Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia -002

Piscok singkatan bagi Pisang Coklat. Kat Malaysia tak de lagi yang buat. Yang famous sekarang adalah Pisang Cheese dari Indonesia juga dan juga Lempeng Krabi.

Lempeng Krabi kini dah boleh beli di Ampang. Kanken 20L Ada kiosk yang jual di Ampang. Pisang Cheese merata rata ada. Fjallraven Kanken Big UK Kopen nike air max schoenen So dah tak rare.

Saya pertama kali merasa Piscok semasa pergi Medan : Tempat Menarik di Medan. Itu pun diperkenalkan oleh tour guide. Alhamdulillah dapat tour guide yang suka kongsikan benda menarik di Medan.

Piscok Pisang ni sangat sedap. Tapi banyak kalori la.. Eleh.. fjallraven kanken mochilas apa ada hal. zonnebrillen ray ban goedkoop Pisang cheese boleh makan banyak, takkan piscok tak nak cuba.

Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia -001

Tapi bila makan 1, tak cukup. nike air max pas cher Nak juga makan 2 3 biji. Nike Air Foamposite Memang sedap. Pisang bersama coklat dibalut dengan kulit popia sebelum di goreng.

Mujur tour guide yang belanja.. Nike Air Max 90 Heren hahahah

Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia

Bahan-bahan:

  • Pisang Kelat Manis
  • Coklat cip / coklat masakan
  • Kulit popia
  • Telur
  • Minyak untuk menggoreng

Cara-cara:

  1. Carikkan 1 helai kulit popia.
  2. Letakkan pisang yang dibelah dua dan coklat cip di atas kulit popia. Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia -002
  3. Bungkus kulit popia dan lekatkan hujung dengan telur. nike air max 2017 pas cher homme Supanya bila goreng tidak terbuka.
  4. Goreng sehingga garing.
  5. Dirikan Piscok diatas tisu untuk turunkan minyak.
  6. Siap untuk dimakan! 😀

Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia -003`Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia -003

Resepi Piscok Pisang Coklat Indonesia -003Mudah kan?

See, lepas ni boleh buat jual. Nike Air Max 2016 Dame Hahaha. nike air max 2016 wit Biar jadi phenomena macam Pisang Goreng Cheese. Kalau letak cheese pon macam sedap! perghhh…

hehe.. air max nike air max 2017 zwart Untuk korang yang nak cuba, korang boleh juga letak coklat masakan biasa dan pisang letak sebijik-sebijik. Lagi sedap. Fuh.

Apa-apa pun, selamat menikmati Piscok Indonesia dan selamat mencuba!

Yang diet mohon jangan makan ..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge