Ninetology Black Pearl 2 Pandang Pertama

Assalamualaikum..

Yeeahhh.. gembiranya hati ini sebab berjaya dapatkan Ninetology Black Pearl 2 di Digital Mall, PJ menggunakan rebate Rm200.. Dah lama terfikir nak beli, cuma perasaan nak beli tuh selalu ON/OFF..sepatutnya aku punya rebate dah guna masa beli Sony Tipo hari tu.. tapi untuk Ninetology Black Pearl 2 ni aku guna rebate Mr.Peah.. hahahaa..

Ramai yang cakap depa tak dapat nak beli Ninetology Black Pearl 2 ni sebab kehabisan stok. Kat Terengganu pun takde bila kakak aku nak beli guna rebate dia..  So sebelum aku balik KL khamis malam lepas, mak aku macam ada bunyi nak pakai handset aku. Tu yang aku decide nak bagi je Samsung Galaxy S3 kat mama aku. Biasa handphone aku memang menjadi keturunan pada mama aku dan kakak aku.. Dulu Sony Yari aku pass kat kakak aku, Nokia aku pass kat mama aku..Sekarang Samsung s3 pula aku pass lagi kat mama aku.. Siapa lagi nak kasi kan kalau bukan anak sendiri? Tapi hidup tanpa handphone sangat perit..tiap masa fikir kot kot ada orang hantar mesej.. hahaha..padahal takda mesej pun.

SO masuk cerita macam mana aku dapat beli BP2 ni.. Aku ingat mula mula nak call dealer yang ada dalam senarai di Website Ninetology, tapi macam malas pulak. So aku terus direct ke Digital Mall memandang kan masa tuh tengah cari tempat nak Fax document. Pergi Naik tingkat 1 Digital Mall then terus perasan ada Logo Ninetology dan SKMM kat satu kedai tuh. Usha tanya dia cakap ada stock ke tak. Terus dia cakap ada…. Apa lagi.. hehehe. test dulu dan Mr.Peah on the spot daftar dia punya Rebate. Mujur tuan kedai kasi online and daftar rebate dan mujur dia ingat no KWSP..kalau tak memang tak dapat la ninetology black pearl 2..

Pandang Pertama Ninetology Black Pearl 2
DSC_2444

— Gambar Ninetology Black Pearl 2.. Selepas di Upgrade ke FW 17 dan Root sendiri.. Screen Android 4.0.4.. No more Go Laucher Ex Pro..

— Mine Ninetology Black Pearl 2 with Orange Flip Case

— Top function. Ada on/off button, charge hole dan earphone hole

 

Apa yang anda perlu tahu mengenai Ninetology Black Pearl 2?

1) harga Ninetology Black Pearl 2 adalah RM599.. Tetapi ada RM100 manufacture rebate dan RM200 SKMM rebate. So anda boleh dapatkan Ninetology Black Pearl 2 pada harga RM299 selepas rebat.

2) Tak semua dealer membenarkan pembeli menggunakan rebate. Kebanyakkan di lowyat mereka tak benarkan pakai rebate dan jual pada harga Rm499.. (berdasarkan bacaan di forum)

3) Tak semua dealer yang jual Ninetology Black Pearl 2 bersama dengan FLIP Casing + Skrin Protector. Ada yang jual berasingan dimana pembeli kena bayar harga yang berbeza. Macam aku kena beli dengan harga RM35 untuk FLIP Casing + Skri Protector. Ada yang diberi free..sob sob sob..

3) Bateri cepat habis kalau tak delete application yang tak digunakan  atau disable application yang run kat background

4) Dijual bersama prepaid dari Tune Talk dan Digi. Slot simkad yang pertama akan di isi dengan SIMKAD Tune Talk dan sticker warranty VOID. Sekiranya anda cuba untuk cabut simkad sedia ada, dan di dapati sticker koyak, warranty untuk Ninetology handphone anda dikira VOID / INVALID. ( ada orang kata, warranty kad simkad ni saje saje je.. dah di koyak pun takpe)

5) Ninetology smartphone menggunakan Go Launcher EX pro yang akan menyebabkan bateri smartphone anda cepat habis.

6) Spesifikasi Ninetology Black Pearl 2 boleh di lihat di [ sini ]

Ok tuh je…

 

Coming soon …. Aku akan tunjuk tutorial :

1) Cara nak upgrade firmware Ninetology Black Pearl 2 (self do it)

2) Cara nak root Ninetology Black Pearl 2 (self do it)..

till then..see yaaaaaa

51 thoughts on “Ninetology Black Pearl 2 Pandang Pertama

  1. BP2 user

    ada fb tak? nanti nak tengok macamana nak upgrade ke v17..memang slow sangat nak charging.ambik 4jam=100%

  2. aizad

    Nak tanya. Ingat tak kedai yang mana 1 kat digitall mall tu? Slalu pergi, xperasan pulak ade kedai jual ninetology. Pastu flipcase tu susah nak cari. Kedai yang sama ke jual? Coz adik ade pakai. nak cari flip case

    1. Norfanil Post author

      hai aizad. awak naik tingkat 1 digital mall.. just turn around ikut jam pukul 2… terus awak nampak logo ninetology.. akak beli kat situ la.. ada sekali ngn flip case.. kalau tak nampak logo ninetology awak akan nampak logo SKMM rebate RM200

      1. aizad

        rasanya dekat dengan kedai celcom kan? Flip case sahaja berapa yer? Saya belikan untuk adik tu dh siap screen protector. Cari flip case je yg xjumpa2. tak perasan plak ade ninetology walaupun selalu pergi sane.

  3. Pingback: Cara Upgrade Firmware v17 Ninetology Black Pearl 2

  4. Pingback: Cara Root Ninetology Black Pearl 2

      1. cda

        awk, mcm mne nak root ni.. fungsi dia utk ape.. kita x tahu ape pon sal ni.. tp bateri bp ni cepat hbis..dan bila charge kena tggu 4 jam bru 100%..cmne nk atasi mslh ni.. help me..heee..tq2

  5. Wan

    Terima kasih atas semua tunjuk ajar….upgrade and root…semua perfect…menjadi…selama ni da bosan dgn phone ni…hari ni kembali bernyawa…haha

  6. Pingback: Upgrade Ninetology Black Pearl 2 dari ICS ke Jellybean 4.1.1 dan Install Rom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge