i & Lifestyle

Officially University of Malaya Graduates! Konvokesyen UM

UM Graduation Day 2014
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Hi,

14 Oktober 2014, menjadi sejarah untuk saya selepas 5 tahun berhempas pulas di Universiti Malaya dalam jurusan Perakaunan.

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga menamatkan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan. Kalau diingatkan balik pahit manis, kegemilangan dan dugaan, pasti akan terbit rasa “kalau aku tidak leka, pasti tak macam ni”..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Haish.. Benda dah jadi tidak boleh di ulang kembali.

Apa-apa pun, tarikh 14 Oktober 2014 adalah hari bersejarah untuk keluarga kami sebabnya saya dan along graduasi bersama. Tak sangka jatuh pada hari yang sama dan sesi yang sama. Jadi mudah untuk keluarga.

Hari Konvokesyen Universiti Malaya 2014


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Hari Konvokesyen UM 2014 Meriah!

Mama dan Papa pernah pergi 3 Hari Konvokesyen di berlainan Universiti.

  • 2010 – Degree Along di UNiMap
  • 2012 – Degree Kakti di UiTM Shah Alam
  • 2014 – Degree Saya dan Master Along di Universiti Malaya

Apabila saya tanya, meriah tak konvokesyen UM, depa cakap meriah. Kalau dalam dewan, kata papa tak sempat nak terlelap, tiba-tiba ada orang nyanyi.

Graduan Fakulti Perniagaan dan Perakauanan siap buat wave dan bersorak lagi. Memang meriah.

Kat bahagian luar dewan pula ada jualan FESKUM. Bagi pelajar UM ramai menganggap FESKUM tahun ni tak meriah, tapi bagi orang luar walaupun gerai tak banyak tapi dah meriah!

Kalau anda pelajar UM, anda perlu berbangga dengan Universiti Malaya sebab Konvokesyen UM adalah konvokesyen yang paling havoc!. Yes, I’m so proud be one of UM Graduates.

Hari Konvokesyen Universiti Malaya 2014

About the author

3 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge