i & Lifestyle i & Produk

Nasi Minyak, Maaf Tak Ajak…

20130603_152523
Written by Norfanil

Anda pemilik Homestay atau Hotel? Ingin saya review Homestay atau Hotel Anda? Peluang kini dibuka! (KLIK)

Assalamualaikum…

Haha.. Kelakar tak tajuk.. Nasi Minyak, Maaf tak ajak… kekke.. ini entry punya susulan dari entry sebelum ni .. Agak lambat sikit di publish sebabnya, bergelut exam core paper…

So ini lah cerita… Masak sorang sorang dengan masak dengan mama sangat jauh beza.. Masa sendirian sunyi je kat dapur.. Tung tang tung tang dah pun siap makanan nya.. Tapi kalau masak ngan mama dan adik beradik kat kampung, gile best.. Patut timing masak sekejap je, tapi jadi berjam jam.. hahaha

Oleh kerana arituh balik masa study week untuk mintak restu sebelum exam, sempat la juga cik Norfa masak nasi minyak untuk family makan makan.. Yang paling best, my mom jadi sifu kat dapur.. Tunjuk cara buat tuh, buat ni dan macam macam.. Bukan senang nak siapkan nasi ayam ni kalau banyak tangan.. sampai dah confused nasi minyak dengan nasi traffic light. Kes cik Norfa suka warna warni.. Mujur my mom stop ni.. Kalau tak, sungguh pelangi “nasi minyak, maaf tak ajak”.. kekeke

Resepi nasi minyak, maaf tak ajak memang special dari my mom.. Kalau Along ada mesti dia yang bantai makan dulu, sebab dia suka makan nasi minyak.. Nak nak bila makan dengan Ayam masak merah buatan my mom!! perghhh.. That’s y cik Norfa buat nasi minyak.. Nak belajar untuk laki pulak nanti.. kekeek.. Nanti cik Norfa bagi resepi yaa..

And here is my “Nasi Minyak, maaf tak ajak!”.. hahahaha

Dapatkan kain pasang Daun Anzalna yang superb cantik sementara stok masih ada.. Gile ramai masuk order! Cepat!..

Koleksi Ariani Lebaran 2016

20130603_152523

20130603_152502

I served this for my beloved mom and dad… Puan Nazimah dan En. Sahifulddin… Love you both from your “chef to be for this coming Ramadhan”..  hahaha

DSC_1201

#paksa my dad makan nasi minyak, setelah sekian lama dia tak makan nasi… dia cakap sedap!!!…

Sorry, Nasi minyak tak ajak..huhu

#

About the author

12 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge

TENTANG NORFANIL

25. Pemegang Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Universiti Malaya).

Merupakan blogger sepenuh masa dan juga freelancer

Suka makan, suka tidur, suka travel dan suka aktiviti lasak. Tidak suka jatuh cinta!

Advertorial? Review? Jangan segan-segan hubungi saya. [su_button url="mailto:[email protected]" target="blank" background="#f899ce"]norfanil @ gmail.com[/su_button

MY fanpage

SUBSCRIBE

[mc4wp_form]

© 2015. Norfanil - Salute to Life. All Rights Reserved. Powered by NR Network