i & Makan

Pilot Cafe, Nilai – Bersantai dengan Suasana Penerbangan

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Pilot Cafe ingatkan nama Filem je, rupa-rupanya ada sebuah cafe yang dinamakan Pilot Cafe. Ideanya cafe di buka sebagai tempat bersantai dan lepak dalam suasana penerbangan.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Kami singgah di sini selepas balik dari Port Dickson yang terletak di Bandar Nilai bahagian corner, selang beberapa lot dari Sate Willy.

Dari jauh boleh nampak sign board yang di cat berlatar belakangkan warna Biru.

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan

Boleh dikatakan hiasan dalaman depenuhi model kapal terbang. Memang menarik.  Tapi apa yang penting kat sini, makanan dia pun setanding dengan namanya.

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan

Menurut pengurus Pilot Cafe, idea membuka cafe ini datang dari rakan kongsi beliau. Dan Filem Pilot Cafe dikatakan dikeluarkan selepas pembukaan Pilot Cafe.

Ok. back to makanan yang disediakan.

Pilot Cafe Saji Makanan Barat. Sedap ?

Kami memesan 3 jenis hidangan utama, Nasi Goreng Kampung, Lamb Chop, dan Chicken Chop.

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Chicken chop di Pilot Cafe ni ada keistimewaan dia. Sos tu bukan sos cendawan ataupun sos biasa. Tapi dihasilkan dengan campuran bahan lain iaitu Baked Beans. Macam mana rasa? itu kena cuba di sana. So far.. sedap bagi saya!

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan

Kalau taknak makan makanan barat, makan la nasi. Ada ni ha.. Nasi goreng kampung. Komen? Khas untuk yang nak melahap nasi. Kalau makanan barat tak kenyang makan la nasi. Kan?

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan

Special. Bagi kami biasa biasa sahaja. Tak ada istimewa. Sos dia pun mungkin ada kurang sikit. Kene umphh lagi sikit.

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan

Lupa dah ini apa.. Tapi sedap! heh.

pilot-cafe-nilai-restoran-western-dengan-suasana-penerbangan

Dan yang ini, last but not least. Banana Split. Our all time favorites.  Ini paling sedap! dan berbaloi.

Secara keseluruhan, nak makan kat sini boleh la bawa family makan dalam suasana penerbangan. Ada kapal terbang, anak-anak pasti suka.

Ada juga baskin tapi lupa saya hari apa. Hujung minggu kot. Apa apa pon, boleh cuba makan di sini ye.

Pilot Cafe
LOT MALAYSIA, 9915, Jalan BBN 1/3f,
Lagenda 2, 71800 Nilai, Negeri Sembilan.

Operasi : 12pm – 12 am

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge