i & Lifestyle

Pelajar 24 Tahun dari Hulu Terengganu Ditawar Buat PhD Biokimia Di Universiti Oxford

phd 24 tahun
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum…

 

Wahhh.. headline paling popular hari ni… Syukur alhamdulillah.. Seorang pelajar dari Hulu Terengganu Ditawar Buat PhD Biokimia Di Universiti Oxford..  Wahh best nya.. baru umur 24 tahun dah boleh sambung PHD..

 

Mohd Firdaus [email protected], 24 yang sekarang  yang sedang mengikuti bidang Sarjana Sains Biokimia di Universiti Oxford, United Kingdom melakar sejarah pelajar  berusia 24 tahun yang ditawarkan buat PHD… Oh sem tak? dahsyat kan??

 

Bangga betul kalau ni kawan saya… tapi cukup la dia ni senegeri dan senegara dengan kita.. pasti kita berbangga.. Terutama lagi ibu bapa dan keluarga Mohd Firdaus.. Bukan senang nak berjaya, semua dengan usaha..

 

“Tidak dapat dinafikan, ada dalam kalangan pelajar Malaysia berubah sikap apabila belajar di luar negara dan dalam hal ini saya melihat kawan-kawan banyak mempengaruhi corak kehidupan. Oleh itu, saya juga perlu bijak berkawan.

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

“Ramai dalam kalangan pelajar dari negara-negara Eropah, bagaimanapun saya tidak mengalami masalah dalam pergaulan kerana kawan-kawan cukup menghormati saya sebagai seorang Muslim.

“Hobi saya sebenarnya suka membaca, namun saya tetap meluangkan masa keluar bersama kawan-kawan termasuk menonton wayang sebagai hiburan. Pesanan ibu bapa juga sentiasa saya sematkan dalam hati serta dipegang kuat sebagai azimat benteng pertahanan diri,” katanya.

 

 

Kita doakan yang terbaik untuk Mohd Firdaus  yang akan memulakan pengajian PHD bulan ini… dan dijauhi dari pengaruh yang tidak elok di sana…

 

p/s: yang membezakan orang pandai dan tak pandai adalah, rajin atau malas…. ok..Sila rajin kan diri anda untuk berjaya macam Mohd Firdaus… =P

#

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network