Resepi Maggi Hailam Seafood Mudah dan Sedap -002

Hi, Dah lama tak makan maggi, nak rendam maggi rasa dah muak dah makan dulu-dulu masa kat kolej. nike air max 90 pas cher Bila tengok maggi dalam bungkusan tu rasa nak makan, tapi bila makan mesti tak habis. Makan sikit je lepas tu, jadi jamuan tong sampah. heh. Adidas NMD Heren Dah tua kot, so nafsu nak makan maggi pun dah kurang. Oleh kerana, membuak-buak sangat nak makan maggi, terfikir nak buat maggi hailam. Google di facebook Resepi Maggi Hailam, tapi tak jumpa. Kanken 16L Kebanyakkanya resepi mee hailam je. Bila ada resepi mee hailam je, kena la pandai olah gantikan dengan maggi.. Hehe.. Dan alhamdulillah selepas bersilat kat dapur selama 15 minit, menjadi! Oh.. Nike Air Max Goedkoop nak cakap, resepi ni tak pakai minyak tau.. dan mudah sangat. Khas untuk orang bujang. Sebelum tu pergi Giant dulu beli seafood dan sayur. Resepi Maggi Hailam Seafood Mudah dan Sedap -001

Resepi Maggi Hailam Seafood Mudah dan Sedap!

Bahan-bahan:

  • 1 Bungkus Maggi (tak kisah la jenama apa..saya pakai jenama Maggi)
  • Kaki ayam ( boleh tukar dengan isi ayam.. Asics Gel Noosa męskie wajib ada ayam sebab nak kan air rebusan dia)
  • 5 ekor sotong (di potong)
  • 5 ekor udang
  • Bawang kecil dihiris
  • Halia 1 inci. Dihiris dan diketuk.
  • Sayur sawi (dipotong)
  • Lobak Merah ( dihiris bulat )
  • Lada kecil (di potong)
  • Tomato ( di belah 6)
  • Tepung jagung / gandum ( 1 sudu ) dibancuh dengan sedikit air.
  • Air 1 cawan
  • Kicap
  • Secukup rasa

Cara-cara:

  1. Rendam maggi terlebih dahulu. Jangan terlampau lama! Kemudian toskan. La chaussure de running Asics Letak di tepi.
  2. Masukkan 1 cawan air kedalam kuali. nike air max 2016 grijs Masukkan juga kaki ayam atau isi ayam. Biarkan sehingga masak.
  3. Masukkan pula seafood iaitu sotong dan udang. Biar sehingga masak.
  4. Masukkan kicap, halia, lobak dan bawang. Fjallraven Kanken 16L Biar kan lobak sedikit masak.
  5. Masukkan lada yang telah dihiris, maggi, dan sawi. Kacau sehingga rata.
  6. Perisakan dengan secukup rasa.
  7. Masukkan tepung yang dibancuh tadi. adidas superstar 2 mujer Tuang sedikit sedikit. Kalau dah pekat, boleh stop.
  8. Masukkan tomato. Kacau dan pastikan maggi masak ye. nike air max tn pas cher Siap!! Boleh di hidang panas-panas!

Wahhh.. nampak sedap kan.. adidas superstar donna kalau makan lagi sedap. Mudah je.. Fjällräven Kånken Ini la resepi orang bujang. Nike Air Max Pas Cher Kalau bahan-bahan banyak, maggi sebungkus kalau dimasak jadi Maggi hailam boleh makan 2 orang. Kalau jenis makan banyak, memang habis 1 bungkus sorang! hehe.. Boleh cuba Resepi Maggi Hailam Seafood Mudah dan Sedap ni..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge