Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0

Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah| Dah lama sangat tak makan mee kari, mesti la merindui mee kari ibu sendiri. adidas sandały dziecięce Berbeza tau mee kari mama kami buat. Koop Fjallraven Kanken Tak macam yang dekat kedai. nike pas cher Mee kari kami lebih pekat dan tak ada naik minyak. Dah mengidam sangat kan, cuba la buat Mee Kari Seafood ni dengan adik sendiri. Alhamdulillah, pertama kali terus menjadi walaupun ada part-part kena alter rasa. nike air max 2017 heren blauw Haha.. Kisah dia nanti saya cerita di bawah. new balance 993 outlet So ini resepi Mee Kari Seafood untuk 3-4 orang makan. Kalau makan banyak cukup untuk 3 orang makan sahaja. new balance 373 uomo prezzo baskets Asics Pre Galaxy Okey.

Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah

Bahan-bahan : Bahan A : Tumis

  • 2 sudu minyak
  • 3 sudu bawang mesin (bawang merah, putih, halia) – ambil yang dah sedia mesin dalam peti. haha
  • 2 batang kayu manis
  • 3 biji bunga lawang
  • 1 batang serai di ketuk
  • Sedikit daun kari.

Bahan B

Cara-cara:

  1. Tumiskan bahan A sehingga naik bau.
  2. Masukkan rempah kari yang telah di bancuh bersama sedikit air. Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0
    Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0
    Ini rempah kari yang kami guna. fjallraven kanken baratas Rempah kari makanan laut Mak Siti
  3. Masukkan 1 cawan air. Kacau hingga sebati.
  4. Masukkan seafood, udang, kerang dan sotong. Biarkan sehingga masak. nike air max pas cher kyrie 2 pas cher Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0
  5. Kemudian masukkan fish ball dan fish cake. sac a dos fjallraven Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0
  6. Masukkan 100ml santan. Hehe.. dalam video kami terlebih masuk santan, so abaikan. chaussures de foot umbro Bila terlebih kami alter balik masukkan 1 paket lagi rempah kari dan 1/3 cawan air.
  7. Masukkan sayur dan juga lada kisar.
  8. Biarkan mendidih, kemudian perasakan dengan garam, gula dan secukup rasa.
  9. Jangan biar terlampau pekat, sedap sedap elok sahaja di makan.

Boleh dihidang bersama 1 bungkus mee kuning yang di rebus. Sedap! Nak lagi sedap, tambah telur rebus dan juga cili padi. nike air max 2017 heren Yum!

Resepi Mee Kari Seafood Sedap & Mudah 0

Bila adik kata, “sama macam mama masak.”.. Zapatillas Adidas Baratas España Tienda Lagi la kita suka. Tennis Nike Rahsianya, Rempah Kari Makanan Laut Mak Siti laa..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge