Download PASW Statistics 18.0 Portable SPSS Software

Assalamualaikum.. Hari ni nak share satu software yang biasa digunakan oleh pelajar dalam pembelajaran SPSSuntuk membuat analisis mengenai data dalam penyelidikan.. atau nama lain research. PASW Statistics 18.0 merupakan satu software yang digunakan oleh Universiti Malaya dalam pembelajaran SPSS.. Macam saya, subjek yang memerlukan software ini adalah Business Research. Setiap kali masuk ke makmal komputer, baru kami dapat menggunakan software ni....

Menguap boleh berjangkit!

Menurut satu kajian yang dilaporkan, menguap dikatakan boleh berjangkit kepada orang lain. Mungkin mereka yang bersebelahan dengan kita.Hasil kajian dalam jurnal Public Library of Science, menyatakan menguap adalah ikatan empati yang terjadi dalam sesuatu kelompok sosial. Prof Elisabetta Palagi ketua pengkaji dari Universiti Pisa Itali berkata, mereka menjalankan kajiaan keatas 109 dewasa, 53 daripadanya lelaki di Eropah, Amerika...

IPAD 2 vs Galaxy Tab vs Asus EEE Pad Transformer

Hai..assalamualaikum… Sekarang ni aku dah kebingungan.. nak beli antara 3 gadget ni.. IPAD 2, GALAXY TAB atau ASUS EEE Pad TRANSFORMER… Wah.. kaya.. Kalau ikutkan naluri aku nak beli Samsung GALAXY TAB 7.7 PLUS, tapi tak keluar lagi.. Then I try to get GALAXY TAB 7.0 Plus, dah dapat.. cuma tak ambil dan bayar lagi.. huhu.. Apa yang best pada Galaxy...

Disebabkan SMS, isteri dibelasah teruk oleh SUAMI

Bahaya zaman sekarang.. Cemburu buta adalah perkara yang sangat sangat perlu dielakkan.. Lagi lagi kalau si suami itu panas baran.. Adui mak. tak sanggup nak hidup ngan lelaki panas baran.. tapi apakan daya, jodoh itu ketentuan Tujan.. Kisah terbaru di Setapak, apabila seorang suami membelasah isterinya ekoran terbaca mesej dari seorang kawan perempuan yang bertanyakan berkenaan hubungan si...

Puisi Cinta Yang Datang dari Hati dari Zahiril Adzim untuk Isteri Syera Ayob

Puisi Cinta Yang Datang dari Hati.... Aku pasti punya masalah Tiap kali ingin menulis puisi buatmu. Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat Dari kata-kata yang akan terkeluarkan. Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu. Dan hari ini kau menjadi isteriku. Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik, Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong, Isteriku, percayalah sebabnya ialah...