my Resepi

Resepi Murtabak Maggi “Simple and Nice”

Murtabak Maggi
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum.. Ye.. Hari ni nak tunjukkan resepi Murtabak Maggie yang “Simple and Nice”… Kalau nak tahu Murtabak maggi la murtabak paling senang nak buat. Tak perlu tebar macam biasa, tak perlu tepung untuk di uli.. Hanya perlu di kacau sahaja..

Lagi 1, Murtabak Maggi buatan sendiri amat murah dan menjimatkan berbanding beli kat bazar ramadhan? tak caya? Aiyakkk.. Kalau kat bazar harga Murtabak Maggi biasa RM3.. Memang mahal. Tapi kalau buat sendiri, tak sampai pon semahal tuh.

Apa apa pun jom kita tengok resepi murtabak maggi “simple and nice”..

Bahan – Bahan :

  • Maggi KARI 1 bungkus ( ikut la maggi ke, mamee ke, sedap ke.. Janji maggie..
  • Bawang merah 2 Ulas (dicincang)
  • Telur 2 biji

Tambahan :

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

Nak letak bahan lain seperti ayam, udang, daging, apa apa je boleh.. Tapi lagi sedap kalau original. Pernah letak sotong, tapi kena rebus dulu sbb dia lambat masak

Cara -cara :

1)  Rebus mee maggi. dan tos kan

2) Masukkan ke maggi, bawang, perencah maggie, dan telur kedalam satu mangkuk. Kacau sehingga rata. (jangan tambah garam dah..sebab perencah dia dah masin)

3) Panaskan kuali leper, letak sedikit minyak masak dan kemudian masukkan bahan tadi. Bila kedua dua side dah garing, dah boleh angkat and SIAP!!

So, agak agak berapa kos untuk buat murtabak maggi guna resepi ni?? Maggie RM1, telur 80 sen, bawang..? ai takyah kira.. hanya RM1.80.. tapi kalau beli di bazar? renung renungkan, selamat beramal.. JIMAT ITU PERLU ok!

#

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network