Hai.. selamat petang… tetiba.. baru balik dari klinik.. tampal my teeth.. tetiba teringat kan seseorang yang komen dekat facebook, dia paling tak suka bila dia pergi klinik doktor akan tanya sakit apa.. kenapa?

Bagi dia, argument yang akan dikeluarkan adalah, doktor tuh adalah seorang doktor.. kenapa perlu tanya soalan “awak sakit apa?”.. “tak boleh ke cek dulu dan find sendiri sakit apa..

Haha.. agak lucu,.. tapi bagi aku, itulah kerja doktor.. berapa banyak bahagian badan kita ada? banyak kan? is it possible doktor nak cek satu satu setiap bahagian dari atas kepala hingga ke kaki? sedangkan masih ramai pesakit menunggu di luar?

That’s why la bila kita langkah ke bilik rawatan, first pertanyaan dari doktor adalah, awak sakit apa.. senang, kalau sakit kaki doktor cek kaki terus, kalau sakit telinga doktor cek telinga terus.. kan?

Tahukah anda, even sebagai pesakit yang sedang menunggu, dia pun taknak tunggu anda lama lama terima rawatan.. gila lama kut tunggu giliran.. if doktor cek semua bahagian, mahu 5 orang 1 jam je yang dapat rawatan..

Semua ni boleh pakai logik akal, kita menunggu lama, mereka pun menunggu lama.. lama kita dirawat, lagi lama mereka menunggu, makin lama dia dirawat, makin lama kita menunggu.. kan?? so think your self..

#pergi jumpa doktor , perlukan kesabaran untuk menunggu.. tak sabar, jangan pergi… kalau tak sabar jugak, pergi la klinik ceruk hulu sikit, baru takde orang.. so tak perlu lama menunggu.. =) peace!

– Al-fatihah untuk Bob Kuman, yang telah kembali ke rahmatullah hari ini…. semoga rohnya dicucuri rahmat.. amin..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge