i & Lifestyle i & Travel

Photoshoot Sunrise di Broga Hills, Semenyih 16 Mac 2013

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

 

Masih lagi rasa penangan Broga Hills .. Pertama kali aku pergi sana tahun 2011 tak silap.. 1 Februari 2011.. Bersama geng Sahabat Blogger (<–tengok gambar kat sini).. masa tuh bersama Broframestone , Amal Espraza, Atiq Salleh, Hanz Zerohanz dan lain lain..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

— sangat suka tengok gambar dulu dulu..sebab saya masih kurus

16 Februari 2013, aku jejak lagi sekali ke Bukit Broga @ Broga Hills bersama temporary bff.. Siapa bff aku? klik sini kalau nak tau.. sebenarnya geng geng aku masa aku handle Projek Bakti Kinabalu dulu.. Disebabkan mereka terlampau teringin nak pi sana so kiteorg decided sewa kereta viva RM100 perday untuk pergi kesana.. Mahal kan? tapi nak wat camne.. itu je yang available..

Pukul 4.50 pagi kiteorg gerak dari Pantai Dalam terus ke Semenyih. Alhamdulillah..selamat sampai pukul 5.30 pagi.. terus mendaki bukit broga sebab masing masing berhajat nak tengok sunrise di Broga Hills, Semenyih ni.. Angin sepoi sepoi bahasa mengiringi kami sepanjang mendaki bukit broga..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Dalam masa 45 minit hingga sejam kiteorg dah sampai kat peak 1 Bukit Broga.. Yang penting, sebab nak tengok sunrise jangan lupa untuk solat.. Sangat segar bila dapat ambil wuduk dan solat kat atas Bukit Broga.. Alhamdulillah..kewajipan tak ditinggalkan… Lepas solat terus kiteorg shoot sunrise di Broga Hills..

Dan hasilnyaaaa…

1363579692901

— Solat dulu.. Sangat tenang..

— sunrise di Broga Hills

— sunrise + lalang.. #Bukit Broga @ Broga Hill

— Syi ismail – #Bukit Broga @ Broga Hill

— Aswadi – Ala ala kpop.. hahah.. #Bukit Broga @ Broga Hill

— Temporary #BFF.. hahaha.. me, Iqa, Kak Ah, Syi and wadi

— shooter.. Syi Ismail

— shooter.. Wadi kpop.. hahaha

— Finally, our #bff mission accomplish!!!.. lepas ni genting highland plak.. =P

More picture –> Bff Mission Broga Hills

 

p/s: Egg McMuffin MCD…sedapnya…

About the author

8 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge