i & Lifestyle

Nostalgia Anak-anak Belalang – Main Guli (1994)

Anak-anak belalang - Main Guli 1994
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..

Haish.. betul betul nostalgia.. Ingat lagi kat anak-anak belalang? Haha.. Dulu zaman aku kecil memang famous la dengan Anak-anak belalang ni. Ditubuhkan pada 26 Ogos 1994 oleh Bat Latif.

Lagu yang popular dia Main Guli. Ada lagi satu lagu dia Nyut-nyut. Dalam album dia ada banyak lagu. Tapi lagu orang lain juga yang di record semula macam Ayam, Pak Pandir – Remeh temeh, Ubat, Salih Yakob – Jangan Main-main, Feminin – Untukmu dan lain lain.

Bila aku jumpa video Main Guli  ni secara kebetulan, serius tak tahan gelak. Adui.. Rindu gila zaman kanak kanak. Siap beli tape dia ni. Hari-hari pasang.. ngeh..

ANAK ANAK BELALANG - Main Guli

Meh layan la lagu-lagu ni..

Anak-anak belalang – Main Guli

 

Janganlah suka buat tahi mata
Mari ikut ku pergi gembira
Riang ria menghiburkan jiwa
Mengapa suka termenung aje

* Masa ku tidur jangan diganggu
Jangan diganggu
Jangan diganggu
Masa ku tidur jangan diganggu
Jangan diganggu
Jangan diganggu

Ulang *

** Mari main guli guli guli guli
Usahlah diganggu
Diganggu
Mari main guli guli guli guli
Usahlah diganggu
Diganggu

*** Dua tiga kucing berlari
Tinggal seekor mendiam diri
Kita bukanlah berjudi
Hanya untuk hiburkan hati

**** Bangun pagi gosok gigi
Terus mandi hilangkan daki
Selepas makan dan mengaji
Baru kita main guli

Ulang **

***** Hela nafas hela
Rela guli di guli oh… oh…
Hela nafas hela
Lega guli mengena

Gembira bermain guli
Rasanya aku tak nak berhenti
Manalah guli ku tadi
Baru kejap ada di sini

Berjalan ke Tanjung Karang
Berlari di tepi padang
Hari sudah pun petang
Mari kita semua pulang

Ulang ** dan *****


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Mari semua hiburkan hati
Terus bermain jangan berhenti
Bermain jangan berkelahi
Kita semua budak lagi

Petani turun ke sawah
Ke sawah menanam padi
Marilah pergi ke sekolah
Bagi kemajuan diri

Ulang ** dan *****

Yo… yo… marilah mari
Yo… yo… mainlah guli
Marilah… marilah main guli
Marilah… marilah kita main guli

Ulang * 2x

Ulang **

Ulang *** dan ****

Ulang **

Ulang * 2x


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Ulang ** sampai habis

Lagu: Copyright Controlled
Lirik: Azam Dungun/ Kak Jah/ Ariff

 

Anak-anak belalang – Nyut Nyut

 

About the author

2 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge