UM Graduation Day 2014
UM Graduation Day 2014

Hi,

14 Oktober 2014, menjadi sejarah untuk saya selepas 5 tahun berhempas pulas di Universiti Malaya dalam jurusan Perakaunan.

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga menamatkan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan. Kalau diingatkan balik pahit manis, kegemilangan dan dugaan, pasti akan terbit rasa “kalau aku tidak leka, pasti tak macam ni”..

Haish.. Benda dah jadi tidak boleh di ulang kembali.

Apa-apa pun, tarikh 14 Oktober 2014 adalah hari bersejarah untuk keluarga kami sebabnya saya dan along graduasi bersama. Tak sangka jatuh pada hari yang sama dan sesi yang sama. Jadi mudah untuk keluarga.

Hari Konvokesyen Universiti Malaya 2014

Hari Konvokesyen UM 2014 Meriah!

Mama dan Papa pernah pergi 3 Hari Konvokesyen di berlainan Universiti.

  • 2010 – Degree Along di UNiMap
  • 2012 – Degree Kakti di UiTM Shah Alam
  • 2014 – Degree Saya dan Master Along di Universiti Malaya

Apabila saya tanya, meriah tak konvokesyen UM, depa cakap meriah. Kalau dalam dewan, kata papa tak sempat nak terlelap, tiba-tiba ada orang nyanyi.

Graduan Fakulti Perniagaan dan Perakauanan siap buat wave dan bersorak lagi. Memang meriah.

Kat bahagian luar dewan pula ada jualan FESKUM. Bagi pelajar UM ramai menganggap FESKUM tahun ni tak meriah, tapi bagi orang luar walaupun gerai tak banyak tapi dah meriah!

Kalau anda pelajar UM, anda perlu berbangga dengan Universiti Malaya sebab Konvokesyen UM adalah konvokesyen yang paling havoc!. Yes, I’m so proud be one of UM Graduates.

Hari Konvokesyen Universiti Malaya 2014

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge