Assalamualaikum…

 

Masih lagi rasa penangan Broga Hills .. Pertama kali aku pergi sana tahun 2011 tak silap.. 1 Februari 2011.. Bersama geng Sahabat Blogger (<–tengok gambar kat sini).. masa tuh bersama Broframestone , Amal Espraza, Atiq Salleh, Hanz Zerohanz dan lain lain..

— sangat suka tengok gambar dulu dulu..sebab saya masih kurus

16 Februari 2013, aku jejak lagi sekali ke Bukit Broga @ Broga Hills bersama temporary bff.. Siapa bff aku? klik sini kalau nak tau.. sebenarnya geng geng aku masa aku handle Projek Bakti Kinabalu dulu.. Disebabkan mereka terlampau teringin nak pi sana so kiteorg decided sewa kereta viva RM100 perday untuk pergi kesana.. Mahal kan? tapi nak wat camne.. itu je yang available..

Pukul 4.50 pagi kiteorg gerak dari Pantai Dalam terus ke Semenyih. Alhamdulillah..selamat sampai pukul 5.30 pagi.. terus mendaki bukit broga sebab masing masing berhajat nak tengok sunrise di Broga Hills, Semenyih ni.. Angin sepoi sepoi bahasa mengiringi kami sepanjang mendaki bukit broga..

Dalam masa 45 minit hingga sejam kiteorg dah sampai kat peak 1 Bukit Broga.. Yang penting, sebab nak tengok sunrise jangan lupa untuk solat.. Sangat segar bila dapat ambil wuduk dan solat kat atas Bukit Broga.. Alhamdulillah..kewajipan tak ditinggalkan… Lepas solat terus kiteorg shoot sunrise di Broga Hills..

Dan hasilnyaaaa…

1363579692901
— Solat dulu.. Sangat tenang..

— sunrise di Broga Hills
— sunrise + lalang.. #Bukit Broga @ Broga Hill
— Syi ismail – #Bukit Broga @ Broga Hill
— Aswadi – Ala ala kpop.. hahah.. #Bukit Broga @ Broga Hill
— Temporary #BFF.. hahaha.. me, Iqa, Kak Ah, Syi and wadi
— shooter.. Syi Ismail
— shooter.. Wadi kpop.. hahaha
— Finally, our #bff mission accomplish!!!.. lepas ni genting highland plak.. =P

More picture –> Bff Mission Broga Hills

 

p/s: Egg McMuffin MCD…sedapnya…

8 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge