i & Lifestyle

Panduan Menurunkan Berat Badan dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Written by Norfanil

Assalamualaikum…

Dah seminggu aku off diet.. Minggu lepas sejak dah lama tak makan nasi kat fakulti perniagaan dan perakaunan, aku off day aku pyna diet.. Konon satu hari je la dengan nasi + ikan keli + sayur midin dan sambal belacan. Harga RM3.50..sedap weh.. murah pun murah.. Then masuk hari kedua, hari khamis, dengan tiba tiba aku datang kelas awal pukul 10 walhal kelas pukul 2 semata mata nak makan kat fakulti.. Habis, hancur terus diet di tambah pula Sabtu dan Ahad aku pulun makan kat Hotel De Palma sebab pergi Make Up & Beauty Workshop.. hehe..

Hari ni, konon nak kembali pada diet.. On diet balik la ni, so aku google then aku jumpa satu panduan menurunkan berat badan dari Kementerian Kesihatan Malaysia.. Ini sebahagian dari panduan tersebut, yang aku gunakan hari ni…

Panduan menurunkan berat badan

Aku cuba untuk ikut PILIH YANG INI dan KURANGKAN YANG INI..tapiiiii… lain pulak jadinya.. hahahha..

Selepas aku baca contoh makanan tinggi lemak dan kurang lemak, aku dah mula fikir, yes, aku kene kurang kan makanan bergoreng dan kena makan makanan yang di rebus dan di celur sahaja.. Kalau korang baca kat atas tuh, dah terang tertulis never ever skip nasi. Nasi putih mesti makan. So aku pun ready la nak diet untuk hari ni..

Nak di jadikan cerita hari ni.. aku pergi ke Cafe fakulti perniagaan dan Perkaunan, aku tapau la nasi.. Dah letak nasi dalam polistrin then bila usha lauk, usha sup, semua berminyak. Aku dah buntu dah… last last aku pi amik kuah kari… lepas aku dah letak baru aku teringat.. kuah kari ada santan wehh.. lagi banyak lemak.. hahahaha… Aku tak leh nak buat apa dah.. Aku bantai je la , off diet aku hari ni.. Aku just beli nasi + kuah kari + sayur midin. takde lauk lain.. sebab frust punya pasal .. Semua lauk bergoreng..

Haish.. payah betul nak diet.. Banyak betul dugaan… by the way, siapa yang rasa nak panduan menurunkan berat badan boleh download kat sini > Panduan Menurunkan Berat Badan <…

Until then.. see ya…

p/s: minggu ni ada 2 assignment, 1 mid term test hari Khamis.. wish me gud luck…  =)


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge