i & Lifestyle

Online Store Halal untuk MUSLIM di Jepun

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hai.. Duduk di Korea selama 2 minggu hanya perlu mencari makanan segera. Tak perlu untuk memasak, lagi pun duduk asrama. Bukan senang nak cari makanan halal. Tapi bila duduk Jepun 3 bulan, mesti terasa jugak nak masak.

 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

My bro sekarang kat Jepun untuk buat beberapa kajian Master disana.. Bukan senang nak cari makanan halal, kalau nak beli pun jauh dari kediaman yang didiami. Tapi semalam tak sangka baru tahu ada Online Store untuk pembelian barang barang mentah untuk memasak.

 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Baticrom.com merupakan Online Store Halal di Tokyo, Jepun. Memang mudah untuk mereka yang menetap disana. Penghantaran ke rumah turut disediakan sekiranya pembelian melebihi 7000 yen, bersamaan RM280. Tapi kalau tak cukup mungkin kena caj 1200 yen untuk penghantaran..

 

Untuk mereka yang tak tahu, ada produk makanan malaysia dalam Baticom. Semuanya di import dari Malaysia. Jenama maggie, adabi, brahim dan lain lain.

 

Baticrom bukan sahaja jual barang mentah untuk memasak, turut juga ada penjualan buku, cd dan pakaian. Mudah.. tapi biasa untuk kita sebagai muslim adalah barang barang yang Halal untuk memasak.. Apa-apa pun, untuk mereka yang gusar mengenai makanan halal tuh, boleh la visit baticrom.com.

image

About the author

1 Comment

  • […] Ini pula tom yam thai kaw kaw punya.. Seumur hidup aku dan family tak pernah lagi masak sampai kaler merah camni. Yer la setakat pakai perencah tom yam adabi.. Yang ni guna tom yam pes thai punya, sebab beli online kat baticrom di Jepun .. […]

Leave a Comment

CommentLuv badge