Resepi Kuah Yong Tau fu. Pertama kali buat sebab nak makan Yong Tau Fu. Nih semua gara gara adik aku yang mengidam kot.. new balance 997 on sale Hahaha.. Tup tup jumpa resepi dan tertarik dengan bahan yang digunakan memandangkan bahan tersangat terhad.

Ada resepi kuah yong tau fu guna taucu, rasa macam agak pelik,.. tapi yang aku buat ni tak letak taucu. Reggie Jackson Baseball Jersey Memang simple sangat. kopen nike air max 2017 Sedap, dan pedas. Depends pada orang yang masak. asics tiger mujer Tapi yang aku buat ni pedas. Tapi sedap. Adam Wainwright Jersey Ok. Puji diri sendiri. sac fjallraven pas cher Haha..

Bahan Bahan :

  • 3 Sudu Cili Boh
  • 1 Biji Besar Nisan / Gula Melaka
  • Sedikit Bijan goreng
  • Gula (bergantung pada kemanisan gula melaka)
  • 1 s.k garam
  • 3 cm belacan >>Belacan ni kita blend sekali dgn lada kering yg dah digoreng td
  • 300 ml air
  • 1 sudu besar minyak
  • 1 1/2 s.b tepung jagung dibancuh dengan air sebelum masuk kedalam periuk tadi

Cara-cara: 1- Masukkan minyak dalam kuali. Goreng cili kering sehingga garing dengan api yang kecil. air max 2017 goedkoop 2- Setelah garing, angkat dan blend cili kering dgn sedikit air. Cam Newton Auburn Football Jerseys 3- Panaskan air bersama gula melaka. Masukkan cili yang telah dikisar tadi dan juga belacan. 4- Setelah mendidih, masukkan bancuhan tepung jagung untuk memekatkan kuah. fjallraven kanken 5- Masukkan garam, ajinomoto dan gula (jika gula melaka kurang manis).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge