Ninetology Black Pearl 2 Pandang Pertama

Ninetology Black Pearl 2
Ninetology Black Pearl 2 Pandang Pertama, 4.8 out of 5 based on 2 ratings

Assalamualaikum..

Yeeahhh.. gembiranya hati ini sebab berjaya dapatkan Ninetology Black Pearl 2 di Digital Mall, PJ menggunakan rebate Rm200.. Dah lama terfikir nak beli, cuma perasaan nak beli tuh selalu ON/OFF..sepatutnya aku punya rebate dah guna masa beli Sony Tipo hari tu.. tapi untuk Ninetology Black Pearl 2 ni aku guna rebate Mr.Peah.. hahahaa..

Ramai yang cakap depa tak dapat nak beli Ninetology Black Pearl 2 ni sebab kehabisan stok. Kat Terengganu pun takde bila kakak aku nak beli guna rebate dia..  So sebelum aku balik KL khamis malam lepas, mak aku macam ada bunyi nak pakai handset aku. Tu yang aku decide nak bagi je Samsung Galaxy S3 kat mama aku. Biasa handphone aku memang menjadi keturunan pada mama aku dan kakak aku.. Dulu Sony Yari aku pass kat kakak aku, Nokia aku pass kat mama aku..Sekarang Samsung s3 pula aku pass lagi kat mama aku.. Siapa lagi nak kasi kan kalau bukan anak sendiri? Tapi hidup tanpa handphone sangat perit..tiap masa fikir kot kot ada orang hantar mesej.. hahaha..padahal takda mesej pun.

SO masuk cerita macam mana aku dapat beli BP2 ni.. Aku ingat mula mula nak call dealer yang ada dalam senarai di Website Ninetology, tapi macam malas pulak. So aku terus direct ke Digital Mall memandang kan masa tuh tengah cari tempat nak Fax document. Pergi Naik tingkat 1 Digital Mall then terus perasan ada Logo Ninetology dan SKMM kat satu kedai tuh. Usha tanya dia cakap ada stock ke tak. Terus dia cakap ada…. Apa lagi.. hehehe. test dulu dan Mr.Peah on the spot daftar dia punya Rebate. Mujur tuan kedai kasi online and daftar rebate dan mujur dia ingat no KWSP..kalau tak memang tak dapat la ninetology black pearl 2..

Pandang Pertama Ninetology Black Pearl 2
DSC_2444

— Gambar Ninetology Black Pearl 2.. Selepas di Upgrade ke FW 17 dan Root sendiri.. Screen Android 4.0.4.. No more Go Laucher Ex Pro..

— Mine Ninetology Black Pearl 2 with Orange Flip Case

— Top function. Ada on/off button, charge hole dan earphone hole

 

Apa yang anda perlu tahu mengenai Ninetology Black Pearl 2?

1) harga Ninetology Black Pearl 2 adalah RM599.. Tetapi ada RM100 manufacture rebate dan RM200 SKMM rebate. So anda boleh dapatkan Ninetology Black Pearl 2 pada harga RM299 selepas rebat.

BACA : Catch life-size dinosaurs at GSC Pavilion, Gurney Plaza & 1 Utama during #GSCDino2013 roadshow!
BACA : Untuk girls yang nak start business.. Get the tips here.. #ShineOn

2) Tak semua dealer membenarkan pembeli menggunakan rebate. Kebanyakkan di lowyat mereka tak benarkan pakai rebate dan jual pada harga Rm499.. (berdasarkan bacaan di forum)

3) Tak semua dealer yang jual Ninetology Black Pearl 2 bersama dengan FLIP Casing + Skrin Protector. Ada yang jual berasingan dimana pembeli kena bayar harga yang berbeza. Macam aku kena beli dengan harga RM35 untuk FLIP Casing + Skri Protector. Ada yang diberi free..sob sob sob..

3) Bateri cepat habis kalau tak delete application yang tak digunakan  atau disable application yang run kat background

4) Dijual bersama prepaid dari Tune Talk dan Digi. Slot simkad yang pertama akan di isi dengan SIMKAD Tune Talk dan sticker warranty VOID. Sekiranya anda cuba untuk cabut simkad sedia ada, dan di dapati sticker koyak, warranty untuk Ninetology handphone anda dikira VOID / INVALID. ( ada orang kata, warranty kad simkad ni saje saje je.. dah di koyak pun takpe)

5) Ninetology smartphone menggunakan Go Launcher EX pro yang akan menyebabkan bateri smartphone anda cepat habis.

6) Spesifikasi Ninetology Black Pearl 2 boleh di lihat di [ sini ]

Ok tuh je…

 

Coming soon …. Aku akan tunjuk tutorial :

1) Cara nak upgrade firmware Ninetology Black Pearl 2 (self do it)

2) Cara nak root Ninetology Black Pearl 2 (self do it)..

till then..see yaaaaaa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (2 votes cast)

Comments

comments

About the author: Penulis berkecimpung dalam dunia blogging bermula tahun 2008 sehingga sekarang. Seorang co-writer di Myselera Masih lagi menuntut di Universiti Malaya dalam jurusan Perakaunan. Ingin beriklan, review produk, makanan atau travel? boleh hubungi terus [email protected]… by : Norfanil

48 comments… add one

  • afif April 13, 2013, 10:27 am

    untungla dapat keluarga macam ni..s3 tu…saya pun nak.aha
    afif recently posted..18SX Bukan Untuk Malaysia!My Profile

  • Norfanil April 13, 2013, 12:16 pm

    hehehe.. jadi lah keluarga saya.. kekeke

  • Khairul Zamri April 13, 2013, 9:08 am

    terbaiklah jimat Rm300 dahtu, rasenya yang ni lagi ok dari Sony Typo kan
    Khairul Zamri recently posted..Jadual PIKOM PC Fair 2013 (I)My Profile

  • Norfanil April 13, 2013, 9:25 am

    yep.. lagi ok.. dan lagi besar.. sony tipo leh kategory kecik jugak la..

  • achie April 13, 2013, 9:11 am

    ini semua poyo !!!
    achie recently posted..April Fool Haram Disambut Oleh Umat IslamMy Profile

  • Norfanil April 13, 2013, 9:25 am

    hahahha…jeles ah tuh

  • Oneblogsocial April 13, 2013, 9:15 am

    Tahniah,sesuai dengan namanya design yang dimiliki cukup untuk dikatakan CANTIK
    Oneblogsocial recently posted..100 Hosting PercumaMy Profile

  • Norfanil April 13, 2013, 9:25 am

    cantik ..dan murah.. hehehe

  • Amirez April 13, 2013, 9:16 am

    jimat banyak jugak tu.

    compared dengan SIII mana lagi best?
    Amirez recently posted..Tarikh Mengundi PRU13My Profile

  • Norfanil April 13, 2013, 9:24 am

    of cos la S3.. hehe..tapi nak wat cmne. terpaksa berkorban.. kekeke

  • Muktasim April 13, 2013, 9:20 am

    memang terbaik.. saya pun baru beli 2 minggu lepas.. sgt puas hati.. tapi masa tu tak ada lagi flip case.. nak kena cari la juga flip case tu..
    Muktasim recently posted..Saya Obes?My Profile

  • Norfanil April 13, 2013, 9:24 am

    ye..? sekarang ramai yang mencari flipcase..

  • nabila April 13, 2013, 9:23 am

    admin beli mana casing black pearl 2?cntik!

  • Norfanil April 13, 2013, 9:30 am

    awak duk negeri mana? admin beli kat Digital Mall, PJ. tapi kalau awak nak suh admin belikan boleh gak.. hehehe

  • Norfanil April 13, 2013, 9:36 am

    tak pon awak pergi cari kat kedai yang awak beli hp tuh.skrg flip case dah ada kat banyak tempat..
    Norfanil recently posted..Ninetology Black Pearl 2 Pandang PertamaMy Profile

  • BP2 user April 13, 2013, 9:52 am

    ada fb tak? nanti nak tengok macamana nak upgrade ke v17..memang slow sangat nak charging.ambik 4jam=100%

  • Norfanil April 13, 2013, 10:08 am

    awak boleh masuk facebook group ni. bila di approved awak pergi kat file..ada dia tulis files nak upgrade ngn root.. https://www.facebook.com/groups/NinetologyUserMALAYSIA/566826790003546/

  • aizad April 13, 2013, 9:58 am

    Nak tanya. Ingat tak kedai yang mana 1 kat digitall mall tu? Slalu pergi, xperasan pulak ade kedai jual ninetology. Pastu flipcase tu susah nak cari. Kedai yang sama ke jual? Coz adik ade pakai. nak cari flip case

  • Norfanil April 13, 2013, 10:07 am

    hai aizad. awak naik tingkat 1 digital mall.. just turn around ikut jam pukul 2… terus awak nampak logo ninetology.. akak beli kat situ la.. ada sekali ngn flip case.. kalau tak nampak logo ninetology awak akan nampak logo SKMM rebate RM200

  • aizad April 13, 2013, 10:20 am

    rasanya dekat dengan kedai celcom kan? Flip case sahaja berapa yer? Saya belikan untuk adik tu dh siap screen protector. Cari flip case je yg xjumpa2. tak perasan plak ade ninetology walaupun selalu pergi sane.

  • Norfanil April 13, 2013, 12:16 pm

    erm..takde plak yang jual flip case saja..

  • sweetkurma April 13, 2013, 10:03 am

    kira rezeki lah ni ya, cute jer kan

  • Norfanil April 13, 2013, 10:06 am

    ye kak..alhamdulillah..rezeki..
    cute.. size dia not too small.. not too big..

  • azam_nah3 April 13, 2013, 10:31 am

    salam..agak2 bila ye nak update acane na root tu?? hewhew

  • Norfanil April 13, 2013, 12:16 pm

    insyaALlah..saya akan update nanti..sabar ye

  • ReVMon April 13, 2013, 10:49 am

    kalo dibandingkan dgn produk samsung,sama level dgn samsung ape agaknya?
    ReVMon recently posted..KOLAGEN RUMPAI LAUT ASLI DARI SABAHMy Profile

  • Raffae_Pae April 14, 2013, 2:21 pm

    Galaxy Nexus. :D

  • azam_nah3 April 13, 2013, 12:53 pm

    oraittt!! thanks~ :D

  • titan April 14, 2013, 4:36 am

    wahh..best la ada hp baru..
    titan recently posted..Lemak baik vs Lemak jahat.My Profile

  • ro April 14, 2013, 8:17 am

    go launcher hbsknn bateri ke? mcm mna nk remove go launcher?

  • Norfanil April 15, 2013, 12:47 pm

    Kene upgrade n root baru leh delete

  • Anarm April 15, 2013, 2:24 am

    Berkenan nak beli Black Pearl 2 ni tapi stok takde.. Sob sob.. Terpaksa beli Ninetology Insight.. Best jugak pakai phone Ninetology kan?
    Anarm recently posted..Ninetology Insight dengan Rebat RM200 Pakej Komunikasi BeliaMy Profile

  • wazy April 15, 2013, 2:37 pm

    Saingan Ninetology Insight ni,tapi menarik juga la,huhu kene pilih antara dua :-)
    wazy recently posted..Cuti Dah Habis BroMy Profile

  • Norfanil April 15, 2013, 2:59 pm

    kalau nak advance sikit better pilih insight.. tp untuk kemudahan biasa dengan range harga yang rendah sesuai la bp2.. hehe

  • akubiomed April 17, 2013, 12:31 am

    Nak tunggu mata ganjaran untuk dapatkan gajet dari Ninetology ini.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – Mountain Dew Ada berani?My Profile

  • Norfanil April 17, 2013, 12:33 am

    pernah dengar pasal ninetology blogging..tapi tak paham sangat… macam mana ya nak dapat point tuh?

  • sunah sakura April 17, 2013, 12:04 pm

    waaaaaaaaa…henpon kita samaaaa..hikhik..tapi akak takde flip casing tu…hukhuk…dealer bagi screen protector je..akak beli kat Lelong..dari penang..
    sunah sakura recently posted..Sampai Bila Pun Tak SetelMy Profile

  • Norfanil April 17, 2013, 12:23 pm

    ye? beli kat lelong? guna rebate ke?

  • sunah sakura April 24, 2013, 8:44 am

    ha’ah..guna rebate…hihi
    sunah sakura recently posted..Saya di Kampung!My Profile

  • solehin April 17, 2013, 10:44 pm

    salam nak tnye kalo rekod video format 3gp ke?

  • Norfanil April 17, 2013, 10:53 pm

    wassalam…yerp.. 3gp..

  • cda April 20, 2013, 11:33 am

    awk, mcm mne nak root ni.. fungsi dia utk ape.. kita x tahu ape pon sal ni.. tp bateri bp ni cepat hbis..dan bila charge kena tggu 4 jam bru 100%..cmne nk atasi mslh ni.. help me..heee..tq2

  • Norfanil April 20, 2013, 5:44 pm

    awak masuk group yang saya tulis kat atas..

  • Wan April 27, 2013, 5:31 pm

    Terima kasih atas semua tunjuk ajar….upgrade and root…semua perfect…menjadi…selama ni da bosan dgn phone ni…hari ni kembali bernyawa…haha

  • Norfanil May 4, 2013, 6:13 pm

    sama sama..hahhaa. semoga hari anda tak bosan lagi…

  • kiki June 15, 2013, 6:02 pm

    sis, flip case tu okay x?

  • Norfanil June 15, 2013, 7:57 pm

    ok

  • syazwani July 19, 2013, 4:47 pm

    salam.. flipcase yg awk beli ni.. ad warne pink x?? mencari.. tp xjumpa.. sy kt klntn plak tu…

Leave a Comment

CommentLuv badge