i & Lifestyle

Pesakit marah bila doktor tanya “Awak sakit apa?”

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hai.. selamat petang… tetiba.. baru balik dari klinik.. tampal my teeth.. tetiba teringat kan seseorang yang komen dekat facebook, dia paling tak suka bila dia pergi klinik doktor akan tanya sakit apa.. kenapa?

Bagi dia, argument yang akan dikeluarkan adalah, doktor tuh adalah seorang doktor.. kenapa perlu tanya soalan “awak sakit apa?”.. “tak boleh ke cek dulu dan find sendiri sakit apa..

Haha.. agak lucu,.. tapi bagi aku, itulah kerja doktor.. berapa banyak bahagian badan kita ada? banyak kan? is it possible doktor nak cek satu satu setiap bahagian dari atas kepala hingga ke kaki? sedangkan masih ramai pesakit menunggu di luar?

That’s why la bila kita langkah ke bilik rawatan, first pertanyaan dari doktor adalah, awak sakit apa.. senang, kalau sakit kaki doktor cek kaki terus, kalau sakit telinga doktor cek telinga terus.. kan?

Tahukah anda, even sebagai pesakit yang sedang menunggu, dia pun taknak tunggu anda lama lama terima rawatan.. gila lama kut tunggu giliran.. if doktor cek semua bahagian, mahu 5 orang 1 jam je yang dapat rawatan..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Semua ni boleh pakai logik akal, kita menunggu lama, mereka pun menunggu lama.. lama kita dirawat, lagi lama mereka menunggu, makin lama dia dirawat, makin lama kita menunggu.. kan?? so think your self..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

#pergi jumpa doktor , perlukan kesabaran untuk menunggu.. tak sabar, jangan pergi… kalau tak sabar jugak, pergi la klinik ceruk hulu sikit, baru takde orang.. so tak perlu lama menunggu.. =) peace!

– Al-fatihah untuk Bob Kuman, yang telah kembali ke rahmatullah hari ini…. semoga rohnya dicucuri rahmat.. amin..

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

Leave a Comment

CommentLuv badge