i & Lifestyle i & Produk

Nasi Minyak, Maaf Tak Ajak…

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum…

Haha.. Kelakar tak tajuk.. Nasi Minyak, Maaf tak ajak… kekke.. ini entry punya susulan dari entry sebelum ni .. Agak lambat sikit di publish sebabnya, bergelut exam core paper…


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

So ini lah cerita… Masak sorang sorang dengan masak dengan mama sangat jauh beza.. Masa sendirian sunyi je kat dapur.. Tung tang tung tang dah pun siap makanan nya.. Tapi kalau masak ngan mama dan adik beradik kat kampung, gile best.. Patut timing masak sekejap je, tapi jadi berjam jam.. hahaha

Oleh kerana arituh balik masa study week untuk mintak restu sebelum exam, sempat la juga cik Norfa masak nasi minyak untuk family makan makan.. Yang paling best, my mom jadi sifu kat dapur.. Tunjuk cara buat tuh, buat ni dan macam macam.. Bukan senang nak siapkan nasi ayam ni kalau banyak tangan.. sampai dah confused nasi minyak dengan nasi traffic light. Kes cik Norfa suka warna warni.. Mujur my mom stop ni.. Kalau tak, sungguh pelangi “nasi minyak, maaf tak ajak”.. kekeke

Resepi nasi minyak, maaf tak ajak memang special dari my mom.. Kalau Along ada mesti dia yang bantai makan dulu, sebab dia suka makan nasi minyak.. Nak nak bila makan dengan Ayam masak merah buatan my mom!! perghhh.. That’s y cik Norfa buat nasi minyak.. Nak belajar untuk laki pulak nanti.. kekeek.. Nanti cik Norfa bagi resepi yaa..

And here is my “Nasi Minyak, maaf tak ajak!”.. hahahaha


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

20130603_152523

20130603_152502

I served this for my beloved mom and dad… Puan Nazimah dan En. Sahifulddin… Love you both from your “chef to be for this coming Ramadhan”..  hahaha

DSC_1201

#paksa my dad makan nasi minyak, setelah sekian lama dia tak makan nasi… dia cakap sedap!!!…

Sorry, Nasi minyak tak ajak..huhu

About the author

12 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge