i & Lifestyle

Online Store Halal untuk MUSLIM di Jepun

image_thumb[9]
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Hai.. Duduk di Korea selama 2 minggu hanya perlu mencari makanan segera. Tak perlu untuk memasak, lagi pun duduk asrama. Bukan senang nak cari makanan halal. Tapi bila duduk Jepun 3 bulan, mesti terasa jugak nak masak.

 

My bro sekarang kat Jepun untuk buat beberapa kajian Master disana.. Bukan senang nak cari makanan halal, kalau nak beli pun jauh dari kediaman yang didiami. Tapi semalam tak sangka baru tahu ada Online Store untuk pembelian barang barang mentah untuk memasak.

 

Baticrom.com merupakan Online Store Halal di Tokyo, Jepun. Memang mudah untuk mereka yang menetap disana. Penghantaran ke rumah turut disediakan sekiranya pembelian melebihi 7000 yen, bersamaan RM280. Tapi kalau tak cukup mungkin kena caj 1200 yen untuk penghantaran..

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

 

Untuk mereka yang tak tahu, ada produk makanan malaysia dalam Baticom. Semuanya di import dari Malaysia. Jenama maggie, adabi, brahim dan lain lain.

 

Baticrom bukan sahaja jual barang mentah untuk memasak, turut juga ada penjualan buku, cd dan pakaian. Mudah.. tapi biasa untuk kita sebagai muslim adalah barang barang yang Halal untuk memasak.. Apa-apa pun, untuk mereka yang gusar mengenai makanan halal tuh, boleh la visit baticrom.com.

image

#

About the author

1 Comment

  • […] Ini pula tom yam thai kaw kaw punya.. Seumur hidup aku dan family tak pernah lagi masak sampai kaler merah camni. Yer la setakat pakai perencah tom yam adabi.. Yang ni guna tom yam pes thai punya, sebab beli online kat baticrom di Jepun .. […]

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network