Produk LVA Beaute Produk Kecantikan Setaraf Produk Antarabangsa 10

Review Produk LVA Beaute : Produk Kecantikan Setaraf Produk Antarabangsa| Merupakan produk kecantikan yang baru yang dikeluarkan oleh syarikat bumiputra iaitu Aston Livea Sdn. Bhd. dan lebih menarik Produk LVA Beaute ini menggunakan bahan dari Switzeland.

Yang lebih penting produk ini tidak mengandungi merkuri. Merkuri bahaya dan baru-baru ni ada beberapa produk yang telah pun di Banned kerana mengandungi merkuri. LVA Beaute selamat. InsyaAllah.

Sejak terima produk ini sempat pakai untuk 1 bulan. Alhamdulillah, sangat selesa dengan kulit. Dan yang penting diluluskan oleh KKM.

Jom saya nak cerita sikit apa yang saya pakai.

Produk LVA Beaute Untuk Kulit Biasa (for Normal Skin)

LVA Beaute Produk Kecantikan Setaraf Produk Antarabangsa 6

Untuk set Normal Skin, ada Hydra cleanser, Hydra toner, Hydra Day Cream dan Hydra Night Cream. Set normal ini untuk yang berkulit biasa la, macam saya.

Produk LVA Beaute Produk Kecantikan Setaraf Produk Antarabangsa 10

1) HYDRA CLEANSER cleansing

Dapat mengawal dan membersihkan kotoran secara menyeluruh. Memiliki tekstur yang lembut dan tidak melekit. Secara amnya membantu proses pembersihan permukaan kulit secara mendalam dan bertidak dengan cepat hasil daripada rumusan bahan vitamin A,C,E dan jugak Estrak buahan.

Cleansing ni best sebab tak berbuih. Bila tak berbuih, maknanya bahan yang digunakan sangat bagus. Lepas pakai muka akan rasa lembut dan segar. White head semua boleh sapu.

2) HYDRA TONER

Membantu mengecilkan liang pori yang terbuka hasil pembersihan daripada Hydra Clenser. Pori-pori yang terbuka akan dikecilkan secara konsisten mengikut cara penggunaan yang betul.Menutup liang pori untuk menghalang daripada kotoran masuk ke dalam.

3) HYDRA DAY CREAM

Day cream ni difomulasi dari minyak bunga matahari, placenta rose dan ekstrak buahan. Sangat bagus untuk menangkis dan menghalang kotoran yang terkesan daripada persekitaran.

Kalau pakai Day Cream ni, muka rasa best gila. Yang penting tak melekit. Dan tak ada bau wangi. Sesetengah produk ada bau wangi. Dan sesuai untuk muka. Memang suka bau wangi tu, tapi tak elok sebenarnya.

batch_LVA Beaute Produk Kecantikan Setaraf Produk Antarabangsa 11

4) HYDRA NIGHT CREAM

Krim ini untuk di pakai sebelum tidur. Membantu merawat sel kulit mati pada waktu malam selepas penggunaan pencuci muka dan toner.

Diformulasikan dengan Rose Placenta Vacciunium Myrtillus Fruit Extract yang kaya dengan Vitamin C dan A.

Dapat mengaktifkan anti-oksida dalam lapisan kulit dan memberikan kesan pencerahan seawal 7 hari. Dalam masa yang sama dapat dineutralkan daripada bahan aktif yang merbahaya. Kira nya, untuk repair dan memberi kelegaan.

Sekiranya korang ada masalah kulit, boleh cuba set Sensitif Skin. Tapi pastikan dapat saranan dari doktor.

Whitening Serum, Ligting Serum & Acne Serum

Selain dari produk kecantikan biasa, LVA Beaute turut mengeluarkan Serum. Ada 3 rangkai serum iaitu Whitening Serum, Acne Serum dan Ligting Serum.

Sebab nak putih, cuba la whitening serum dari LVA Beaute ni. Saya memang nak putih, tapi sampai sekarang tak putih haha. Degil betul warna kulit saya ni. Tak aci betul.

 LVA Beaute Whitening Serum 2

Tapi Acne Serum bagus. Memandangkan muka saya tak berapa ada masalah selain jeragat, jadi bagi la dekat kawan yang ada parut jerawat dekat muka. Alhamdulillah, dah memberi kesan. Kira dah surut la sikit parut tu. Korang boleh juga. Serum LVA Beaute ni bagus.

Nanti saya share gambar beliau tu ye. Seronok tengok kawan dapat result bagus selepas pakai produk orang. Share share je hehe..

Ha.. ada lagi 1. Lifting Serum. Dengan kata yang ni instant result. Kalau ada eyeback, cepat cepat pakai. InsyaAllah ada instant results.

LVA Foundation

Untuk yang suka make up, boleh cuba LVA foundation. Memang di recommend oleh make up artis. Lelaki pun boleh pakai.

Ni kawan saya yang pakai, nak cuba cuba. Tapi hasilnya tak secerah produk xxx. Kira ok la krim dia soft je..

Nak tahu pasal produk LVA Beaute yang lain?

Boleh check out di :
Website : www.liveabeaute.com
Facebook : www.facebook.com/Liveabeaute
Instagram : www.instagram.com/lva_official/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge