i & Lifestyle

Penipuan Pembelian Online Facebook.. Cara Penyelesaiannya

Cari kerja part time di TaskV Kuala Lumpur
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum. Selamat Sejahtera. Semakin hari semakin ramai pulak keluarkan isu ditipu dengan pembelian online. Mereka dikatakan telah membeli produk di facebook secara online, dan tidak menerima barangan selepas membuat pembayaran.

Ada jalan penyelesaian untuk mereka yang ditipu dengan pembelian online. Saya terjumpa maklumat ni dari komen facebook. Mangsa tersebut telah membuat laporan kepada tribunal dan kes tersebut telah dibicarakan. AKhirnya, mangsa mendapat semula duit bayaran yang dibuat untuk pembelian online.

Apa yang anda perlu pastikan adalah, resit atau bukti pembayaran hendaklah di simpan. Sekiranya anda membuat pembayaran online, anda boleh printscreen bukti atau klik ‘print’ dan ‘save as’ pdf untuk simpanan.  Apabila anda mendapati penjualan online tersebut adalah penipuan anda bleh melaporkan kepada tribunal pengguna.

Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia atau lebih mesra dikenali sebagai Tribunal Pengguna ada cawangan di setiap negeri. Anda boleh semak di sini http://ttpm.kpdnkk.gov.my/. Cara-cara untuk membuat laporan seperti berikut.

  1. Pergi cawangan Tribunal Pengguna yang berdekatan.
  2. Buka fail dengan bayaran RM5
  3. Pastikan anda membawa sekali bukti pembayaran/bank statement, dan segala maklumat mengenai penipu tersebut. Penting.. ALAMAT!!
  4. Kes akan dibawa ke mahkamah. Sekiranya didapati bersalah, penipu akan di arahkan oleh mahkamah untuk membuat pembayaran balik kepada anda.

take note: kalau tiada bukti pembayaran yang dibuat melalu internet banking, rasanya boleh minta bank keluarkan resit ..tapi makan masa. Itu atas urusan anda dan pihak bank. Mereka boleh bantu..

Comment yang saya copy dari salah seorang mangsa yang sudah buat laporan.

“bawak je ke Tribunal Pengguna.. buka fail RM5.. saya dah buat.. saya kena tipu online RM1310.. beli gold.. dia kata ada org lain guna acc dia.. tp Hakim perintahkan dia byr balik dlm tempoh 14 hr.. klu tak penjara 2 thn @ denda rm5k @ kedua2 sekali.. tp kena bwk bank statement yg tunjukkan kita transfer duit kat dia.. itu je.. saya dah MENANG” – Facebook

 

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

UPDATE 06 OGOS 2012

1) E – Aduan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK)

Sistem E-Aduan membolehkan pengguna membuat aduan kepada KPDNKK berkaitan sebarang aktiviti perniagaan yang tidak beretika. Sistem eAduan ini dibangunkan dan dilaksanakan dengan satu objektif: untuk menyediakan satu medium menerima aduan melalui internet daripada orang ramai.

Laman web : http://eaduan.kpdnkk.gov.my
Email : [email protected]

2) Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia (SKMM)

Pengguna boleh membuat aduan kepada pihak Suruhanjaya tentang sebarang isu berkaitan dengan sektor komunikasi dan multimedia merangkumi telekomunikasi, penyiaran, perkhidmatan internet, perkhidmatan pos, kurier dan pensijilan digital.

Laman Web : http://www.skmm.gov.my
E-mail : [email protected]

3) Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM)

Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) adalah satu badan bebas yang ditubuhkan di bawah Seksyen 85, Bahagian XII Akta Pelindungan Pengguna 1999 yang mula berkuatkuasa pada 15 November 1999. Bahagian XII Akta mengandungi 38 Seksyen yang menyentuh tentang pelbagai aspek Tribunal seperti keanggotaan Tribunal, bidangkuasa Tribunal, prosiding Tribunal, award Tribunal dan lain-lain perkara berkaitan. Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia menyedikan alternatif kepada pengguna untuk memfailkan sebarang gantirugi dan pampasan terhadap peniaga secara online.

Laman Web : http://ttpm.kpdnkk.gov.my
Tel : 03-88825822

4) Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC)

Pusat aduan setempat bagi memberikan khidmat nasihat, membantu menyalurkan aduan kepada pihak yang bersesuaian seperti agensi kerajaan, pengeluar, pengedar atau penjual dan menjalankan perundingan antara pihak pengadu dengan pihak dituntut.

Laman web : http://www.nccc.org.my/v2
Tel : 03 7877 9000

#

About the author

67 Comments

  • macam kes saya…pembeli tidak bayar duit saya setelah die dapat barang…jumlah barang rm1350…dah nk sebulan dah…sampai sekarang x de aper2 payment yg die buat…

      • saya baru terkena 2 hri lpas kak. jual brg kt mudah.my. dia suruh sy pos kt kwn dia kt ipoh. tu yg buat sy yakin.lpstu dh pos brg tp pymnt xbuat ktanya sy kna bnk in dlu kt dia bru sy dpt blik duit tu..last2 sy termakan jgk mamat nigeria yg scam rpanya..doyaii 🙁

      • Assalamualaikum..sy nk tny..sy merupakan agen jual gold online n sy ad wt payment pd supplier pd 8/11/15 tp masalahnya smpai sekarang barang xsmpai kpd pembeli saya n sy dh wt report..adakah sy blh wt tuntutan kt tribunal..sy dh di tipu sebnyk 8k..

        • mcmana kes puan dah selesai ke?sy pun baru kerugian 3k sbb penipuan gadjet..apa yg boleh buat cuma report polis n bank..selbhnya berserah…nasihatnya kita jgn mudah percaya org wpun kita jujur xsemua org jujur…

    • Saya baru kene kak. Orang yang sama. Kerugian 1350. Pos barang pastu siap tambah duit. Lesap terus. Hantar alamat ipoh. Dah buat report dah.

    • kalau tak ada details, macam mana orang tribunal nak tolong or hantar surat tuntutan? so kena dapatkan semua tuh.. mungkin boleh tanya kat tribunal apa perlu buat..

  • PHAT CURVES MALAYSIA
    PHATCURVES SYEZA (FB)
    phatcurvesmalaysia (INSTA)

    dia ni penipu!!
    phat curves malaysia penipu!!

    NO AKAUN CIMB : 7600627643
    BANK ISLAM : 14153020234346
    NUR SYAREENA BINTI SHAKEREE

  • Assalamualaikum Dan Selamat Sejahtera,

    Saya ingin berpesan kepada rakan2 sekalian,
    dimana telah wujud satu lagi penipuan internet.
    Tetapi bukan di http://www.mudah.com.my.

    Saya merupakan mangsa penipuan dan berharap
    tiada rakan2 kita Ditipu juga oleh pihak yang
    tidak bertanggungjawab. TOLONG SEBARKAN!!

    Saya telah kehilangan RM 3350 kerana cuba membeli
    kamera digital DSLR Nikon D610 dengan harga
    yang murah secara atas talian. Akhirnya dari tarikh 23/6/14 hingga sekarang masih belum menerima apa2. Sedih juga.. tetapi saya terpaksa terima hakikat. Dan hanya usaha report kepada pihak polis dan juga Kpdnk.

    Cerita bermula apabila sy terjumpa iklan di internet kamera dslr yang
    murah dan baru. Iklan sangat2 menyakinkan. Contoh link..

    http://www.jejakpanglima.com/Classified/view.php?id=1649
    http://www.asnclassifieds.com/nikon-d7100-241-mp-digital-slr-camera—af-s-dx-18-105mm-lens-m3207313.html
    http://nasabayabasan.com/0/posts/7-cameras-video/24-body-and-lens/691-Nikon-D90-Digital-SLR-Camera-with-Nikon-AF-S-DX-18-105mm-lens.html
    http://www.expatads.com/180-Nigeria/posts/13-Phones-Computers/70-Mobile-Phones/690877-Canon-Eos-60D-Digital-SLR-Camera-Body-with-EF-S-18-135mm-Is-Lens-Kit.html

    Yang bestnya, dia ada website plak..
    Ini link dia.. http://www.mibcltd.com/

    Memang meyakinkan dan menarik perhatian.
    Saya berurusan dengan seller ni melalui email.
    panggilan no tel dalam website aktif tapi x berjawab
    katanya melalui email, terlalu sibuk untuk angkat.

    emailnya seperti berikut..
    [email protected]
    [email protected]
    [email protected]

    setelah saya pasti untuk beli,
    penjual memberi no akaun yang
    sangat tidak meragukan bagi saya.
    Iaitu no akaun bank atas nama syarikat.

    BANK : AM BANK
    NO AKAUN : 2322022003255
    NAMA AKAUN : LLKT SMART TECHNOLOGIES

    Duit dah masuk, dan saya heppy la nk tunggu
    barang. 23/6/14 dia bagi tracking dengan syarikat cour
    ier yang x pernah dengar ” Swift Parcel Service”
    http://www.swiftservices.scbintlnet.com/#
    korang cuba guna no tracking saya dan check!!
    SP668723092. Mcm real kan?

    Haha, yang ni dah meragukan nih. 24/6/14, saya
    dapat sms dari courier service cakap parcel kena hold.
    Seller juga ada email dan menyatakan ada kesilapan teknikal
    dalam penghantaran iaitu. tersilap pos 3 biji kamera akibat kelalaian budak kerja store mereka!! Dan mintak saya Masukkan lagi RM4500 untuk kamera yang lebih tu..Nanti dia kata dia akan hantar store representative pick up kat saya.Nampak sangat dah menipu tu terang2!! Saya terus tersentap dan redha kerana telah masuk perangkap penipu..

    Saya enggan bayar dan mintak hak saya sebagai pembeli, tetapi mcm tulah, penipu kan hendak duit sahaja.

    Jadi selepas buat aduan di balai polis, saya rujuk SSM untuk mengetahui no daftar syarikat, alamat dan pemilik syarikat berdasarkan no Akaun Am Bank Tadi,,

    Jeng3, Syarikat milik bangsa india, terletak di butterworth,Pulau Pinang. kalau dalam iklan webpage.. dia letak alamat
    (NO 189 LOT 7787,ASSYAKIRIN COMMERICAL SQUARE
    JLN SULTAN ISKANDARA,97000,BINTULU,SARAWAK,
    MALAYSIA)
    Ish2.. Korang mesti pening kan dengan modus oprandi penipuan pihak mcm ni.
    Lagi satu, jenis perniagaan pula adalah berunsur jualan jentera dan kenderaan bermotor???. Adoi, lari tajuk dah..

    Cuma yang saya pelik!!
    1) kenapa dia susah2 nk buat domain yang berbayar untuk menipu?
    2) Kenapa dia susah2 iklan sana sini jual kamera . Rajin ko ni!!
    3) Dia ni ada fahaman yang mendalam jugak tentang kamera dslr ni, hemm.. Ada dalang lain ke yang berantai nih.?

    Apapun, korang beringat lah, jangan jadi nasib macam saya K!!

    Kalau nak berurusan jual beli melalui website, pastikan dia ada no daftar syarikat yang sah!!

    No dibawah ni semua sindiket menipu kamera!! No masih aktif
    0166852352
    0167205475
    0163242492
    0163584969
    0162705746

    Berjaga- jaga dengan Merchant International Camera.

    Jangan biarkan diri anda ditipu!!

    Sekian Dari Saya,
    Terima kasih.
    NIZAM

    • salam. saya nak tanya macam mana awk boleh dapatkan alamat lengkap seller tersebut dengan merujuk kepada pihak bank ? ? saya juga telah diperdaya oleh perjualan internet di facebook beberapa hari lepas.. saya dah buat report polis dan saya pergi ke bank untuk dapatkan details seller tersebut tetapi malangnya pihak bank tidak boleh berikan details seller tersebut kpd saya walaupun saya telah meminta kebenaran daripda pihak polis untuk dptkan details sller tersebut. jd pertanyaan sy , mcm mana awk boleh dptkan details seperti alamat lengkap orang tersebut ? thank you..

      • kebiasaannye, penipu online ni dia buat dah banyak kali..dan tak mustahil maklumat si penipu ni ada di google..cube search nama penuh dia atau no hp dia di google. mungkin dapat membantu

      • Kalau dia ada syarikat, rujuk ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia @ SSM berdekatan.
        Kata nak semak nama syarikat __________. Kene charge RM20 klu x silap. Then, buat laporan ke kpdnkk dan failkan tribunal tuntutan pengguna. (lebih kurang repot polis jugak)
        Kalau individual, biar polis siasat. Diorang akan menghantar surat kuasa kepada pihak bank untuk membenarkan bank memberi butiran kepada kita. Jadi, sentiasa refer dengan pihak polis.

    • Saya baru2 nie kena tipu.. Beli iPhone.. First dia minta payment half jer.. Dah tue 2nd day mnta sya bayar insurance untuk penghantaran barang..and the 3rd day dia masih x hntr barang sbb stok mereka terhntr item salah n mnta sy bayar lagi.. So saya bayar.. Selps tue dia mnta tmbh lagi.. Sy dahx buat.. Sbb sy yakin dia menipu..

  • Saya pernah ditipu dengan syarikat LLKT Smart Technology RM1650. Saya ditipu pade 25 Okt 2013. Lame kan. Dah failkan kes. Report polis. Naik turun mahkamah kecik. Tapi tak de org dari pihak LLKT nie. Last2 mahkamah kate tak dapat tolong n polis pn tak de berhubung dengan saye lagi pasal kes nie. So hope orang ramai tak kene tipu lagi.

  • Sy baru kena tipu..page BUTIK D’YULIANIS COLLECTION..duit dah transfer, tp brg tak smpi..bila minta tracking no, mcm2 alasan yg dia bg..kata staff silap send order la..bila dah send, bg tracking no yg tak wujud dlm sistem..bila ditanya semula betul ke dah pos? Dia block whatsapp sy..sy call pun tak dpt..bila sms, smpi..tp tak reply..so, beware la kalau sape2 yg baru nak beli..dia ni ada je SSM..tgh pike mcm mane caranye sy nak buat aduan..sbb taknak dia terus mkn duit haram!!

    Ni detail penipu tu:

    Sms / whatsap : 01133258223

    CIMB BANK : 12410000652102
    Nama Pemegang Account : RCE LINK ENTERPRISE

    ATAU
    MAYBANK : 114496164478
    Nama Pemegang Account : ASLINA BT ABAS

      • saya baru terkena 2 hri lpas kak. jual brg kt mudah.my. dia suruh sy pos kt kwn dia kt ipoh. tu yg buat sy yakin.lpstu dh pos brg tp pymnt xbuat ktanya sy kna bnk in ke akaun barclays bank dlu bru dpt blik duit tu..mjur sy xtermakan…. mamat nigeria yg scam rpanya..Western union Address Details

        Name: Oni Emmanuel B
        Address: No 2 Iwo road
        City: Ibadan
        State:Oyo
        ZIP code :23402
        Country : Nigeria

        ZAID HARITH BIN MOHD AZMAN
        NO 80 LALUAN SRI AMPANG
        16 TMN SRI AMPANG 31350
        IPOH PERAK

        ada cra x nk kesan syndicate ni ..rugi kasut sy..doyaii 🙁

        • Same lah dengan, alamt sama seperti yang awak katankan. Kerugian saya 1350 dengan camera nikon dslr d3100.

    • Saya pn terkena juga beli hpon kat fb duit dh bank inn lepas tu macam2 alasan dia bagi barang tk hantar juga sampai sekarang dia dah block fb saya macam mna agaknya nk buat lapuran ya

  • Sy pnah bli set brgn Lv kt BUTIK DYULIANIS ni…ade ke ptt dia ckp posmen slh antr brg kt almt len,,pdhl almt yg sy bg tu jelas kat negeri PAHANG!!!!
    Dia bley plak ckp posmen slh antr brg kt puchong sane…tade nye posmen tu bodoh ta reti bace alamat kn.tgu pnye tgu,bapak lame brg ta smpei,na dkt ngn date wedding sy da mse tu,,asben sy ni da hangin brg lmbt smpei, trus call mrh2 maki bdk yg jual on9 tu..alhmdllh dpt gak brg sy wlupn lam 2,3 ari sblm date wedding tu..tp lain yg di oder,lain yg sampei,,,,dpt lak saiz besar kasut sy tu,,sabo je lahhh…brg2 len ok,kasut je yg ta ok…ptt ler skg sy try wasap no dia senyap jeee..,ramei yg da tkena upe nyee….

  • Sy baru je kna tipu..wlaupn xbyk tp sakit ati Allah je yg tau..sy bkn org sng atau kje bsr sbb tula beli on9 cari yg murah2 je tp kna tipu jgk..dh 2mggu kta dh pos tp tggu posmen xknjung2 tiba..sy beli dr instagram..nma si penipu nurin erdiani ig preloved_hut sis bantu la sy utk si penipu ni trnsfer blk wit sy tu huhuhuui:'(

  • Saya br ja buat pembelian phone oppo find7 secara online.tertarik sbb harga lbh murahcoz direct dr kilang.lg pun seller tu dah lbh setahun buat niaga online,katanya la.dia menggunakan id khalifah_kl dlm akaun wechat.akaun maybank,mohd afiq 164128607748.saya tlh mmbuat byrn pada 26/1/15 dan mndpt barangan melalui pos laju pada 27/1/15.yg mnjdi mslh skrg ni,phone yg di terima x sama spesifikasi sprti yg di iklankannya.no imei pun berbeza,tkn *#06# no lain tp di kotak no lain.memory phone dan kamera x sama mcm iklan.bila saya tanya kan di wechat dia lgsg x beri jwpn.blh x kalau saya buat laporan ttg mslh saya ni?

  • salam . saya dri sabah n still budak belasan tahun. say rasa trtpu sbb saya nak beli hp. org tu sruh bank in rn550. lpas tu dea kta supplier sruh bank in rm400 tp kat acc lain plak. ada tak abg2 bleh bntu saya. saya dha xtau cm na nak dptkan duit tu smula.

  • Saya baru je kne tipu DARUSSALAM BIN MASRUN yg jual brg bayi..byk yg kna tipu mamat ni..hrp berwaspada k..

  • Salam..sy ada join drpshp beg n jam..mslhnye cstmer sy smpi skrg xdpt beg yg diorder wlpn pmbyrn tlh dibuat..no tracking owner dh bg sy n sy pn dh bg kt cstmer..3 hari lps cstmer mrh2 sy n ugut sy mcm2 sb brg xsmpi..sy cubalh check no tracking yg owner bg kt internet tp rekod x ditemui..bla nk contact owner salni dia dh remove sy dari group n call no fon dia pn xdpt2 dari smlm..so tpksalh sy byr blik kt cstmer..kwn sy suh bt report cz bmbg org lain plak ditipunye.. alamat owner mmg sy xde tp no telefon,akaun bank n nama adalah..termasuklh resit pmbyrn yg sy buat kt dia..xbyklh rm100 jew..so caner yer nk dptkn almt owner ni..n patut kew sy buat report..nama sy pn dh tercemar sb ni…

  • berhati2 kalian semua dengan penjualan iphone murah di secondhand.com atas nama stambic trader adalah penipuan semata, sya telah terpedaya membayar rm2000 untuk iphone 5s 16gb dengan hadiah percuma iphone 6.

    cara agent ni minta bayaran dimasukkan selepas 1 jam agent akan hantar barang .jadi bila sy sudah bayar tetiba mereka hantar email ade charge tambahan lagi rm1000-00 sebagai kos insurance dan tax?Gila punya sial tu..katanya masukkkan dahulu rm1000 tu nanti bila dia hantar barang diakan pulangkan duit 1 ribu tadi…its rediculous and sya tak setuju terus buat report polis dan dah inform banker tapi tahulah mereka ni setakat mana bole bertindak…very slow mcm tak penting bila kita tertipu begini…
    jadi berhati2 semua dengan account maybank amiruddin bin M/agent mengguna no hp01135336168 cakap macm cine kadang2 suara macm black …memang sah penipu nak mapus anytime ni..
    jadi berhati kalian semua…jangan beli apapun kalau kena bayar dulu online aku dah serik…beli dikedai aje lah

  • saya baru terkena 2 hri lpas kak. jual brg kt mudah.my. dia suruh sy pos kt kwn dia kt ipoh. tu yg buat sy yakin.lpstu dh pos brg tp pymnt xbuat ktanya sy kna bnk in dlu kt dia bru sy dpt blik duit tu..last2 sy termakan jgk mamat nigeria yg scam rpanya..doyaii 🙁

  • Hati2 dgn barang dijual dari LAZADA MALAYSIA tak semuanya ORIGINAL. Minggu lps sy order Perfume burberry london edp dgn harga Rm145. Sebelum less Rm395. Apabila smp ditangan bukan ORIGINAL. hnya gred AAA yg berlambak jual kt downtown. Dh buat report kt LAZADA. skrg tggu reply feedback dr seller katanya.

    • SAYA KENE TIPU DENGAN ORANG YG BERNAMA MUHAMAD HAFIZ BIN HAMZAH NI…DIA MEMANG PENIPU…!!!!!!!!!!!!saya gn member saya kene tipu…id wechat dia ahpexsyn…memg bodoh punya jantan…..kurang ajak…da bank in tpi enfon tak sampai…pastu da chat kt whatsapp buat bodoh..jp balas.jap tak…macam ken kencing je…tunggu la ko allah akan blas kt akhirat la….korang yg baca ni…berjaga jaga la gan dia…dia penipu…resit duit yg bank in pon aku ada bukti…

  • Saya berasal dri sabah..sy sudah kena tipu..memborong tudung 35pcs dgan harga rm270…first bg tracking no salah detail barang yg dlm proses delivery tp tarikh 26/jan…sy mintak tracking no lain..sebab ingat die mmg trsalah bagi…lpas die bgi tracking no bru..tracking tu tkde dlm sistem..lpas sy cek..Sy inbox die kat fb..tp dh block …sy bnkin 8hb/3…dn hri ini brng blum smpi dn die tk dpt dihubungi…..tolong sy mcmne nk slesai kn..dn dpt kn duit sy balik..

  • Senarai penipu no akaun bank yg menganjurkan aktiviti skim cepat kaya atau rolling money dibawah.

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram/roling money/skim cepat kaya

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram adalah suatu perbuatan menerima, mengambil, atau menyetujuterima deposit (wang, logam berharga, batu berharga, apa-apa artikel lain dan sebagainya) daripada orang awam atau pelabur, yang menjanjikan pembayaran semula deposit tersebut biasanya dengan faedah atau pulangan atau dengan sebarang balasan yang berupa wang atau nilaian wang, tanpa mempunyai satu lesen yang sah di bawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989.

    -Nurischa enterprise
    551623198126 maybank
    151258664751
    151258664744

    -Yusri bin Mahad
    101254038300
    0108002962526
    Cimb

    -MUHAMMAD NAQIUDDEN
    7053124486 ACC CIMB admin ROLL ROLL MONEY lesap

    -mohd azbunhazairi group roling rafflesia lesap
    7054810331 cimb

    -Megah Mewah
    CIMB 8601964748 Megah Mewah Trading lesap

    -Shahrul b. Mohd yusoff
    Maybank group ketupat raya
    164838065302 roling lesap

    -SHAHRULIZWAN B MOHD SAAD(Reez)
    CIMB 7054496957 megah mewah group MMT LESAP

    -NORDIN ISHAK group wardah lesap
    7612027546 (CIMB)
    114263048026 (mbb)

    -Mohd Helmi Fatin
    Acc cimb 7055224730 roling lesap

    -WAN URUSAN BISNES/MUHD WAN RAZALI
    164445049951 Maybank/ mcm biz2 buat roling labur lesap

    -hasiah bt yakod
    7606742875

    -irwan shah b mohamad money cent
    14170085556525 cimb lesap

    -IZUAN FIRDAUS lesap
    158435068825 MBB get money everymonth

    -LEE JENG LOON
    162786135778 MBB

    -Rosliana bt Mohd yusof,
    114084081860 Mbb,
    7602807847 cimb

    -NOrZILA yusof
    114254168787 mbb

    -Maichel Marcus
    Cimb 7039323388
    fb laila lily. lesap sap2

    -NorAida binti Razali
    7612297082 GROUP VIVA FOREVER..LESAP

    – Mahat bin ismail
    Cimb no.7054446740 GROUP DOUBLE 5DAY LESAP

    -Nuruzzaman kes roling group D’secret Tree /trillion
    7037370465 cimb lesap SAP2

    -Amirah Masturina
    7037143027 Cimb
    Admin Trust Group

    -roslinda mohd
    mbb 153039027349

    -mohd arifin
    112978013445

    -fadzilah
    12530087530525

    -azira alya
    5577565400424085 cimb

    -Noraizan Mohd Yusoff group rich gold forex empire dan tfpadu dan byk group
    Maybank : 1627-8612-9178
    CIMB : 1203-0004-0142-08

    -Najiha binti nazari// GROUP STRATEGI LESAP
    cimb 7035749384

    -GROUP E-BOOK
    SYAWAL BIN MOHD NOOR
    CIMB 7612238079

    -GROUP ROLLING+REAL
    NORIZIAH KAMSAH
    MBB 158163247372

    -ROSELIZA IRANIE mbb
    160184078149

    -SALAFUDDEAN SEMAN mbb
    154053329546

    -Nama: Nurwahidah bt Khamirrudin
    No.akaun maybank: 156020384682.
    cimb: 7036950780
    kes jual beli emas dan roling lesap

    -noor SHAHIERA MAT KAPI
    7612915748-cimb
    35551012511-hong leong bank
    159012858832- mbb..
    kes tipu pinjaman mudah lesap guna fb blue bery..

    -zulkerna awang mat
    cimb 7055828546
    4u.income kes roling money lesap

    -MOHAMAD HAPISZAL BIN ABD JALIL
    7017960973 cimb D’secret Tree /group TRILLION
    kes roling money biz lesap

    -RAHEMEE RAHIM
    MAYBANK 151240218804
    ”Rezeki Mingguan”

    -Kutu online waheeda Amani @Maisarah bt mohammad
    Cimb bank 1218 -0005318-20-9
    Mbb bank 162067589106

    -fb fake Noor munirah
    cimb brilliant network 07240000643108 lesap roling money

    -Mohd Azim Asri..
    BSN 0212141000042435 roling lesap

    -NOOR SYAZMAZIERA
    MAYBANK 152095850766

    -Nur falia bt mohaman Nordin
    7022293439 Cimb roling money lesap

    -mohamad shukrie
    7055651532 cimb .. group rolling money tegar/ lesapp sap2x

    -nurul syuhada bt abdullah
    cimb 7611813513 GROUP TRUSTEDKUTU N ROLLING lesap2x

    -roslinda mohd
    no akaun mbb 153039027349 plan tipu dan jual barang jg tipu

    -MASHITOH BT HASHIM
    08211 29000 04057 6 bsn group KUTU SEKALI B&D(BAYAR&DAPAT) lesap

    – sindiket money game adik beradik/byk group terlingkup
    RHB Sahwari b. Nawawi 15604400077380
    RHB Nurul Wazila bt Mohd Yusop 11243960033667
    MAYBANK NURUL WAZILA YUSOP 512464519649

    -WANA SULAIMAN/ byk group skim buka/lesap
    Email reference:[email protected]
    Memo / description : ”U1899959”
    acc name :ICHAYAJ RESOURCES
    Maybank-512259558879
    Cimb-8600774626

    -group guling guling// lesap
    AKAUN MAYBANK
    554035410748 – RICH POINT RESOURCES
    154017464709 – RAMLI BIN MIERAD
    AKAUN CIMB
    05080085856522 – RAMLI BIN MIERAD

    -RUHILLMON NJAU (fb admin rose) rose roler group/lesap
    No acc11060103646529 cimb

    -NOR RUMIZA BINTI NONG KERIA/ bc investment
    7000124915 (cimb)
    0146963428 (xdpat contact lgsung)

    -Group Miracle / Pure Miracle
    Admin:- Lily Lely Raspin
    Acc No.: 510237558090 MAY BANK

    -Dayang Matsulie Binti Mohd Nan atau FB Stokis Buetali N Rupawan; dulu Don E’ Zera… Acc MBB 110078196656.
    Group pertama: Income pasif & networking
    Group kedua: Phyrex Networking
    Group ketiga: GMJ4U-Stairs to Millionaire

    -FARAHnadilah bt juhari
    maybank
    162200070060 group gold n jewel/lesap
    7613156836 cimb // PENYANGAK TEGAR MAKLUK NI

    -ROSPARIZAN BINTI MAMAT berserta intro2 yg bebal
    group empayar solution lesap

    -SDM MULTI PURPOSE/SADAM HUSIN
    141984100053119 bsn
    GROUP OIL DAN FOREX/ LESAP

    -Tuan zill akashah BEBAL serta intro2 nye yg ramai
    GROUP ZILL AKASHAH RINDU AWOK 300
    mbb 559014212486/ INTERPASIFICSOY
    cimb 8602119170/ INTERPASIFICSOY lesap

    -Nur falia binti mohaman Nordin
    7022293439(cimb acc)
    No tel: 0108079687
    FB: Falia Iqbal
    Nama Group: Pelan Everyday/lesap

    -group suria/ skim pelaburan/lesap
    CIMB – 7611946188 – NORSURIANI SHAMSUDIN
    MBB – 153029 155309 – NORSURIANI SHAMSUDIN

    -group MONEY DROP
    NUR AMALINA BT KAER
    NO.ACC CIMB
    7012676494

    -NAMA : MARDHIYAH BT MUSTAFFA
    NO AKAUN BANK : 162263461215 MAYBANK
    BIZ AFILIATE

    -REKA AK GELO/ GROUP PROJEK EMAS/LESAP
    MBB 16112761122

    -Annie Ann Enterprise.
    No acc. 569954058348
    ANNE CATERING INVESTMENT(ACI) lesapp sap2x

    -Tipu rolling money & kutu
    Raja Rohana bt Raja Yaakub
    7051120442 – CIMB

    -mohd hafizi othman
    cimb 7613447540
    roll game dan suka roll / lesap

    -Tipu kutu & jual beli
    Normala bt Kamsan
    151276100502 – MAYBANK lesap

    -nama: amirul asyraf
    nama fb: Amirul Asyraf
    no mbb: 163046282147
    no cimb: 7612915843
    no fon: 01117875277 lesap roling money

    -GROUP SUDU EMAS
    NUR AMIRA ZALIKA
    158154261954 MBB lesap

    -mohamad azman abdul rahman
    cimb 7613220193
    roling money/azman trusted group lesap

    -abu hassan
    maybank
    160166168976
    group Nur Insyirah lesap

    -WAN NIZAR BT WAN MALEK
    556169231499 MBB roling money lesap

    -mohd mahdhir
    7043690533 cimb
    group win win roling money/lesap

    -che saiful hakimin
    7057155783 cimb group income daily

    -Cimb 7613352878
    shahidatul azre roling money lesap

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb
    lesap sahabat sejati

    -Ruhani hassan 1600 5436 3613
    mbb group teratai lesap.

    -Mohd asrul b saharudin 7014206530 cimb
    roling money lesap

    -shahidatul azre Cimb 7613352878

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb lesap sahabat sejati

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540
    group bonda land

    -allya maahad 5577565400613125

    -zakaria hj hassan 7604942950 cimb N.A.Q.C Best Roll lesap

    -Shahrul Nizam
    151212956155 maybank group invest 2 online

    -Zroll fakif 761 382 3988-
    ACCOUNT CIMB. Generating Income Group 24hour

    -AZROL MUHAMMAD ACC NO 7613823988
    Generating Income Group 24hour

    -amirul asraf 7612915843 abc group abc special

    -haszlina hashim Mbb 151593133179duit tepi2

    -normala akhiyar 7602611739 group zamrud

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540 group bonda land

    -SUHAIDA 7042898856 CIMB group hanis roll

    -haslizawani cimb 7056405549 group rolling ummie

    -Hanijah bt Mahmud 12700005826525 CIMB bank @ 162013077031 Maybank skim cepat kaya

    -norizwan shamsudin bsn 0199541000163206 rolling money wasap

    -shahrol azuan maybank 158051492745 rolling money wasap

    -shahidatul azreen Maybank 155015307745 rolling money wasap

    -Account cimb : 8007246992
    Holder name : Arique Enterprise group rolling money

    -kasnyzawate mat nor 156132628484 mbb group rolling money

    -MOHD FIRDAUS 155078483408 maybank PENIPU JUAL BELI

    -al kautsar enterprise rhb bank 25109400014535 group skim cepat kaya

    -Zulfaddly bin Ahmad..acc mybank 161172080595…. acc cimb 8601277438 (ADMIN 4HLZ)

    -nurlia ahmad 5577565400565177 cimb kwik group rolling money lesap

    -asfarina ahmad 5577565400601088 cimb kwik group rolling money lesap

  • Senarai penipu no akaun bank yg menganjurkan aktiviti skim cepat kaya atau rolling money dibawah.

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram/roling money/skim cepat kaya

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram adalah suatu perbuatan menerima, mengambil, atau menyetujuterima deposit (wang, logam berharga, batu berharga, apa-apa artikel lain dan sebagainya) daripada orang awam atau pelabur, yang menjanjikan pembayaran semula deposit tersebut biasanya dengan faedah atau pulangan atau dengan sebarang balasan yang berupa wang atau nilaian wang, tanpa mempunyai satu lesen yang sah di bawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989.

    -Nurischa enterprise
    551623198126 maybank
    151258664751
    151258664744

    -Yusri bin Mahad
    101254038300
    0108002962526
    Cimb

    -MUHAMMAD NAQIUDDEN
    7053124486 ACC CIMB admin ROLL ROLL MONEY lesap

    -mohd azbunhazairi group roling rafflesia lesap
    7054810331 cimb

    -Megah Mewah
    CIMB 8601964748 Megah Mewah Trading lesap

    -Shahrul b. Mohd yusoff
    Maybank group ketupat raya
    164838065302 roling lesap

    -SHAHRULIZWAN B MOHD SAAD(Reez)
    CIMB 7054496957 megah mewah group MMT LESAP

    -NORDIN ISHAK group wardah lesap
    7612027546 (CIMB)
    114263048026 (mbb)

    -Mohd Helmi Fatin
    Acc cimb 7055224730 roling lesap

    -WAN URUSAN BISNES/MUHD WAN RAZALI
    164445049951 Maybank/ mcm biz2 buat roling labur lesap

    -hasiah bt yakod
    7606742875

    -irwan shah b mohamad money cent
    14170085556525 cimb lesap

    -IZUAN FIRDAUS lesap
    158435068825 MBB get money everymonth

    -LEE JENG LOON
    162786135778 MBB

    -Rosliana bt Mohd yusof,
    114084081860 Mbb,
    7602807847 cimb

    -NOrZILA yusof
    114254168787 mbb

    -Maichel Marcus
    Cimb 7039323388
    fb laila lily. lesap sap2

    -NorAida binti Razali
    7612297082 GROUP VIVA FOREVER..LESAP

    – Mahat bin ismail
    Cimb no.7054446740 GROUP DOUBLE 5DAY LESAP

    -Nuruzzaman kes roling group D’secret Tree /trillion
    7037370465 cimb lesap SAP2

    -Amirah Masturina
    7037143027 Cimb
    Admin Trust Group

    -roslinda mohd
    mbb 153039027349

    -mohd arifin
    112978013445

    -fadzilah
    12530087530525

    -azira alya
    5577565400424085 cimb

    -Noraizan Mohd Yusoff group rich gold forex empire dan tfpadu dan byk group
    Maybank : 1627-8612-9178
    CIMB : 1203-0004-0142-08

    -Najiha binti nazari// GROUP STRATEGI LESAP
    cimb 7035749384

    -GROUP E-BOOK
    SYAWAL BIN MOHD NOOR
    CIMB 7612238079

    -GROUP ROLLING+REAL
    NORIZIAH KAMSAH
    MBB 158163247372

    -ROSELIZA IRANIE mbb
    160184078149

    -SALAFUDDEAN SEMAN mbb
    154053329546

    -Nama: Nurwahidah bt Khamirrudin
    No.akaun maybank: 156020384682.
    cimb: 7036950780
    kes jual beli emas dan roling lesap

    -noor SHAHIERA MAT KAPI
    7612915748-cimb
    35551012511-hong leong bank
    159012858832- mbb..
    kes tipu pinjaman mudah lesap guna fb blue bery..

    -zulkerna awang mat
    cimb 7055828546
    4u.income kes roling money lesap

    -MOHAMAD HAPISZAL BIN ABD JALIL
    7017960973 cimb D’secret Tree /group TRILLION
    kes roling money biz lesap

    -RAHEMEE RAHIM
    MAYBANK 151240218804
    ”Rezeki Mingguan”

    -Kutu online waheeda Amani @Maisarah bt mohammad
    Cimb bank 1218 -0005318-20-9
    Mbb bank 162067589106

    -fb fake Noor munirah
    cimb brilliant network 07240000643108 lesap roling money

    -Mohd Azim Asri..
    BSN 0212141000042435 roling lesap

    -NOOR SYAZMAZIERA
    MAYBANK 152095850766

    -Nur falia bt mohaman Nordin
    7022293439 Cimb roling money lesap

    -mohamad shukrie
    7055651532 cimb .. group rolling money tegar/ lesapp sap2x

    -nurul syuhada bt abdullah
    cimb 7611813513 GROUP TRUSTEDKUTU N ROLLING lesap2x

    -roslinda mohd
    no akaun mbb 153039027349 plan tipu dan jual barang jg tipu

    -MASHITOH BT HASHIM
    08211 29000 04057 6 bsn group KUTU SEKALI B&D(BAYAR&DAPAT) lesap

    – sindiket money game adik beradik/byk group terlingkup
    RHB Sahwari b. Nawawi 15604400077380
    RHB Nurul Wazila bt Mohd Yusop 11243960033667
    MAYBANK NURUL WAZILA YUSOP 512464519649

    -WANA SULAIMAN/ byk group skim buka/lesap
    Email reference:[email protected]
    Memo / description : ”U1899959”
    acc name :ICHAYAJ RESOURCES
    Maybank-512259558879
    Cimb-8600774626

    -group guling guling// lesap
    AKAUN MAYBANK
    554035410748 – RICH POINT RESOURCES
    154017464709 – RAMLI BIN MIERAD
    AKAUN CIMB
    05080085856522 – RAMLI BIN MIERAD

    -RUHILLMON NJAU (fb admin rose) rose roler group/lesap
    No acc11060103646529 cimb

    -NOR RUMIZA BINTI NONG KERIA/ bc investment
    7000124915 (cimb)
    0146963428 (xdpat contact lgsung)

    -Group Miracle / Pure Miracle
    Admin:- Lily Lely Raspin
    Acc No.: 510237558090 MAY BANK

    -Dayang Matsulie Binti Mohd Nan atau FB Stokis Buetali N Rupawan; dulu Don E’ Zera… Acc MBB 110078196656.
    Group pertama: Income pasif & networking
    Group kedua: Phyrex Networking
    Group ketiga: GMJ4U-Stairs to Millionaire

    -FARAHnadilah bt juhari
    maybank
    162200070060 group gold n jewel/lesap
    7613156836 cimb // PENYANGAK TEGAR MAKLUK NI

    -ROSPARIZAN BINTI MAMAT berserta intro2 yg bebal
    group empayar solution lesap

    -SDM MULTI PURPOSE/SADAM HUSIN
    141984100053119 bsn
    GROUP OIL DAN FOREX/ LESAP

    -Tuan zill akashah BEBAL serta intro2 nye yg ramai
    GROUP ZILL AKASHAH RINDU AWOK 300
    mbb 559014212486/ INTERPASIFICSOY
    cimb 8602119170/ INTERPASIFICSOY lesap

    -Nur falia binti mohaman Nordin
    7022293439(cimb acc)
    No tel: 0108079687
    FB: Falia Iqbal
    Nama Group: Pelan Everyday/lesap

    -group suria/ skim pelaburan/lesap
    CIMB – 7611946188 – NORSURIANI SHAMSUDIN
    MBB – 153029 155309 – NORSURIANI SHAMSUDIN

    -group MONEY DROP
    NUR AMALINA BT KAER
    NO.ACC CIMB
    7012676494

    -NAMA : MARDHIYAH BT MUSTAFFA
    NO AKAUN BANK : 162263461215 MAYBANK
    BIZ AFILIATE

    -REKA AK GELO/ GROUP PROJEK EMAS/LESAP
    MBB 16112761122

    -Annie Ann Enterprise.
    No acc. 569954058348
    ANNE CATERING INVESTMENT(ACI) lesapp sap2x

    -Tipu rolling money & kutu
    Raja Rohana bt Raja Yaakub
    7051120442 – CIMB

    -mohd hafizi othman
    cimb 7613447540
    roll game dan suka roll / lesap

    -Tipu kutu & jual beli
    Normala bt Kamsan
    151276100502 – MAYBANK lesap

    -nama: amirul asyraf
    nama fb: Amirul Asyraf
    no mbb: 163046282147
    no cimb: 7612915843
    no fon: 01117875277 lesap roling money

    -GROUP SUDU EMAS
    NUR AMIRA ZALIKA
    158154261954 MBB lesap

    -Noor Azam Bin Abd Kadir
    501347212556 Maybank penipuan skim forex

    -mohamad azman abdul rahman
    cimb 7613220193
    roling money/azman trusted group lesap

    -abu hassan
    maybank
    160166168976
    group Nur Insyirah lesap

    -WAN NIZAR BT WAN MALEK
    556169231499 MBB roling money lesap

    -mohd mahdhir
    7043690533 cimb
    group win win roling money/lesap

    -che saiful hakimin
    7057155783 cimb group income daily

    -Cimb 7613352878
    shahidatul azre roling money lesap

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb
    lesap sahabat sejati

    -Ruhani hassan 1600 5436 3613
    mbb group teratai lesap.

    -Mohd asrul b saharudin 7014206530 cimb
    roling money lesap

    -shahidatul azre Cimb 7613352878

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb lesap sahabat sejati

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540
    group bonda land

    -allya maahad 5577565400613125

    -zakaria hj hassan 7604942950 cimb N.A.Q.C Best Roll lesap

    -Shahrul Nizam
    151212956155 maybank group invest 2 online

    -Zroll fakif 761 382 3988-
    ACCOUNT CIMB. Generating Income Group 24hour

    -AZROL MUHAMMAD ACC NO 7613823988
    Generating Income Group 24hour

    -amirul asraf 7612915843 abc group abc special

    -haszlina hashim Mbb 151593133179duit tepi2

    -normala akhiyar 7602611739 group zamrud

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540 group bonda land

    -SUHAIDA 7042898856 CIMB group hanis roll

    -haslizawani cimb 7056405549 group rolling ummie

    -Hanijah bt Mahmud 12700005826525 CIMB bank @ 162013077031 Maybank skim cepat kaya

    -norizwan shamsudin bsn 0199541000163206 rolling money wasap

    -shahrol azuan maybank 158051492745 rolling money wasap

    -shahidatul azreen Maybank 155015307745 rolling money wasap

    -Account cimb : 8007246992
    Holder name : Arique Enterprise group rolling money

    -kasnyzawate mat nor 156132628484 mbb group rolling money

    -MOHD FIRDAUS 155078483408 maybank PENIPU JUAL BELI

    -al kautsar enterprise rhb bank 25109400014535 group skim cepat kaya

    -Zulfaddly bin Ahmad..acc mybank 161172080595…. acc cimb 8601277438 (ADMIN 4HLZ)

    -nurlia ahmad 5577565400565177 cimb kwik group rolling money lesap

    -NURISAH ASIT ACC CIMB 7055907087
    rolling money lesap

    -asfarina ahmad 5577565400601088 cimb kwik group rolling money lesap

    -8600993372 Briliant network enterprise rolling money lesap

    -betty burhan 7607949670 cimb rolling money lesap

    -smart performance 1238009267054 cimb group smart biz roling lesap

    -mohd zanuddeen 7613082993 cimb rolling money wasap lesap

    -salmiah salim 7607723549 cimb group rolling money lesap banyak group

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb rolling money lesap

    -GOLDTRACK VENTURE RESOURCES
    BANK ISLAM : 12038010120473 group goldventure skim cepat kaya

    -mohd nazemi bin mamat
    Maybank : 163037073489 penipu skim money game

    -Aziatul Fazeda Badihi
    Mbb 161172116412
    Cimb 7606504049 rolling money

    -CIMB ARDY D 7037 822 752 group roling money sawah padi

    -Norainah jaini
    5102 3755 8320 mbb rolling money lesap

    -NoRaSiAh AbDuL RaHiM CiMb 7611461960
    CIMB 7611461960
    MAYBANK 503042312493
    NORASIAH ABDUL RAHIM
    mAyBaNK 503042312493 rolling money lesap

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 rolling money lesap

    -Aziella
    1681-9600-00-9198 RHB rolling money lesap

    -FARRALIZA ISHAK
    MBB 155069191771
    CIMB 7604935253 rolling money lesap

    -vianah 7612267588 rolling money lesap

    -NURUL SUHANA BINTI MOHAMAD ZIN 05090077146528
    CIMB BANK rolling money lesap

    -ramzie collection 556020057709 mbb rolling money lesap

    -NOR SYAKIRAH
    163082277776 MYBNK rolling money

    -ramziela mohamad rodi 7019984725 cimb
    rolling money lesap

    -mohd faiz 7046687474 cimb mohd faiz
    514075613108 mbb rolling money lesap

    -almiezrul bin alias 7053718706 cimb
    group che wan roling money lesap

    – MOHD FAIZAL 760 806 6763 CIMB
    rolling money lesap

    -Siti Hatijah N Mbb162870058478
    rolling money haram

    -NAMA : Fhakrol fhadli bin che omar HONG LEONG BANK,
    ACC NO; 19651053469 rolling money lesap

    -muhammad zanuddeen bin ja’afar 7613082993 cimb group peace roll group lesap

    -tinnie 7054592431 cimb rolling money lesap

    -azimah ahmat 501280055272 mbb penyamun online skim cepat kaya

    -siti nurnabila ahmad 108300109202 mbb group rolling money wasap lesap

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    10090035140526 CIMB rolling money lesap

    -nurisah asit/rasit cimb 7055862615 penipuan rolling money

    -fazira binti jul 1414541000036762 rolling money lesap penipu

    -no fon scammer 0142118386

    -dk fitri ani 510198675505 mbb penipuan rolling money

    -jumainah abdullah 160166190489 mbb rolling money buka banyak group menipu scammer

    -norshafika 7602240618 cimb rolling money penipu

    -mohamad irwan 0178487292 Bank Islam 14238020031161 penyamun online patut kena hudud dia ni….

    -0169755814 no fon penipu rolling money

    -NOR SUHAZIANTY
    220291386032 bank rakyat penipuan rolling money

    -ROZINAH OTHMAN CIMB 7050356734 penipuan rolling money

    -ARIQUE ENTERPRISE 8007246992 penipuan rolling money dia ni patut kena hudud

    -syahida othman CIMB 7612 809566 penipuan rolling money

  • Senarai penipu no akaun bank yg menganjurkan aktiviti skim cepat kaya atau rolling money dibawah.

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram/roling money/skim cepat kaya

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram adalah suatu perbuatan menerima, mengambil, atau menyetujuterima deposit (wang, logam berharga, batu berharga, apa-apa artikel lain dan sebagainya) daripada orang awam atau pelabur, yang menjanjikan pembayaran semula deposit tersebut biasanya dengan faedah atau pulangan atau dengan sebarang balasan yang berupa wang atau nilaian wang, tanpa mempunyai satu lesen yang sah di bawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989.

    -Nurischa enterprise
    551623198126 maybank
    151258664751
    151258664744

    -Yusri bin Mahad
    101254038300
    0108002962526
    Cimb

    -MUHAMMAD NAQIUDDEN
    7053124486 ACC CIMB admin ROLL ROLL MONEY lesap

    -mohd azbunhazairi group roling rafflesia lesap
    7054810331 cimb

    -Megah Mewah
    CIMB 8601964748 Megah Mewah Trading lesap

    -Shahrul b. Mohd yusoff
    Maybank group ketupat raya
    164838065302 roling lesap

    -SHAHRULIZWAN B MOHD SAAD(Reez)
    CIMB 7054496957 megah mewah group MMT LESAP

    -NORDIN ISHAK group wardah lesap
    7612027546 (CIMB)
    114263048026 (mbb)

    -Mohd Helmi Fatin
    Acc cimb 7055224730 roling lesap

    -WAN URUSAN BISNES/MUHD WAN RAZALI
    164445049951 Maybank/ mcm biz2 buat roling labur lesap

    -5540 2626 9333(maybank)
    V victory cnstraction rolling money lesap

    -hasiah bt yakod
    7606742875

    -irwan shah b mohamad money cent
    14170085556525 cimb lesap

    -IZUAN FIRDAUS lesap
    158435068825 MBB get money everymonth

    -LEE JENG LOON
    162786135778 MBB

    -Rosliana bt Mohd yusof,
    114084081860 Mbb,
    7602807847 cimb

    -NOrZILA yusof
    114254168787 mbb

    -Maichel Marcus
    Cimb 7039323388
    fb laila lily. lesap sap2

    -NorAida binti Razali
    7612297082 GROUP VIVA FOREVER..LESAP

    – Mahat bin ismail
    Cimb no.7054446740 GROUP DOUBLE 5DAY LESAP

    -Nuruzzaman kes roling group D’secret Tree /trillion
    7037370465 cimb lesap SAP2

    -Amirah Masturina
    7037143027 Cimb
    Admin Trust Group

    -roslinda mohd
    mbb 153039027349

    -mohd arifin
    112978013445

    -fadzilah
    12530087530525

    -azira alya
    5577565400424085 cimb

    -Noraizan Mohd Yusoff group rich gold forex empire dan tfpadu dan byk group
    Maybank : 1627-8612-9178
    CIMB : 1203-0004-0142-08

    -Najiha binti nazari// GROUP STRATEGI LESAP
    cimb 7035749384

    -GROUP E-BOOK
    SYAWAL BIN MOHD NOOR
    CIMB 7612238079

    -GROUP ROLLING+REAL
    NORIZIAH KAMSAH
    MBB 158163247372

    -ROSELIZA IRANIE mbb
    160184078149

    -SALAFUDDEAN SEMAN mbb
    154053329546

    -Nama: Nurwahidah bt Khamirrudin
    No.akaun maybank: 156020384682.
    cimb: 7036950780
    kes jual beli emas dan roling lesap

    -noor SHAHIERA MAT KAPI
    7612915748-cimb
    35551012511-hong leong bank
    159012858832- mbb..
    kes tipu pinjaman mudah lesap guna fb blue bery..

    -zulkerna awang mat
    cimb 7055828546
    4u.income kes roling money lesap

    -MOHAMAD HAPISZAL BIN ABD JALIL
    7017960973 cimb D’secret Tree /group TRILLION
    kes roling money biz lesap

    -RAHEMEE RAHIM
    MAYBANK 151240218804
    ”Rezeki Mingguan”

    -Kutu online waheeda Amani @Maisarah bt mohammad
    Cimb bank 1218 -0005318-20-9
    Mbb bank 162067589106

    -fb fake Noor munirah
    cimb brilliant network 07240000643108 lesap roling money

    -Mohd Azim Asri..
    BSN 0212141000042435 roling lesap

    -NOOR SYAZMAZIERA
    MAYBANK 152095850766

    -Nur falia bt mohaman Nordin
    7022293439 Cimb roling money lesap

    -mohamad shukrie
    7055651532 cimb .. group rolling money tegar/ lesapp sap2x

    -nurul syuhada bt abdullah
    cimb 7611813513 GROUP TRUSTEDKUTU N ROLLING lesap2x

    -roslinda mohd
    no akaun mbb 153039027349 plan tipu dan jual barang jg tipu

    -MASHITOH BT HASHIM
    08211 29000 04057 6 bsn group KUTU SEKALI B&D(BAYAR&DAPAT) lesap

    – sindiket money game adik beradik/byk group terlingkup
    RHB Sahwari b. Nawawi 15604400077380
    RHB Nurul Wazila bt Mohd Yusop 11243960033667
    MAYBANK NURUL WAZILA YUSOP 512464519649

    -WANA SULAIMAN/ byk group skim buka/lesap
    Email reference:[email protected]
    Memo / description : ”U1899959”
    acc name :ICHAYAJ RESOURCES
    Maybank-512259558879
    Cimb-8600774626

    -group guling guling// lesap
    AKAUN MAYBANK
    554035410748 – RICH POINT RESOURCES
    154017464709 – RAMLI BIN MIERAD
    AKAUN CIMB
    05080085856522 – RAMLI BIN MIERAD

    -RUHILLMON NJAU (fb admin rose) rose roler group/lesap
    No acc11060103646529 cimb

    -NOR RUMIZA BINTI NONG KERIA/ bc investment
    7000124915 (cimb)
    0146963428 (xdpat contact lgsung)

    -Group Miracle / Pure Miracle
    Admin:- Lily Lely Raspin
    Acc No.: 510237558090 MAY BANK

    -Dayang Matsulie Binti Mohd Nan atau FB Stokis Buetali N Rupawan; dulu Don E’ Zera… Acc MBB 110078196656.
    Group pertama: Income pasif & networking
    Group kedua: Phyrex Networking
    Group ketiga: GMJ4U-Stairs to Millionaire

    -FARAHnadilah bt juhari
    maybank
    162200070060 group gold n jewel/lesap
    7613156836 cimb // PENYANGAK TEGAR MAKLUK NI

    -ROSPARIZAN BINTI MAMAT berserta intro2 yg bebal
    group empayar solution lesap

    -SDM MULTI PURPOSE/SADAM HUSIN
    141984100053119 bsn
    GROUP OIL DAN FOREX/ LESAP

    -Tuan zill akashah BEBAL serta intro2 nye yg ramai
    GROUP ZILL AKASHAH RINDU AWOK 300
    mbb 559014212486/ INTERPASIFICSOY
    cimb 8602119170/ INTERPASIFICSOY lesap

    -Nur falia binti mohaman Nordin
    7022293439(cimb acc)
    No tel: 0108079687
    FB: Falia Iqbal
    Nama Group: Pelan Everyday/lesap

    -group suria/ skim pelaburan/lesap
    CIMB – 7611946188 – NORSURIANI SHAMSUDIN
    MBB – 153029 155309 – NORSURIANI SHAMSUDIN

    -group MONEY DROP
    NUR AMALINA BT KAER
    NO.ACC CIMB
    7012676494

    -NAMA : MARDHIYAH BT MUSTAFFA
    NO AKAUN BANK : 162263461215 MAYBANK
    BIZ AFILIATE

    -REKA AK GELO/ GROUP PROJEK EMAS/LESAP
    MBB 16112761122

    -Annie Ann Enterprise.
    No acc. 569954058348
    ANNE CATERING INVESTMENT(ACI) lesapp sap2x

    -Tipu rolling money & kutu
    Raja Rohana bt Raja Yaakub
    7051120442 – CIMB

    -mohd hafizi othman
    cimb 7613447540
    roll game dan suka roll / lesap

    -Tipu kutu & jual beli
    Normala bt Kamsan
    151276100502 – MAYBANK lesap

    -nama: amirul asyraf
    nama fb: Amirul Asyraf
    no mbb: 163046282147
    no cimb: 7612915843
    no fon: 01117875277 lesap roling money

    -GROUP SUDU EMAS
    NUR AMIRA ZALIKA
    158154261954 MBB lesap

    -Noor Azam Bin Abd Kadir
    501347212556 Maybank penipuan skim forex

    -mohamad azman abdul rahman
    cimb 7613220193
    roling money/azman trusted group lesap

    -abu hassan
    maybank
    160166168976
    group Nur Insyirah lesap

    -WAN NIZAR BT WAN MALEK
    556169231499 MBB roling money lesap

    -mohd mahdhir
    7043690533 cimb
    group win win roling money/lesap

    -che saiful hakimin
    7057155783 cimb group income daily

    -Cimb 7613352878
    shahidatul azre roling money lesap

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb
    lesap sahabat sejati

    -Ruhani hassan 1600 5436 3613
    mbb group teratai lesap.

    -Mohd asrul b saharudin 7014206530 cimb
    roling money lesap

    -shahidatul azre Cimb 7613352878

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb lesap sahabat sejati

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540
    group bonda land

    -allya maahad 5577565400613125

    -zakaria hj hassan 7604942950 cimb N.A.Q.C Best Roll lesap

    -Shahrul Nizam
    151212956155 maybank group invest 2 online

    -Zroll fakif 761 382 3988-
    ACCOUNT CIMB. Generating Income Group 24hour

    -AZROL MUHAMMAD ACC NO 7613823988
    Generating Income Group 24hour

    -amirul asraf 7612915843 abc group abc special

    -haszlina hashim Mbb 151593133179duit tepi2

    -normala akhiyar 7602611739 group zamrud

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540 group bonda land

    -SUHAIDA 7042898856 CIMB group hanis roll

    -haslizawani cimb 7056405549 group rolling ummie

    -Hanijah bt Mahmud 12700005826525 CIMB bank @ 162013077031 Maybank skim cepat kaya

    -norizwan shamsudin bsn 0199541000163206 rolling money wasap

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb penipuan rolling money

    -Nurul Suhana Mohd Zin
    CIMB : 05090077146528 penipuan rolling money lesap

    -Hassan mamma Cimb 7018238022 penipuan money game rolling

    -shahrol azuan maybank 158051492745 rolling money wasap

    -shahidatul azreen Maybank 155015307745 rolling money wasap

    -Account cimb : 8007246992
    Holder name : Arique Enterprise group rolling money

    -kasnyzawate mat nor 156132628484 mbb group rolling money

    -MOHD FIRDAUS 155078483408 maybank PENIPU JUAL BELI

    -al kautsar enterprise rhb bank 25109400014535 group skim cepat kaya

    -Zulfaddly bin Ahmad..acc mybank 161172080595…. acc cimb 8601277438 (ADMIN 4HLZ)

    -nurlia ahmad 5577565400565177 cimb kwik group rolling money lesap

    -NURISAH ASIT ACC CIMB 7055907087
    rolling money lesap

    -asfarina ahmad 5577565400601088 cimb kwik group rolling money lesap

    -8600993372 Briliant network enterprise rolling money lesap

    -betty burhan 7607949670 cimb rolling money lesap

    -smart performance 1238009267054 cimb group smart biz roling lesap

    -mohd zanuddeen 7613082993 cimb rolling money wasap lesap

    -salmiah salim 7607723549 cimb group rolling money lesap banyak group

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb rolling money lesap

    -GOLDTRACK VENTURE RESOURCES
    BANK ISLAM : 12038010120473 group goldventure skim cepat kaya

    -mohd nazemi bin mamat
    Maybank : 163037073489 penipu skim money game

    -Aziatul Fazeda Badihi
    Mbb 161172116412
    Cimb 7606504049 rolling money

    -CIMB ARDY D 7037 822 752 group roling money sawah padi

    -Norainah jaini
    5102 3755 8320 mbb rolling money lesap

    -NoRaSiAh AbDuL RaHiM CiMb 7611461960
    CIMB 7611461960
    MAYBANK 503042312493
    NORASIAH ABDUL RAHIM
    mAyBaNK 503042312493 rolling money lesap

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 rolling money lesap

    -Aziella
    1681-9600-00-9198 RHB rolling money lesap

    -FARRALIZA ISHAK
    MBB 155069191771
    CIMB 7604935253 rolling money lesap

    -vianah 7612267588 rolling money lesap

    -NURUL SUHANA BINTI MOHAMAD ZIN 05090077146528
    CIMB BANK rolling money lesap

    -ramzie collection 556020057709 mbb rolling money lesap

    -NOR SYAKIRAH
    163082277776 MYBNK rolling money

    -ramziela mohamad rodi 7019984725 cimb
    rolling money lesap

    -mohd faiz 7046687474 cimb mohd faiz
    514075613108 mbb rolling money lesap

    -almiezrul bin alias 7053718706 cimb
    group che wan roling money lesap

    – MOHD FAIZAL 760 806 6763 CIMB
    rolling money lesap

    -Siti Hatijah N Mbb162870058478
    rolling money haram

    -NAMA : Fhakrol fhadli bin che omar HONG LEONG BANK,
    ACC NO; 19651053469 rolling money lesap

    -muhammad zanuddeen bin ja’afar 7613082993 cimb group peace roll group lesap

    -tinnie 7054592431 cimb rolling money lesap

    -azimah ahmat 501280055272 mbb penyamun online skim cepat kaya

    -siti nurnabila ahmad 108300109202 mbb group rolling money wasap lesap

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    10090035140526 CIMB rolling money lesap

    -nurisah asit/rasit cimb 7055862615 penipuan rolling money

    -fazira binti jul 1414541000036762 rolling money lesap penipu

    -no fon scammer 0142118386

    -dk fitri ani 510198675505 mbb penipuan rolling money

    -jumainah abdullah 160166190489 mbb rolling money buka banyak group menipu scammer

    -norshafika 7602240618 cimb rolling money penipu

    -mohamad irwan 0178487292 Bank Islam 14238020031161 penyamun online patut kena hudud dia ni….

    -0169755814 no fon penipu rolling money

    -NOR SUHAZIANTY
    220291386032 bank rakyat penipuan rolling money

    -ROZINAH OTHMAN CIMB 7050356734 penipuan rolling money

    -ARIQUE ENTERPRISE 8007246992 penipuan rolling money dia ni patut kena hudud

    -syahida othman CIMB 7612 809566 penipuan rolling money

    -mohd radzi hassan cimb 7036124967
    penipuan rolling money

    -FARHANA SANTOSA
    CIMB 7025590988‌penipuan rolling money

    -ASALINDA AZIZ
    MAYBANK 108010901169 cimb 7031138087 penipuan rolling money lesap‌‍‍

    -CIMB : 7042614933 (AZHARINA MOKTAR)‌penipuan rolling money

    -Nur Dayana Qistina
    7057519238
    CIMB penipuan rolling money

    -azizi shah 7040719981 penipuan rolling money

    -Noorzulieana binti mohd zuki
    CIMB : 02080112287523 penipuan rolling money

    -hasrun hassan 7601507183 penipuan rolling money

    -154053478245 nur hakimah penipuan skim cepat kaya

    -noor sulina 151044264425 mbb group janda berhias/penipuan rolling money

    -noor hazirah 760078885 mohd faiz
    514075613108 penipuan rolling money

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 penipuan rolling money

    -marissa hani mustafa sindiket penipuan rolling money

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    160102420614 (maybank)
    10090035140526 (cimb) penipuan rolling money/skim cpt kaya

    – Mohamad Farhan CIMB 7044201890
    PENIPUAN SKIM ROLLING MONEY

    -syawal jaya enterprise 8602154284 cimb
    penipuan skim cepat kaya

    -Nor-Aizan Alamsha Cimb – 7026625575

    -MARISSA HANI BT MUSTAFA
    557765400641472 PENIPUAN ROLLING MONEY.WANTED dikehendaki

    -SALINAH SALIM
    7607731736 skim cepat kaya diburu

    -mohamad farhan cimb 7044201890 penipuan skim rolling money

    -AZIZI SHAH CIMB
    7040719981 penipuan rolling money

    -martini mamat
    8601938492 penipuan rolling money

    -Jannet P Loimon
    Mbb: 5140 6652 8051
    cimb : 7004 0212 14 penipuan rolling money

    -suraida 1311529000169403 bsn penipuan rolling money group invest al juwah

    -v victory cnstraction 554026269333 mbb penipuan skim cepat kaya/money game no fon 0172742561

    -Nora Shimawati RHB 16242900038793 penipuan rolling money

    -zainap ahmad 158051649648…
    penipuan rolling money lesap

    -nurul ashikin maulad oshman 7056562254 penipuan rolling money

    -Rosmah binti tajri
    7029530255 skim cepat kaya emas

    -nama company : best sola enterprise/ v victory construction
    no akaun : 564726674679 penipuan skim cpt kaya emas

    -Nor Razaliza Abd Moin Cimb accnt : 04160007155521 penipuan skim rolling money

    -AZIZI SHAH CIMB
    7040719981 penipuqn rolling money

    Cimb 7055535171 rashidi
    Mbb 56235750621 norlizawaty – penipuan rolling money dikehendaki

    -MBB- Ayu aziela
    1602 3204 0819

    -RHB 16819600009198
    Ayu aziela
    No tel 010 543 0725 penipuan skim cepatkaya dikehendaki

  • /Senarai penipu no akaun bank yg menganjurkan aktiviti skim cepat kaya atau rolling money dibawah.

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram/roling money/skim cepat kaya

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram adalah suatu perbuatan menerima, mengambil, atau menyetujuterima deposit (wang, logam berharga, batu berharga, apa-apa artikel lain dan sebagainya) daripada orang awam atau pelabur, yang menjanjikan pembayaran semula deposit tersebut biasanya dengan faedah atau pulangan atau dengan sebarang balasan yang berupa wang atau nilaian wang, tanpa mempunyai satu lesen yang sah di bawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989.

    -Nurischa enterprise
    551623198126 maybank
    151258664751
    151258664744

    -Yusri bin Mahad
    101254038300
    0108002962526
    Cimb

    -MUHAMMAD NAQIUDDEN
    7053124486 ACC CIMB admin ROLL ROLL MONEY lesap

    -mohd azbunhazairi group roling rafflesia lesap
    7054810331 cimb

    -Megah Mewah
    CIMB 8601964748 Megah Mewah Trading lesap

    -Shahrul b. Mohd yusoff
    Maybank group ketupat raya
    164838065302 roling lesap

    -SHAHRULIZWAN B MOHD SAAD(Reez)
    CIMB 7054496957 megah mewah group MMT LESAP

    -NORDIN ISHAK group wardah lesap
    7612027546 (CIMB)
    114263048026 (mbb)

    -Mohd Helmi Fatin
    Acc cimb 7055224730 roling lesap

    -WAN URUSAN BISNES/MUHD WAN RAZALI
    164445049951 Maybank/ mcm biz2 buat roling labur lesap

    -5540 2626 9333(maybank)
    V victory cnstraction rolling money lesap

    -hasiah bt yakod
    7606742875

    -irwan shah b mohamad money cent
    14170085556525 cimb lesap

    -IZUAN FIRDAUS lesap
    158435068825 MBB get money everymonth

    -LEE JENG LOON
    162786135778 MBB

    -Rosliana bt Mohd yusof,
    114084081860 Mbb,
    7602807847 cimb

    -NOrZILA yusof
    114254168787 mbb

    -Maichel Marcus
    Cimb 7039323388
    fb laila lily. lesap sap2

    -NorAida binti Razali
    7612297082 GROUP VIVA FOREVER..LESAP

    – Mahat bin ismail
    Cimb no.7054446740 GROUP DOUBLE 5DAY LESAP

    -Nuruzzaman kes roling group D’secret Tree /trillion
    7037370465 cimb lesap SAP2

    -Amirah Masturina
    7037143027 Cimb
    Admin Trust Group

    -roslinda mohd
    mbb 153039027349

    -mohd arifin
    112978013445

    -fadzilah
    12530087530525

    -azira alya
    5577565400424085 cimb

    -Noraizan Mohd Yusoff group rich gold forex empire dan tfpadu dan byk group
    Maybank : 1627-8612-9178
    CIMB : 1203-0004-0142-08

    -Najiha binti nazari// GROUP STRATEGI LESAP
    cimb 7035749384

    -GROUP E-BOOK
    SYAWAL BIN MOHD NOOR
    CIMB 7612238079

    -GROUP ROLLING+REAL
    NORIZIAH KAMSAH
    MBB 158163247372

    -ROSELIZA IRANIE mbb
    160184078149

    -SALAFUDDEAN SEMAN mbb
    154053329546

    -Nama: Nurwahidah bt Khamirrudin
    No.akaun maybank: 156020384682.
    cimb: 7036950780
    kes jual beli emas dan roling lesap

    -noor SHAHIERA MAT KAPI
    7612915748-cimb
    35551012511-hong leong bank
    159012858832- mbb..
    kes tipu pinjaman mudah lesap guna fb blue bery..

    -zulkerna awang mat
    cimb 7055828546
    4u.income kes roling money lesap

    -MOHAMAD HAPISZAL BIN ABD JALIL
    7017960973 cimb D’secret Tree /group TRILLION
    kes roling money biz lesap

    -RAHEMEE RAHIM
    MAYBANK 151240218804
    ”Rezeki Mingguan”

    -Kutu online waheeda Amani @Maisarah bt mohammad
    Cimb bank 1218 -0005318-20-9
    Mbb bank 162067589106

    -fb fake Noor munirah
    cimb brilliant network 07240000643108 lesap roling money

    -Mohd Azim Asri..
    BSN 0212141000042435 roling lesap

    -NOOR SYAZMAZIERA
    MAYBANK 152095850766

    -Nur falia bt mohaman Nordin
    7022293439 Cimb roling money lesap

    -mohamad shukrie
    7055651532 cimb .. group rolling money tegar/ lesapp sap2x

    -nurul syuhada bt abdullah
    cimb 7611813513 GROUP TRUSTEDKUTU N ROLLING lesap2x

    -roslinda mohd
    no akaun mbb 153039027349 plan tipu dan jual barang jg tipu

    -MASHITOH BT HASHIM
    08211 29000 04057 6 bsn group KUTU SEKALI B&D(BAYAR&DAPAT) lesap

    – sindiket money game adik beradik/byk group terlingkup
    RHB Sahwari b. Nawawi 15604400077380
    RHB Nurul Wazila bt Mohd Yusop 11243960033667
    MAYBANK NURUL WAZILA YUSOP 512464519649

    -WANA SULAIMAN/ byk group skim buka/lesap
    Email reference:[email protected]
    Memo / description : ”U1899959”
    acc name :ICHAYAJ RESOURCES
    Maybank-512259558879
    Cimb-8600774626

    -group guling guling// lesap
    AKAUN MAYBANK
    554035410748 – RICH POINT RESOURCES
    154017464709 – RAMLI BIN MIERAD
    AKAUN CIMB
    05080085856522 – RAMLI BIN MIERAD

    -RUHILLMON NJAU (fb admin rose) rose roler group/lesap
    No acc11060103646529 cimb

    -NOR RUMIZA BINTI NONG KERIA/ bc investment
    7000124915 (cimb)
    0146963428 (xdpat contact lgsung)

    -Group Miracle / Pure Miracle
    Admin:- Lily Lely Raspin
    Acc No.: 510237558090 MAY BANK

    -Dayang Matsulie Binti Mohd Nan atau FB Stokis Buetali N Rupawan; dulu Don E’ Zera… Acc MBB 110078196656.
    Group pertama: Income pasif & networking
    Group kedua: Phyrex Networking
    Group ketiga: GMJ4U-Stairs to Millionaire

    -FARAHnadilah bt juhari
    maybank
    162200070060 group gold n jewel/lesap
    7613156836 cimb // PENYANGAK TEGAR MAKLUK NI

    -ROSPARIZAN BINTI MAMAT berserta intro2 yg bebal
    group empayar solution lesap

    -SDM MULTI PURPOSE/SADAM HUSIN
    141984100053119 bsn
    GROUP OIL DAN FOREX/ LESAP

    -Tuan zill akashah BEBAL serta intro2 nye yg ramai
    GROUP ZILL AKASHAH RINDU AWOK 300
    mbb 559014212486/ INTERPASIFICSOY
    cimb 8602119170/ INTERPASIFICSOY lesap

    -Nur falia binti mohaman Nordin
    7022293439(cimb acc)
    No tel: 0108079687
    FB: Falia Iqbal
    Nama Group: Pelan Everyday/lesap

    -group suria/ skim pelaburan/lesap
    CIMB – 7611946188 – NORSURIANI SHAMSUDIN
    MBB – 153029 155309 – NORSURIANI SHAMSUDIN

    -group MONEY DROP
    NUR AMALINA BT KAER
    NO.ACC CIMB
    7012676494

    -NAMA : MARDHIYAH BT MUSTAFFA
    NO AKAUN BANK : 162263461215 MAYBANK
    BIZ AFILIATE

    -REKA AK GELO/ GROUP PROJEK EMAS/LESAP
    MBB 16112761122

    -Annie Ann Enterprise.
    No acc. 569954058348
    ANNE CATERING INVESTMENT(ACI) lesapp sap2x

    -Tipu rolling money & kutu
    Raja Rohana bt Raja Yaakub
    7051120442 – CIMB

    -mohd hafizi othman
    cimb 7613447540
    roll game dan suka roll / lesap

    -Tipu kutu & jual beli
    Normala bt Kamsan
    151276100502 – MAYBANK lesap

    -nama: amirul asyraf
    nama fb: Amirul Asyraf
    no mbb: 163046282147
    no cimb: 7612915843
    no fon: 01117875277 lesap roling money

    -GROUP SUDU EMAS
    NUR AMIRA ZALIKA
    158154261954 MBB lesap

    -Noor Azam Bin Abd Kadir
    501347212556 Maybank penipuan skim forex

    -mohamad azman abdul rahman
    cimb 7613220193
    roling money/azman trusted group lesap

    -abu hassan
    maybank
    160166168976
    group Nur Insyirah lesap

    -WAN NIZAR BT WAN MALEK
    556169231499 MBB roling money lesap

    -mohd mahdhir
    7043690533 cimb
    group win win roling money/lesap

    -che saiful hakimin
    7057155783 cimb group income daily

    -Cimb 7613352878
    shahidatul azre roling money lesap

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb
    lesap sahabat sejati

    -Ruhani hassan 1600 5436 3613
    mbb group teratai lesap.

    -Mohd asrul b saharudin 7014206530 cimb
    roling money lesap

    -shahidatul azre Cimb 7613352878

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb lesap sahabat sejati

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540
    group bonda land

    -allya maahad 5577565400613125

    -zakaria hj hassan 7604942950 cimb N.A.Q.C Best Roll lesap

    -Shahrul Nizam
    151212956155 maybank group invest 2 online

    -Zroll fakif 761 382 3988-
    ACCOUNT CIMB. Generating Income Group 24hour

    -AZROL MUHAMMAD ACC NO 7613823988
    Generating Income Group 24hour

    -amirul asraf 7612915843 abc group abc special

    -haszlina hashim Mbb 151593133179duit tepi2

    -normala akhiyar 7602611739 group zamrud

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540 group bonda land

    -SUHAIDA 7042898856 CIMB group hanis roll

    -haslizawani cimb 7056405549 group rolling ummie

    -Hanijah bt Mahmud 12700005826525 CIMB bank @ 162013077031 Maybank skim cepat kaya

    -norizwan shamsudin bsn 0199541000163206 rolling money wasap

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb penipuan rolling money

    -Nurul Suhana Mohd Zin
    CIMB : 05090077146528 penipuan rolling money lesap

    -Hassan mamma Cimb 7018238022 penipuan money game rolling

    -shahrol azuan maybank 158051492745 rolling money wasap

    -shahidatul azreen Maybank 155015307745 rolling money wasap

    -Account cimb : 8007246992
    Holder name : Arique Enterprise group rolling money

    -kasnyzawate mat nor 156132628484 mbb group rolling money

    -MOHD FIRDAUS 155078483408 maybank PENIPU JUAL BELI

    -al kautsar enterprise rhb bank 25109400014535 group skim cepat kaya

    -Zulfaddly bin Ahmad..acc mybank 161172080595…. acc cimb 8601277438 (ADMIN 4HLZ)

    -nurlia ahmad 5577565400565177 cimb kwik group rolling money lesap

    -NURISAH ASIT ACC CIMB 7055907087
    rolling money lesap

    -asfarina ahmad 5577565400601088 cimb kwik group rolling money lesap

    -8600993372 Briliant network enterprise rolling money lesap

    -betty burhan 7607949670 cimb rolling money lesap

    -smart performance 1238009267054 cimb group smart biz roling lesap

    -mohd zanuddeen 7613082993 cimb rolling money wasap lesap

    -salmiah salim 7607723549 cimb group rolling money lesap banyak group

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb rolling money lesap

    -GOLDTRACK VENTURE RESOURCES
    BANK ISLAM : 12038010120473 group goldventure skim cepat kaya

    -mohd nazemi bin mamat
    Maybank : 163037073489 penipu skim money game

    -Aziatul Fazeda Badihi
    Mbb 161172116412
    Cimb 7606504049 rolling money

    -CIMB ARDY D 7037 822 752 group roling money sawah padi

    -Norainah jaini
    5102 3755 8320 mbb rolling money lesap

    -NoRaSiAh AbDuL RaHiM CiMb 7611461960
    CIMB 7611461960
    MAYBANK 503042312493
    NORASIAH ABDUL RAHIM
    mAyBaNK 503042312493 rolling money lesap

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 rolling money lesap

    -Aziella
    1681-9600-00-9198 RHB rolling money lesap

    -FARRALIZA ISHAK
    MBB 155069191771
    CIMB 7604935253 rolling money lesap

    -vianah 7612267588 rolling money lesap

    -NURUL SUHANA BINTI MOHAMAD ZIN 05090077146528
    CIMB BANK rolling money lesap

    -ramzie collection 556020057709 mbb rolling money lesap

    -NOR SYAKIRAH
    163082277776 MYBNK rolling money

    -ramziela mohamad rodi 7019984725 cimb
    rolling money lesap

    -mohd faiz 7046687474 cimb mohd faiz
    514075613108 mbb rolling money lesap

    -almiezrul bin alias 7053718706 cimb
    group che wan roling money lesap

    – MOHD FAIZAL 760 806 6763 CIMB
    rolling money lesap

    -Siti Hatijah N Mbb162870058478
    rolling money haram

    -NAMA : Fhakrol fhadli bin che omar HONG LEONG BANK,
    ACC NO; 19651053469 rolling money lesap

    -muhammad zanuddeen bin ja’afar 7613082993 cimb group peace roll group lesap

    -tinnie 7054592431 cimb rolling money lesap

    -azimah ahmat 501280055272 mbb penyamun online skim cepat kaya

    -siti nurnabila ahmad 108300109202 mbb group rolling money wasap lesap

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    10090035140526 CIMB rolling money lesap

    -nurisah asit/rasit cimb 7055862615 penipuan rolling money

    -fazira binti jul 1414541000036762 rolling money lesap penipu

    -no fon scammer 0142118386

    -dk fitri ani 510198675505 mbb penipuan rolling money

    -jumainah abdullah 160166190489 mbb rolling money buka banyak group menipu scammer

    -norshafika 7602240618 cimb rolling money penipu

    -mohamad irwan 0178487292 Bank Islam 14238020031161 penyamun online patut kena hudud dia ni….

    -0169755814 no fon penipu rolling money

    -NOR SUHAZIANTY
    220291386032 bank rakyat penipuan rolling money

    -ROZINAH OTHMAN CIMB 7050356734 penipuan rolling money

    -ARIQUE ENTERPRISE 8007246992 penipuan rolling money dia ni patut kena hudud

    -syahida othman CIMB 7612 809566 penipuan rolling money

    -mohd radzi hassan cimb 7036124967
    penipuan rolling money

    -FARHANA SANTOSA
    CIMB 7025590988‌penipuan rolling money

    -ASALINDA AZIZ
    MAYBANK 108010901169 cimb 7031138087 penipuan rolling money lesap‌‍‍

    -CIMB : 7042614933 (AZHARINA MOKTAR)‌penipuan rolling money

    -Nur Dayana Qistina
    7057519238
    CIMB penipuan rolling money

    -azizi shah 7040719981 penipuan rolling money

    -Noorzulieana binti mohd zuki
    CIMB : 02080112287523 penipuan rolling money

    -hasrun hassan 7601507183 penipuan rolling money

    -154053478245 nur hakimah penipuan skim cepat kaya

    -noor sulina 151044264425 mbb group janda berhias/penipuan rolling money

    -noor hazirah 760078885 mohd faiz
    514075613108 penipuan rolling money

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 penipuan rolling money

    -marissa hani mustafa sindiket penipuan rolling money

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    160102420614 (maybank)
    10090035140526 (cimb) penipuan rolling money/skim cpt kaya

    – Mohamad Farhan CIMB 7044201890
    PENIPUAN SKIM ROLLING MONEY

    -syawal jaya enterprise 8602154284 cimb
    penipuan skim cepat kaya

    -Nor-Aizan Alamsha Cimb – 7026625575

    -MARISSA HANI BT MUSTAFA
    557765400641472 PENIPUAN ROLLING MONEY.WANTED dikehendaki

    -SALINAH SALIM
    7607731736 skim cepat kaya diburu

    -mohamad farhan cimb 7044201890 penipuan skim rolling money

    -AZIZI SHAH CIMB
    7040719981 penipuan rolling money

    -martini mamat
    8601938492 penipuan rolling money

    -Jannet P Loimon
    Mbb: 5140 6652 8051
    cimb : 7004 0212 14 penipuan rolling money

    -suraida 1311529000169403 bsn penipuan rolling money group invest al juwah

    -v victory cnstraction 554026269333 mbb penipuan skim cepat kaya/money game no fon 0172742561

    -Nora Shimawati RHB 16242900038793 penipuan rolling money

    -zainap ahmad 158051649648…
    penipuan rolling money lesap

    -nurul ashikin maulad oshman 7056562254 penipuan rolling money

    -Rosmah binti tajri
    7029530255 skim cepat kaya emas

    -nama company : best sola enterprise/ v victory construction
    no akaun : 564726674679 penipuan skim cpt kaya emas

    -Nor Razaliza Abd Moin Cimb accnt : 04160007155521 penipuan skim rolling money

    -AZIZI SHAH CIMB
    7040719981 penipuqn rolling money

    Cimb 7055535171 rashidi
    Mbb 56235750621 norlizawaty – penipuan rolling money dikehendaki

    -MBB- Ayu aziela
    1602 3204 0819

    -RHB 16819600009198
    Ayu aziela
    No tel 010 543 0725 penipuan skim cepatkaya dikehendaki

    -SITI AZIMAH PAUL
    7058024104 (CIMB)110023248307 (MBB) penipuan rolling money

    -7057590891 cimb penipuan rolling money maulana

    -mohd faizal ahmad cimb 7058031320 wanted penipuan rolling money

    -Siti Saliha bt Amirul
    700410-12-5226
    7607916418 CIMB
    Group Bee Bee Multinetwork penipuan rolling money

    -Rashidah Ajamainus
    Block B,tingkat 1-4 kompleks pentadbiran kerajaan ,jln Sulaman
    -Norizan Ajamainus
    Taman puteri bahang penampang
    penipuan skim cepat kaya dikehendaki

    -5073 5800 1324 mbb
    2071 5800 0506 rhb penipuan skim cepat kaya rolling money

    Siti khadijah 7054530358
    Cimb penipuan rolling money

    -Aima binti Gapul
    No acc MBB: 510077637148

    -T & TC MARKETING
    562825052938 maybank..jual karpet tapi Karpet x sampai….

    -FL SERVICES – 560139304801 (MAYBANK) group Plan 7 hari admin Siiti Shafika

    – Mior Muhammad Farid Bin Latin
    No Account: 7056466499 Cimb
    Nama Group: BRILLIANT rolling money
    Admin group tipu bnyk org dan block number player!

    -7054530358
    Cimb
    Siti khadijah rolling lesap…

    – Viva putih 850
    Marliana bt nasarudin
    761127145132 cimb rolling lesap
    Batu 4 1/2 Kg Pilin
    71300 Rembau N9

    -NoorSuraini
    Maybank – 501589055872
    Cimb – 7613351776

    -Mohamad Sani bin Bunari
    Cimb : 7042401937
    Group: sure rolling

    -no fon skim penipu 0184052836

    -Noraiha Harun
    Alamat last update:
    197 jalan pantai
    21610 marang
    Terengganu..
    IC No: 741010115396
    1- +60139829885
    2- 011-2091 6788
    Akaun bank no:
    560364135738 Maybank
    7613462872 CIMB penipuan skim kutu online atau rolling money

    – Maulana Shife Khatib
    Cimb 7057590891
    Public bank 6830112001
    Hong Leong 18551036446
    Rolling Lesap

    -Ladja bin Manalisa
    7614193362 Cimb Bank
    Rolling Lesap

    – Suria irwany binti Mohd Sunawan
    Mbb-551593514516
    Cimb-7608738141
    Group Royal money

    – Rosielina shamsuddin
    Public bank acc no : 4721907001
    Jual baju online penipu

    -Siti Faridda Murnie
    151204279634 Mbb
    Murnie Roll Money Lesap

    – mohd faiz bin ro
    151025656037 maybnk
    rolling money lesap

    – noorhazirah
    7600788875 cimb
    rolling money lesap

    – NITA ZAINAL ENTERPRISE
    MBB~5521 1620 4986
    CIMB~86016 68248
    buat rolling money kata biz kecantikn Ushine

    – Laila Yumdil
    Cimb 7039650684
    Rolling Lesap

    – BAZAARISTAS
    560018128426 mbb
    Rolling Lesap

    – Lidya Nasrin
    4553421421 Public Bank
    Rolling Lesap

    – sham jisan
    7037819910 Cimb
    Rolling Lesap

    – AMRIE SAIFUL
    5130144443886 mbb
    Rolling Lesap

    – NORMALA BT AKHIYAR
    12250004830201(old Cimb) 7602611739 (NewCimb)
    Rolling Lesap

    – NORFAZIELA RADZALI
    8600480630
    Rolling Lesap

    – AIZUDDIN
    7602122734
    Rolling Lesap(Menyamar jadi Perempuan)

    -norfaziela radzali … cimb 8600480630 7602122734 penipuan rolling money

    -NURHIDAYATUN NAZARAH MBB 151427084003 PENIPUAN TRADE EMAS WANTED POLIS

  • /Senarai penipu no akaun bank yg menganjurkan aktiviti skim cepat kaya atau rolling money dibawah.

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram/roling money/skim cepat kaya

    Aktiviti pengambilan deposit secara haram adalah suatu perbuatan menerima, mengambil, atau menyetujuterima deposit (wang, logam berharga, batu berharga, apa-apa artikel lain dan sebagainya) daripada orang awam atau pelabur, yang menjanjikan pembayaran semula deposit tersebut biasanya dengan faedah atau pulangan atau dengan sebarang balasan yang berupa wang atau nilaian wang, tanpa mempunyai satu lesen yang sah di bawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989.

    -Nurischa enterprise
    551623198126 maybank
    151258664751
    151258664744

    -Yusri bin Mahad
    101254038300
    0108002962526
    Cimb

    -MUHAMMAD NAQIUDDEN
    7053124486 ACC CIMB admin ROLL ROLL MONEY lesap

    -mohd azbunhazairi group roling rafflesia lesap
    7054810331 cimb

    -Megah Mewah
    CIMB 8601964748 Megah Mewah Trading lesap

    -Shahrul b. Mohd yusoff
    Maybank group ketupat raya
    164838065302 roling lesap

    -SHAHRULIZWAN B MOHD SAAD(Reez)
    CIMB 7054496957 megah mewah group MMT LESAP

    -NORDIN ISHAK group wardah lesap
    7612027546 (CIMB)
    114263048026 (mbb)

    -Mohd Helmi Fatin
    Acc cimb 7055224730 roling lesap

    -WAN URUSAN BISNES/MUHD WAN RAZALI
    164445049951 Maybank/ mcm biz2 buat roling labur lesap

    -5540 2626 9333(maybank)
    V victory cnstraction rolling money lesap

    -hasiah bt yakod
    7606742875

    -irwan shah b mohamad money cent
    14170085556525 cimb lesap

    -IZUAN FIRDAUS lesap
    158435068825 MBB get money everymonth

    -LEE JENG LOON
    162786135778 MBB

    -Rosliana bt Mohd yusof,
    114084081860 Mbb,
    7602807847 cimb

    -NOrZILA yusof
    114254168787 mbb

    -Maichel Marcus
    Cimb 7039323388
    fb laila lily. lesap sap2

    -NorAida binti Razali
    7612297082 GROUP VIVA FOREVER..LESAP

    – Mahat bin ismail
    Cimb no.7054446740 GROUP DOUBLE 5DAY LESAP

    -Nuruzzaman kes roling group D’secret Tree /trillion
    7037370465 cimb lesap SAP2

    -Amirah Masturina
    7037143027 Cimb
    Admin Trust Group

    -roslinda mohd
    mbb 153039027349

    -mohd arifin
    112978013445

    -fadzilah
    12530087530525

    -azira alya
    5577565400424085 cimb

    -Noraizan Mohd Yusoff group rich gold forex empire dan tfpadu dan byk group
    Maybank : 1627-8612-9178
    CIMB : 1203-0004-0142-08

    -Najiha binti nazari// GROUP STRATEGI LESAP
    cimb 7035749384

    -GROUP E-BOOK
    SYAWAL BIN MOHD NOOR
    CIMB 7612238079

    -GROUP ROLLING+REAL
    NORIZIAH KAMSAH
    MBB 158163247372

    -ROSELIZA IRANIE mbb
    160184078149

    -SALAFUDDEAN SEMAN mbb
    154053329546

    -Nama: Nurwahidah bt Khamirrudin
    No.akaun maybank: 156020384682.
    cimb: 7036950780
    kes jual beli emas dan roling lesap

    -noor SHAHIERA MAT KAPI
    7612915748-cimb
    35551012511-hong leong bank
    159012858832- mbb..
    kes tipu pinjaman mudah lesap guna fb blue bery..

    -zulkerna awang mat
    cimb 7055828546
    4u.income kes roling money lesap

    -MOHAMAD HAPISZAL BIN ABD JALIL
    7017960973 cimb D’secret Tree /group TRILLION
    kes roling money biz lesap

    -RAHEMEE RAHIM
    MAYBANK 151240218804
    ”Rezeki Mingguan”

    -Kutu online waheeda Amani @Maisarah bt mohammad
    Cimb bank 1218 -0005318-20-9
    Mbb bank 162067589106

    -fb fake Noor munirah
    cimb brilliant network 07240000643108 lesap roling money

    -Mohd Azim Asri..
    BSN 0212141000042435 roling lesap

    -NOOR SYAZMAZIERA
    MAYBANK 152095850766

    -Nur falia bt mohaman Nordin
    7022293439 Cimb roling money lesap

    -mohamad shukrie
    7055651532 cimb .. group rolling money tegar/ lesapp sap2x

    -nurul syuhada bt abdullah
    cimb 7611813513 GROUP TRUSTEDKUTU N ROLLING lesap2x

    -roslinda mohd
    no akaun mbb 153039027349 plan tipu dan jual barang jg tipu

    -MASHITOH BT HASHIM
    08211 29000 04057 6 bsn group KUTU SEKALI B&D(BAYAR&DAPAT) lesap

    – sindiket money game adik beradik/byk group terlingkup
    RHB Sahwari b. Nawawi 15604400077380
    RHB Nurul Wazila bt Mohd Yusop 11243960033667
    MAYBANK NURUL WAZILA YUSOP 512464519649

    -WANA SULAIMAN/ byk group skim buka/lesap
    Email reference:[email protected]
    Memo / description : ”U1899959”
    acc name :ICHAYAJ RESOURCES
    Maybank-512259558879
    Cimb-8600774626

    -group guling guling// lesap
    AKAUN MAYBANK
    554035410748 – RICH POINT RESOURCES
    154017464709 – RAMLI BIN MIERAD
    AKAUN CIMB
    05080085856522 – RAMLI BIN MIERAD

    -RUHILLMON NJAU (fb admin rose) rose roler group/lesap
    No acc11060103646529 cimb

    -NOR RUMIZA BINTI NONG KERIA/ bc investment
    7000124915 (cimb)
    0146963428 (xdpat contact lgsung)

    -Group Miracle / Pure Miracle
    Admin:- Lily Lely Raspin
    Acc No.: 510237558090 MAY BANK

    -Dayang Matsulie Binti Mohd Nan atau FB Stokis Buetali N Rupawan; dulu Don E’ Zera… Acc MBB 110078196656.
    Group pertama: Income pasif & networking
    Group kedua: Phyrex Networking
    Group ketiga: GMJ4U-Stairs to Millionaire

    -FARAHnadilah bt juhari
    maybank
    162200070060 group gold n jewel/lesap
    7613156836 cimb // PENYANGAK TEGAR MAKLUK NI

    -ROSPARIZAN BINTI MAMAT berserta intro2 yg bebal
    group empayar solution lesap

    -SDM MULTI PURPOSE/SADAM HUSIN
    141984100053119 bsn
    GROUP OIL DAN FOREX/ LESAP

    -Tuan zill akashah BEBAL serta intro2 nye yg ramai
    GROUP ZILL AKASHAH RINDU AWOK 300
    mbb 559014212486/ INTERPASIFICSOY
    cimb 8602119170/ INTERPASIFICSOY lesap

    -Nur falia binti mohaman Nordin
    7022293439(cimb acc)
    No tel: 0108079687
    FB: Falia Iqbal
    Nama Group: Pelan Everyday/lesap

    -group suria/ skim pelaburan/lesap
    CIMB – 7611946188 – NORSURIANI SHAMSUDIN
    MBB – 153029 155309 – NORSURIANI SHAMSUDIN

    -group MONEY DROP
    NUR AMALINA BT KAER
    NO.ACC CIMB
    7012676494

    -NAMA : MARDHIYAH BT MUSTAFFA
    NO AKAUN BANK : 162263461215 MAYBANK
    BIZ AFILIATE

    -REKA AK GELO/ GROUP PROJEK EMAS/LESAP
    MBB 16112761122

    -Annie Ann Enterprise.
    No acc. 569954058348
    ANNE CATERING INVESTMENT(ACI) lesapp sap2x

    -Tipu rolling money & kutu
    Raja Rohana bt Raja Yaakub
    7051120442 – CIMB

    -mohd hafizi othman
    cimb 7613447540
    roll game dan suka roll / lesap

    -Tipu kutu & jual beli
    Normala bt Kamsan
    151276100502 – MAYBANK lesap

    -nama: amirul asyraf
    nama fb: Amirul Asyraf
    no mbb: 163046282147
    no cimb: 7612915843
    no fon: 01117875277 lesap roling money

    -GROUP SUDU EMAS
    NUR AMIRA ZALIKA
    158154261954 MBB lesap

    -Noor Azam Bin Abd Kadir
    501347212556 Maybank penipuan skim forex

    -mohamad azman abdul rahman
    cimb 7613220193
    roling money/azman trusted group lesap

    -abu hassan
    maybank
    160166168976
    group Nur Insyirah lesap

    -WAN NIZAR BT WAN MALEK
    556169231499 MBB roling money lesap

    -mohd mahdhir
    7043690533 cimb
    group win win roling money/lesap

    -che saiful hakimin
    7057155783 cimb group income daily

    -Cimb 7613352878
    shahidatul azre roling money lesap

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb
    lesap sahabat sejati

    -Ruhani hassan 1600 5436 3613
    mbb group teratai lesap.

    -Mohd asrul b saharudin 7014206530 cimb
    roling money lesap

    -shahidatul azre Cimb 7613352878

    -Fairol Hisham 7613182568 cimb lesap sahabat sejati

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540
    group bonda land

    -allya maahad 5577565400613125

    -zakaria hj hassan 7604942950 cimb N.A.Q.C Best Roll lesap

    -Shahrul Nizam
    151212956155 maybank group invest 2 online

    -Zroll fakif 761 382 3988-
    ACCOUNT CIMB. Generating Income Group 24hour

    -AZROL MUHAMMAD ACC NO 7613823988
    Generating Income Group 24hour

    -amirul asraf 7612915843 abc group abc special

    -haszlina hashim Mbb 151593133179duit tepi2

    -normala akhiyar 7602611739 group zamrud

    -rokiah bte zainal cimb 7613470540 group bonda land

    -SUHAIDA 7042898856 CIMB group hanis roll

    -haslizawani cimb 7056405549 group rolling ummie

    -Hanijah bt Mahmud 12700005826525 CIMB bank @ 162013077031 Maybank skim cepat kaya

    -norizwan shamsudin bsn 0199541000163206 rolling money wasap

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb penipuan rolling money

    -Nurul Suhana Mohd Zin
    CIMB : 05090077146528 penipuan rolling money lesap

    -Hassan mamma Cimb 7018238022 penipuan money game rolling

    -shahrol azuan maybank 158051492745 rolling money wasap

    -shahidatul azreen Maybank 155015307745 rolling money wasap

    -Account cimb : 8007246992
    Holder name : Arique Enterprise group rolling money

    -kasnyzawate mat nor 156132628484 mbb group rolling money

    -MOHD FIRDAUS 155078483408 maybank PENIPU JUAL BELI

    -al kautsar enterprise rhb bank 25109400014535 group skim cepat kaya

    -Zulfaddly bin Ahmad..acc mybank 161172080595…. acc cimb 8601277438 (ADMIN 4HLZ)

    -nurlia ahmad 5577565400565177 cimb kwik group rolling money lesap

    -NURISAH ASIT ACC CIMB 7055907087
    rolling money lesap

    -asfarina ahmad 5577565400601088 cimb kwik group rolling money lesap

    -8600993372 Briliant network enterprise rolling money lesap

    -betty burhan 7607949670 cimb rolling money lesap

    -smart performance 1238009267054 cimb group smart biz roling lesap

    -mohd zanuddeen 7613082993 cimb rolling money wasap lesap

    -salmiah salim 7607723549 cimb group rolling money lesap banyak group

    -siti zulaikha bt saree 7033499790 cimb rolling money lesap

    -GOLDTRACK VENTURE RESOURCES
    BANK ISLAM : 12038010120473 group goldventure skim cepat kaya

    -mohd nazemi bin mamat
    Maybank : 163037073489 penipu skim money game

    -Aziatul Fazeda Badihi
    Mbb 161172116412
    Cimb 7606504049 rolling money

    -CIMB ARDY D 7037 822 752 group roling money sawah padi

    -Norainah jaini
    5102 3755 8320 mbb rolling money lesap

    -NoRaSiAh AbDuL RaHiM CiMb 7611461960
    CIMB 7611461960
    MAYBANK 503042312493
    NORASIAH ABDUL RAHIM
    mAyBaNK 503042312493 rolling money lesap

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 rolling money lesap

    -Aziella
    1681-9600-00-9198 RHB rolling money lesap

    -FARRALIZA ISHAK
    MBB 155069191771
    CIMB 7604935253 rolling money lesap

    -vianah 7612267588 rolling money lesap

    -NURUL SUHANA BINTI MOHAMAD ZIN 05090077146528
    CIMB BANK rolling money lesap

    -ramzie collection 556020057709 mbb rolling money lesap

    -NOR SYAKIRAH
    163082277776 MYBNK rolling money

    -ramziela mohamad rodi 7019984725 cimb
    rolling money lesap

    -mohd faiz 7046687474 cimb mohd faiz
    514075613108 mbb rolling money lesap

    -almiezrul bin alias 7053718706 cimb
    group che wan roling money lesap

    – MOHD FAIZAL 760 806 6763 CIMB
    rolling money lesap

    -Siti Hatijah N Mbb162870058478
    rolling money haram

    -NAMA : Fhakrol fhadli bin che omar HONG LEONG BANK,
    ACC NO; 19651053469 rolling money lesap

    -muhammad zanuddeen bin ja’afar 7613082993 cimb group peace roll group lesap

    -tinnie 7054592431 cimb rolling money lesap

    -azimah ahmat 501280055272 mbb penyamun online skim cepat kaya

    -siti nurnabila ahmad 108300109202 mbb group rolling money wasap lesap

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    10090035140526 CIMB rolling money lesap

    -nurisah asit/rasit cimb 7055862615 penipuan rolling money

    -fazira binti jul 1414541000036762 rolling money lesap penipu

    -no fon scammer 0142118386

    -dk fitri ani 510198675505 mbb penipuan rolling money

    -jumainah abdullah 160166190489 mbb rolling money buka banyak group menipu scammer

    -norshafika 7602240618 cimb rolling money penipu

    -mohamad irwan 0178487292 Bank Islam 14238020031161 penyamun online patut kena hudud dia ni….

    -0169755814 no fon penipu rolling money

    -NOR SUHAZIANTY
    220291386032 bank rakyat penipuan rolling money

    -ROZINAH OTHMAN CIMB 7050356734 penipuan rolling money

    -ARIQUE ENTERPRISE 8007246992 penipuan rolling money dia ni patut kena hudud

    -syahida othman CIMB 7612 809566 penipuan rolling money

    -mohd radzi hassan cimb 7036124967
    penipuan rolling money

    -FARHANA SANTOSA
    CIMB 7025590988‌penipuan rolling money

    -ASALINDA AZIZ
    MAYBANK 108010901169 cimb 7031138087 penipuan rolling money lesap‌‍‍

    -CIMB : 7042614933 (AZHARINA MOKTAR)‌penipuan rolling money

    -Nur Dayana Qistina
    7057519238
    CIMB penipuan rolling money

    -azizi shah 7040719981 penipuan rolling money

    -Noorzulieana binti mohd zuki
    CIMB : 02080112287523 penipuan rolling money

    -hasrun hassan 7601507183 penipuan rolling money

    -154053478245 nur hakimah penipuan skim cepat kaya

    -noor sulina 151044264425 mbb group janda berhias/penipuan rolling money

    -noor hazirah 760078885 mohd faiz
    514075613108 penipuan rolling money

    -Martha uwod
    Maybank 110144198309
    Cimb 8007368062 penipuan rolling money

    -marissa hani mustafa sindiket penipuan rolling money

    -GUSMAWATI BINTI NISE
    160102420614 (maybank)
    10090035140526 (cimb) penipuan rolling money/skim cpt kaya

    – Mohamad Farhan CIMB 7044201890
    PENIPUAN SKIM ROLLING MONEY

    -syawal jaya enterprise 8602154284 cimb
    penipuan skim cepat kaya

    -Nor-Aizan Alamsha Cimb – 7026625575

    -MARISSA HANI BT MUSTAFA
    557765400641472 PENIPUAN ROLLING MONEY.WANTED dikehendaki

    -SALINAH SALIM
    7607731736 skim cepat kaya diburu

    -mohamad farhan cimb 7044201890 penipuan skim rolling money

    -AZIZI SHAH CIMB
    7040719981 penipuan rolling money

    -martini mamat
    8601938492 penipuan rolling money

    -Jannet P Loimon
    Mbb: 5140 6652 8051
    cimb : 7004 0212 14 penipuan rolling money

    -suraida 1311529000169403 bsn penipuan rolling money group invest al juwah

    -v victory cnstraction 554026269333 mbb penipuan skim cepat kaya/money game no fon 0172742561

    -Nora Shimawati RHB 16242900038793 penipuan rolling money

    -zainap ahmad 158051649648…
    penipuan rolling money lesap

    -nurul ashikin maulad oshman 7056562254 penipuan rolling money

    -Rosmah binti tajri
    7029530255 skim cepat kaya emas

    -nama company : best sola enterprise/ v victory construction
    no akaun : 564726674679 penipuan skim cpt kaya emas

    -Nor Razaliza Abd Moin Cimb accnt : 04160007155521 penipuan skim rolling money

    -AZIZI SHAH CIMB
    7040719981 penipuqn rolling money

    Cimb 7055535171 rashidi
    Mbb 56235750621 norlizawaty – penipuan rolling money dikehendaki

    -MBB- Ayu aziela
    1602 3204 0819

    -RHB 16819600009198
    Ayu aziela
    No tel 010 543 0725 penipuan skim cepatkaya dikehendaki

    -SITI AZIMAH PAUL
    7058024104 (CIMB)110023248307 (MBB) penipuan rolling money

    -7057590891 cimb penipuan rolling money maulana

    -mohd faizal ahmad cimb 7058031320 wanted penipuan rolling money

    -Siti Saliha bt Amirul
    700410-12-5226
    7607916418 CIMB
    Group Bee Bee Multinetwork penipuan rolling money

    -Rashidah Ajamainus
    Block B,tingkat 1-4 kompleks pentadbiran kerajaan ,jln Sulaman
    -Norizan Ajamainus
    Taman puteri bahang penampang
    penipuan skim cepat kaya dikehendaki

    -5073 5800 1324 mbb
    2071 5800 0506 rhb penipuan skim cepat kaya rolling money

    Siti khadijah 7054530358
    Cimb penipuan rolling money

    -Aima binti Gapul
    No acc MBB: 510077637148

    -T & TC MARKETING
    562825052938 maybank..jual karpet tapi Karpet x sampai….

    -FL SERVICES – 560139304801 (MAYBANK) group Plan 7 hari admin Siiti Shafika

    – Mior Muhammad Farid Bin Latin
    No Account: 7056466499 Cimb
    Nama Group: BRILLIANT rolling money
    Admin group tipu bnyk org dan block number player!

    -7054530358
    Cimb
    Siti khadijah rolling lesap…

    – Viva putih 850
    Marliana bt nasarudin
    761127145132 cimb rolling lesap
    Batu 4 1/2 Kg Pilin
    71300 Rembau N9

    -NoorSuraini
    Maybank – 501589055872
    Cimb – 7613351776

    -Mohamad Sani bin Bunari
    Cimb : 7042401937
    Group: sure rolling

    -no fon skim penipu 0184052836

    -Noraiha Harun
    Alamat last update:
    197 jalan pantai
    21610 marang
    Terengganu..
    IC No: 741010115396
    1- +60139829885
    2- 011-2091 6788
    Akaun bank no:
    560364135738 Maybank
    7613462872 CIMB penipuan skim kutu online atau rolling money

    – Maulana Shife Khatib
    Cimb 7057590891
    Public bank 6830112001
    Hong Leong 18551036446
    Rolling Lesap

    -Ladja bin Manalisa
    7614193362 Cimb Bank
    Rolling Lesap

    – Suria irwany binti Mohd Sunawan
    Mbb-551593514516
    Cimb-7608738141
    Group Royal money

    – Rosielina shamsuddin
    Public bank acc no : 4721907001
    Jual baju online penipu

    -Siti Faridda Murnie
    151204279634 Mbb
    Murnie Roll Money Lesap

    – mohd faiz bin ro
    151025656037 maybnk
    rolling money lesap

    – noorhazirah
    7600788875 cimb
    rolling money lesap

    – NITA ZAINAL ENTERPRISE
    MBB~5521 1620 4986
    CIMB~86016 68248
    buat rolling money kata biz kecantikn Ushine

    – Laila Yumdil
    Cimb 7039650684
    Rolling Lesap

    – BAZAARISTAS
    560018128426 mbb
    Rolling Lesap

    – Lidya Nasrin
    4553421421 Public Bank
    Rolling Lesap

    – sham jisan
    7037819910 Cimb
    Rolling Lesap

    – AMRIE SAIFUL
    5130144443886 mbb
    Rolling Lesap

    – NORMALA BT AKHIYAR
    12250004830201(old Cimb) 7602611739 (NewCimb)
    Rolling Lesap

    – NORFAZIELA RADZALI
    8600480630
    Rolling Lesap

    – AIZUDDIN
    7602122734
    Rolling Lesap(Menyamar jadi Perempuan)

    -norfaziela radzali … cimb 8600480630 7602122734 penipuan rolling money

    -NURHIDAYATUN NAZARAH MBB 151427084003 PENIPUAN TRADE EMAS WANTED POLIS

    – SURIATY BINTI RAZALI (GoldTrack Venture Resources Orang yg sama)
    MAYBANK 512080516584
    CIMB BANK 7614219492
    Real Biz Dalam Trading Emas (Jual Beli)

    – GoldTrack Venture Resources
    Cimb 8602214621
    Bank Islam 12038010120473
    Real Biz Dalam Trading Emas (Jual Beli)

    – Zurainah Arifin
    Cimb 7612506831
    Mbb 164409614763
    Rolling Money Lesap

    – MALINDA MUSA (NABILA MUSA Orang yg sama)
    CIMB 7054234765
    Rolling Money Lesap

    – NABILA MUSA
    CIMB 7035210187
    Rolling Money Lesap

    -hairol azlan 158275053029
    rolling money lesap

    -8602147963(cimb) KORAL KLASIK ENTERPRISE penipuan group sweet group rolling

    -Jumainah Abdullah
    7613648325 CIMB
    top penyangak rolling money/banyak group lesap

    -7056480900 cimb
    seyliana gusting
    rolling money lesap/wanted

    -rolling money emas scam penipuan
    CIMB: 7613196969
    BSN : 05112-41-00015604-2

    – Group Auto Select’s roll lesap penipuan
    Admin : king lin
    7058 224794 cimb

    – Group Capital Trading Intelek lesap penipuan
    Admin : Siti Rohani Mohd Roslan
    166010064601 maybank l

    Group Global Unity
    – Admin Jayanawaty bt Jaya lesap penipuan
    7614749765 cimb

  • 5/7/2015 saya ada bt pembayaran melalui cimb online banking no acc : 5577565400701730 di atas nama wan madiha untuk membeli iphone 6. pada 6/7/2015 saya telah masej penjual untuk meminta no tracking.tetapi no tracking tidak wujud setelah saya periksa di pejabat pos. saya menghantar masej kepada penjual tentang no tracking tersebut tetapi penjual terus blocking nombor saya. malah saya call no tersebut tetapi tidak aktif. seterusnya saya terus buat laporan polis supaya saya dapat berurusan dengan pihak bank untuk mendapat maklumat penjual. malangnya pihak bank tidak membenarkan dan menyuruh pihak polis siasat. selepas itu,saya memaklumkan pihak polis tentang tentang pihak bank yang enggan memberi kerjasama dan saya meminta pihak polis untuk menyiasat tetapi pihak polis tidak mahu juga memberi kerjasama. oleh itu, apa yang harus saya lakukan untuk dapat duit saya.? tolonglah, saya masih seorang pelajar dan duit pembayaran kepada penjual itu,duit titik peluh saya berkerja dari tahun lepas.

  • assalam…saya nak minta pendapat, saya telah bank in kpd ig Paris Shopping Heaven sebanyak 3 kali pada 15/6, 21/6 dan 4/7 dan sampai sekarang barang2 yg dipesan tak spai dan apabila saya siasat
    rupa nya saya telah ditipu…apa yang perlu saya buat, boleh kah saya buat report kepada kpdnk dan pihak polis..terima kasih kalau bleh membantu

  • terima kasih nor, saya pun ada kes kena tipu online dekat 4K.. sudah buat report… info ini sangat berguna… details lengkap pun ada…mudah-mudahan kes saya dapat selesai…

    sekali lagi terima kasih atas info ini.
    ema recently posted..Biru SedondonMy Profile

  • ****AWAS???****
    PENIAGA ONLINE PENIPU…

    Nama:-Norirawati Kassim.
    http://facebook.com/fizantye19
    No Phone:- 011-29431996
    MAYBANK
    No ACC:- 1630 1973 3722.
    Peniaga ini penipu, tak jujur dalam urus niaga HP. kata dia hanset dia jual original. tapi sticker ada lekat 2 lapisan bertindih lihat pictures) . dan satu lagi button “ON” tengelam dalam, susah nak ON, dan ada kesan calar, Bila telepon dah tak nak angkat, SMS pun tak balas. dia lepas tangan , katanya bukan urusan dia, kena tanya BOSS dia, peniaga apa macam ni. cakap pun BIADAP dengan customer. ni cek adik, nak berniaga tu biar jujur sikit, HARAM tu kalau tipu orang,
    Kepada rakan sekalian jangan berurusan dengan dia. penipu besar.
    P/S;- BOLEH SHARE / VIRALKAN kasi famous skit orang ni!!!

    • Assalammualaikum.
      Maaf menganggu. Kes hanset ni dah Sentle. Seller pun dah pulangkan duit saya. Dan saya pun sent back hanset itu. Ok. Semua dah Sentle. Selepas ni saya pun berharap agar semua seller tu jujur lah dalam setiap urus niaga. Tak kira seller atau orang tengah atau boss. TQ.

  • Pada 06hb lepas sy ada buat deal utk beli iPhone 6.. Nama syarikat JSR PRO FNB CONSUL.. Dia deal sy boleh bayar 50% payment.. Dan keesokan paginya sy bank in tp teragak2.. Tp pda hari ke2.. Bila sy mnta tracking number .. Dia ckp ada masalah dgn order.. Sbbkena ambil order dri hq mereka kay singapore.. And pksa sy bayar insurance.. Rm625.. Sy pun bayarla sbb ingat barang dah nak bagi.. Tp keesokn harinya 10hb bila mnta tracking number.. Sekali lagi ada masalah.. Hq mereka terhntr 2 iPhone n 1 ipad air.. So dia mnta sy bayar.. Sy tmbh duit utk rm700.. Utk settle iPhone 6 yg sy order awalnya.. Tp dia pksa sya beli kesemuanya.. Mana la sy ada duit.. And kemarin jumaat 11hb dia ada msg yg dia otw hntr brg utk sy.. Sy pun tggu punya tggu.. Tp xda.. And hari nie 12hb sy wasap dia.. Dia ckp dia nak ke Hong Kong bercuti.. Seseorg tlh ambil alih kerja dia.. Masalahnya dia pksa sy utk tmbh duit lagi rm950 utk settle kn semua nie.. Sy dah agak org nie dah menipu..
    Rasanya kalau sy buat laporan kat ssm n kpdnkk mereka akan tolg ka.?

  • Asalamualaikum, saya dh kene tipu , saya dh bankin hari ahad 11/10/2015 masa 03:34 Seq no 0217 Lokasi : bukit payong KT Saya bankin 350 nk beli hp , dia org perak – lumut katanya , lepas saya bankin dia ckp esok saya pos , pastu esoknya saya mintak no tracking dia tak bls2 sampai skrg , call tak angkat msj tak balas ws pun x balas sampai skrg kalau saya call je dia terus off hp . Resit masih ade lagi dgn saya , tapi saya tak ade alamat dia . acc bank bsn dia je ade 1012329000141611 Aufa faiz name acc bank BSN dia Pic dia Sempat sya ambik kt ws dan no plat moto dia JMH9542 Saya pun tak pasti betul ke tak pic whatsapp dia motosikal rr warna hijau hitam dan helmet biru . no hp dia 0122954386 . saya harap sangat boleh tolong nk tahu alamat dan no kad pengenalan dia .

  • Saya pun kena tipu Baru ni dalam online , saya summit kes ni ke ttpm Dan borang fail pun dah sampai ke tangan penentang tu tetapi masalah sekarang penentang yang terima Surat tu kakak dia dan dia message balik saya kata adik dia Duk kat oversea dan tak ada bank yang saya bank in tu Dan nombor ic adik dia pun silap, dia Tanya balik dimana saya dapat detail alamat rumah Nya semua , saya tak nak review info alamat dan ic yang saya dapat ni Dari member yang berkerja kat bank takut sangkut APA APA , yang saya risau sekarang adakah saya tersilap hantar tapi semua detail yang saya isi kan tu Dari bank Dan saya check ic penipu tu kat saman pdrm pun nama yang sama jugak , harus Kah saya on hold kes ni duhulu mencari lebih banyak info atau pun proceed jer

  • Sila berhati-hati dengan penipu penjual Modem Mifi di Mudah.my guna nama Siti Nur Amina (Farah) kononnya. Dia guna nombor akaun CIMB Bank 7611576864 (new) 03090003840209 (old) pemilik akaun MOHD AZUAN BIN ABDULLAH. Bank in wang katanya nanti akan bagi tracking number tapi kemudian senyap tutup handphone terus barang tak sampai2. Kononnya asal Gua Musang Kelantan dan belajar Kolej di Kuala LUmpur sambil kerja part time kedai Handphone bosnya Melayu(nama pemilik nombor akaun). Taktik mendesak pembeli bila minta nombor akaun sendiri katanya akaun ada masalah sedang guna akaun bosnya. Takda duit nak baiki laptop minta percepat transfer wang. Barang di order akan naik harga nanti kena cepat bank in kalau nak harga semasa. Nombor handphone di gunakannya 01125713602. Doa orang yang di zalimi makbul tiada hijab.

  • Tertipu dengan bangla Pusat Sulaman di Pusat Bandar Puchong. Dah bayar order dah lama tak buat jugak..macam2. Talam dua orang lain yang kena.

  • Saya nak tanya..sy jd dropship. Agent sy okay..tp suplier bermasalah..sbb duit sy direct terus pd suplier.. Dh sebulan brg xsampai? Lps tu bila mnx refund mst delay dan mcm2 alasan..boleh ke sy bt report?

  • Saya berada di luar negara, penbelian dibuat secara online kedai di Malaysia. Saya tak dapat nak buka akaum RM5 tu. Boleh saya buat aduan online?

  • Salam kepada rakan2 sekutu yg kena tipu sama mcm saya. Sangat menyedihkan sgt2 byk penipu online sekarang. 21hb july 2016 sya terpedaya dgn harga sebuah laptop yg sgt murah dlm iklan mudah.com dgn harga 2800rggt so sya ok jer bab harga pasaran 6k++ tpi bila dah buat pembayaran si penjual terus lesap n detail yg sya ada cuma no hp n akaun no. So sya buat laporan polis n call TTPM untuk bertanya apa maklumat yg perlu sya ada sblm pergi buat laporan disana n apa yg mereka perlukan adalah i.c n alamat si penjual termasuk bukti2 pembayaran tetapi sya tiada alamat n i.c si penjual n alamat, pihak ttpm myuruh sya cuba minta tlg dgn pihak polis so sya pun blk ke balai n minta tlg , sya dibenarkan lagi berckap dgn pegawai pnyiasatn ttp apa jwb mereka maklumat2 tersebut tdk dpt mereka berikan hanya perlu tggu smp bila pun mereka sendiri tdk pasti.. sedih rasanya bila pihak polis pun seperti tiada gn dlm hal penipuan online so alternatif sya minta tlg dgn kwn2 yg ada bekerja di bank ataupun di balai polis tuk jejak i.c n alamat si penjual ttp biasanya si penipu ini tdk akan gnkan alamat yg btl so sya cuba minta tlg dgn kwn di bhgian pendaftaran mykad tuk pastikan alamat tu btl2 wujud. Dgn itu sya dah buat laporan n skrg hya perlu tggu, hrp2 bolehla sya dptkan duit sya smula tp suma tu mcm sya dah pasrah dapat tak dpt tu terserah dgn Tuhan. Nasihat sya kepada rakan2 yg tertipu dgn jumlah yg sgt besar cuba dapatkan khidmat penyiasatn persendirian tuk jejak i.c n alamat si penjual n buat laporan d ttpm. Slain itu just pandangan sya n melalui bberapa blog yg saya dah baca, rasanya anda boleh buat laporan polis bahawa anda tersalah masukkan duit ke akaun org lain n then pergi ke bank bersama laporan polis tersebut tapi kalau tdk silap sya 2 atau 3 hari selepas tarikh deposit anda tu n pihak bank akan menghubungi pemegang akaun itu tuk pulangkan duit anda, berhasil atau tdk sya pun blm lagi ada terbaca mana2 testimoni tentang cara itu tetapi biarla kita cuba berusaha dptkan duit kt smula memandangkan pihak polis pun tdk dpt tolong n walaupun berjaya tangkap si penipu duit anda tdk akan dipulangkan itu yg diberitahu kepada sya oleh pegawai penyiasat polis. Sya hrp agar rakan2 suma lebih berhati2 lagi next time n sya doakan agr rakan2 yg sgt2 sakit hati n resah supaya suma urusan anda berjalan dgn lancar. All the best n god bless.

  • Nak tanya, jika saya membeli barang thru facebook. Saya ada no.akaun penjual dan namanya, boleh saya mengadu kepada pihak berkuasa dgn bukti-bukti bank-in slip?

  • Assalamualaikum.. Saya ada la jumpa iklan harga iphone murah.. Dari kawan saya.. Sebab kawan saya.. Saya percaya.. Tapi sekarang saya rasa dia tipu saya.. Banyak yang mencurigakan daripada yang menyakinkan.. Saya masih lagi berurusan dengan penjual itu.. Masih awal lagi kalau saya nak buat tindakan kumpulkan apa2 yang patut.. Someone please help me now.. Saya nak duit saya balik.. 😭

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network