i & Lifestyle

Permulaan Diet Atkins

Permulaan Diet Atskin
Written by Norfanil

Assalamualaikum..

Sejak intern alhamdulillah, bersyukur sangat sebab dapat kawan baru dan officemate yang supportive. Sekarang memang teringin nak buat diet Atskin sejak my officemate bagitau pasal ni. Al-maklumla, sebelum ni tau tak boleh makan tuh tak boleh makan ni. Tapi tak tau apa yang exactly tak boleh makan, dan apa nama diet ni.

Sebelum tuh ada baca blog Prof Hariz seorang blogger yang buat Atskin. Tapi aku tetap tak jelas pasal “Do and Don’t”.. Nih pon atas post blog yang dia buat la naikkan semangat aku jugak.. heh

Lepas tu, officemate aku suh join group Diet Atskin Malaysia baru la aku paham lepas masuk dan baca “Do and Don’t” untuk Diet Atskin kat notes yang dieorg share. Sebelum ni ilmu diet aku memang kucar kacir.

Aku tahu, tak boleh makan nasi
Aku tahu, tak boleh makan roti
Aku tahu, kene minum air based on berat 1 liter = 25kg

Aku tak tau, boleh makan daging bergoreng
Aku tak tahu, tak boleh makan buah
Aku tak tau, tak boleh makan/minum manis
Aku tak tau, tak boleh makan makanan bertepung
Aku tak tahu, hanya boleh makan 20g carb

Banyak benda yang aku tak tahu sebenarnya. Selepas aku baca notes dekat group baru aku tahu dan aku terus rasa bersemangat sebab aku dah dapat guide untuk makan apa setiap hari.

So, hari ni 1 April 2014, bermula la diet Atskin aku, walaupun aku culas pagi tadi makan roti dan minum air overtine. Sebab aku tak tau, dan tak baca lagi pasal ni..

Sekarang dah tau, so housemate, lepas ni awak makan roti dan air overtine, saya makan telur ngn air kosong je! ok~.. hehehe

Nanti aku kongsikan apa yang aku makan setiap hari dan “Makanan yang boleh dimakan/tak boleh dimakan masa Diet Atskin”…

p/s: dah cakap dekat bos aku nak diet, cuti review untuk 2 bulan, kecuali steamboat tapi tapi tapi.. sampai hati dia tak support! fuh~ siap suruh buat starjump 100X supaya jadi macam neelopak~ sabar je la..

– Record – 70 kg – 30 March 2014 –


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

Norfanil

Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus norfanil@gmail.com...

4 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge