SAMBAL tahun kerang selalu dimasak di musim perayaan atau kenduri-kendara yang sangat digemari masyarakat Jawa. Selain kerang, ada yang menggunakan ikan bilis ataupun perut lembu. Hollister France Apa yang penting, Air Jordan Goedkoop kepedasannya yang menyengat kerana itu yang paling memikat tetamu.

Kenapa ia dipanggil sambal tahun? Rupa-rupanya kerana teknik masakannya yang lama berserta api sederhana, Compra Mochilas Kanken Fjallraven EspaƱa ia boleh tahan lama. Sambal ini boleh disimpan dan semakin lama semakin sedap rasanya.

Resipinya mungkin seperti rendang ataupun masak lemak cili api saja kerana menggunakan santan, halia, lengkuas dan serai tetapi kelainannya dirasai kerana tambahan taucu.

Masak lemak ditambah taucu? Ternanti-nanti bagaimana rasanya tetapi setelah siap dan makan bersama nasi panas, Cheap Nike Trainers UK baru tahu betapa sedap resipi ini. nike air max 2016 goedkoop Terima kasih kepada Khamisah Mohd Nazri yang berkongsi resipi yang boleh dimakan bersama nasi mahupun dinikmati dengan nasi himpit ini.

Bahannya: 2 kilogram kerang 5 sudu minyak 4 inci lengkuas dihiris halus Santan (sebiji kelapa, ambil patinya) 2 sudu taucu Sekeping asam keping 20 biji cili padi (atau mengikut selera) Garam,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge