my Resepi

Resepi Murtabak Maggi “Simple and Nice”

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum.. Ye.. Hari ni nak tunjukkan resepi Murtabak Maggie yang “Simple and Nice”… Kalau nak tahu Murtabak maggi la murtabak paling senang nak buat. Tak perlu tebar macam biasa, tak perlu tepung untuk di uli.. Hanya perlu di kacau sahaja..

Lagi 1, Murtabak Maggi buatan sendiri amat murah dan menjimatkan berbanding beli kat bazar ramadhan? tak caya? Aiyakkk.. Kalau kat bazar harga Murtabak Maggi biasa RM3.. Memang mahal. Tapi kalau buat sendiri, tak sampai pon semahal tuh.

Apa apa pun jom kita tengok resepi murtabak maggi “simple and nice”..

Bahan – Bahan :


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 
  • Maggi KARI 1 bungkus ( ikut la maggi ke, mamee ke, sedap ke.. Janji maggie..
  • Bawang merah 2 Ulas (dicincang)
  • Telur 2 biji

Tambahan :

Nak letak bahan lain seperti ayam, udang, daging, apa apa je boleh.. Tapi lagi sedap kalau original. Pernah letak sotong, tapi kena rebus dulu sbb dia lambat masak

Cara -cara :

1)  Rebus mee maggi. dan tos kan

2) Masukkan ke maggi, bawang, perencah maggie, dan telur kedalam satu mangkuk. Kacau sehingga rata. (jangan tambah garam dah..sebab perencah dia dah masin)

3) Panaskan kuali leper, letak sedikit minyak masak dan kemudian masukkan bahan tadi. Bila kedua dua side dah garing, dah boleh angkat and SIAP!!


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

So, agak agak berapa kos untuk buat murtabak maggi guna resepi ni?? Maggie RM1, telur 80 sen, bawang..? ai takyah kira.. hanya RM1.80.. tapi kalau beli di bazar? renung renungkan, selamat beramal.. JIMAT ITU PERLU ok!

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge