i & Lifestyle

Permohonan Anugerah Biasiswa Securities Comission 2014 (A-Level/Matrikulasi)

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..

Ada info saya nak kongsi kat adik adik lepasan matrik, diploma atau A-level.. Permohonan untuk Anugerah Biasiswa Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) 2014 akan di buka tak lama lagi. Boleh la mark kalendar supaya tak tertinggal..

Untuk mekaluman Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SSM) mencari mereka yang mempunyai kepimpinan yang berkualiti dan juga pencapaian akademik yang kuat untuk menyambung pelajaran dan meneruskan kerjaya dengan SSM.

SSM menawarkan biasiswa untuk mereka yang berminat / atau belajar dalam bidang berikut :

  • Perakaunan
  • Ekonomi
  • Kewangan
  • Kewangan Matematik
  • Islamik kewangan dan Bank ( Islamic Finance and Banking)
  • Kejuruteraan Kewangan (Financial Engineering)
  • Sains Aktuari (Acturial Science)

Excellent career prospects and opportunities await successful candidates upon completion of their studies. As a regulator of the Malaysian capital market, the SC provides exceptional exposure, hands-on experiences, and a challenging and stimulating environment.

SYARAT SYARAT MEMOHON BIASISWA SSM Pra-Universiti

  • Bagi kursus pra-universiti di institusi tempatan yang diiktiraf (A-Level, asas, matrikulasi dan diploma)
  • Keputusan Akademik: 9A Minimum SPM 2013
  • Syarat lain : Bawah 19 tahun

SYARAT-SYARAT UNTUK BIASISWA SSM Tinggi


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 
  • Bagi kursus ijazah pertama di universiti terkemuka dalam dan luar negara
  • Pencapaian Akademik: Minimum 3A dan 1B + dalam STPM atau 3A dalam A-level atau 3.5 CGPA pada peringkat Diploma / Matrikulasi

SYARAT TAMBAHAN:

  • Mempunyai kemahiran interpersonal dan kepimpinan
  • Aktif dalam aktiviti ko-kurikulum dan sukan
  • Cemerlang kemahiran lisan dan bertulis dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia
  • Bukan penerima biasiswa daripada organisasi lain

Biasiswa ini meliputi yuran pengajian penuh, buku-buku, sara hidup dan lain-lain elaun pelbagai. Tawaran bersyarat akan diberikan kepada calon yang berjaya tertakluk kepada mendapat kemasukan ke institusi / universiti teratas. Calon dikehendaki untuk berkhidmat kepada SC untuk tempoh yang ditetapkan setelah tamat pengajian tinggi.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

CARA UNTUK MEMOHON

Permohonan boleh di buat di laman web SSM secara online :  http://www.sc.com.my  bermula  3 April 2014. Pelajar yang di shortlisted sahaja akan di hubungi.

Untuk maklumat lanjut boleh email kepada [email protected]

 * Memandangkan pengalaman yang lepas, kami menjangkakan bahawa banyak calon-calon akan cuba untuk mengemukakan bahan-bahan permohonan dalam talian mereka sangat dekat dengan tarikh akhir penyerahan. Untuk mengelakkan lalu lintas pelayan berat dan kemungkinan kelewatan, kami memerlukan calon-calon untuk mendaftar dengan Selasa 1 April, 2014, dan mengemukakan semua bahan-bahan sokongan bagi permohonan biasiswa oleh Khamis 3 April, 2014, sebelum jam 5.00 petang.

About the author

1 Comment

Leave a Comment

CommentLuv badge