Hai.. ramai kan yang cakap macam tuh. Perempuan tak pandai service kerete, even moto.. Reti pakai je.. Haha.. Lelaki suka la ka cakap macam ni.. tapi hakikatnya memang betul pun.. tak dinafikan..

 Tapi lagi bagus kalau belajar buat semua tuh.. sendiri hantar pergi service, belajar part mana kena service ikut masa, yang mana kena tukar.. kan??

 Hari ni pun for the first time aku pi service moto.. sebelum hari ni abg aku yang service kan.. so of coz la guider dia adalah abg aku.. apa yang aku tanya.. “moto ni bila last tukar minyak hitam”.. and abg aku jawab.. “tengok la, kalau minyak hitam tuh cair dah maknanya kena tukar la”… oo ic…

 “Tayar ni bape angin dia?” – padahal aku dah pernah tanye sebelum ni tapi aku lupa.. dia cakap tayar depan 200, tayar belakang 220…  Aku pergi buat sendiri semua tuh… masa nak pam tayar, adalah mamat ni pandang semacam je tengok aku pam tayar.. ingat aku tak padai la tuh.. hahah.. pam tayar je kot.. jangan pandang rendah sangat kat perempuan..kikiki…

 Tapi betul la, aku pernah mintak tolong kawan aku hantar service, pastuh dia cakap, ko ikut aku.. kalau tak bila ko nak padai.. perempuan selalu kan mintak tolong kawan lelaki kalau bab2 moto kereta ni.. jarang betul nak jumpa yang handle sendiri.. hihii..

 Lepas ni, gurls… kena belajar…!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge