Fjallraven Kanken Large
  5. Biar kentang empuk.

  6. Masukkan sedikit secukup rasa kalau tak cukup rasa. Bo Jackson Jerseys Heh. New Balance 678 damskie Jangan masukkan air, nanti hilang rasa kari.

Resepi ni boleh di olah mengikut citarasa sendiri. mochilas kanken Kalau anda dah termasukkan air, masukkan semua serbuk kari yang ada. adidas uk Sebab bila masukkan air dia akan hilang rasa.

Kalau rasa tak cukup, tambah la apa yang patut. heh.

Sos spaghetti kari dari Kimball ini dah ada minyak, so boleh kurangkan penggunaan minyak masa nak masak sos.

Resepi Spaghetti Kari Kimball - 002

Kalau anda nak cuba resepi lain, boleh ke link dibawah.. Mochilas Kanken Baratas

  1. Resepi Spaghetti Bolognese Ayam (paling ramai orang cari)
  2. Resepi Spaghetti Carbonara Lada Hitam
  3. Resepi Spaghetti Rendang Kimball
  4. Resepi Spaghetti Kari Kimball

So ada lagi 1 sos spaghetti dari Kimball yang saya belum cuba, iaitu Sos Tom Yam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge