Assalamualaikum…

Haha.. Kelakar tak tajuk.. Nasi Minyak, Maaf tak ajak… kekke.. ini entry punya susulan dari entry sebelum ni .. Agak lambat sikit di publish sebabnya, bergelut exam core paper…

So ini lah cerita… Masak sorang sorang dengan masak dengan mama sangat jauh beza.. Masa sendirian sunyi je kat dapur.. Tung tang tung tang dah pun siap makanan nya.. Tapi kalau masak ngan mama dan adik beradik kat kampung, gile best.. Patut timing masak sekejap je, tapi jadi berjam jam.. hahaha

Oleh kerana arituh balik masa study week untuk mintak restu sebelum exam, sempat la juga cik Norfa masak nasi minyak untuk family makan makan.. Yang paling best, my mom jadi sifu kat dapur.. Tunjuk cara buat tuh, buat ni dan macam macam.. Bukan senang nak siapkan nasi ayam ni kalau banyak tangan.. sampai dah confused nasi minyak dengan nasi traffic light. Kes cik Norfa suka warna warni.. Mujur my mom stop ni.. Kalau tak, sungguh pelangi “nasi minyak, maaf tak ajak”.. kekeke

Resepi nasi minyak, maaf tak ajak memang special dari my mom.. Kalau Along ada mesti dia yang bantai makan dulu, sebab dia suka makan nasi minyak.. Nak nak bila makan dengan Ayam masak merah buatan my mom!! perghhh.. That’s y cik Norfa buat nasi minyak.. Nak belajar untuk laki pulak nanti.. kekeek.. Nanti cik Norfa bagi resepi yaa..

And here is my “Nasi Minyak, maaf tak ajak!”.. hahahaha

20130603_152523

20130603_152502

I served this for my beloved mom and dad… Puan Nazimah dan En. Sahifulddin… Love you both from your “chef to be for this coming Ramadhan”..  hahaha

DSC_1201

#paksa my dad makan nasi minyak, setelah sekian lama dia tak makan nasi… dia cakap sedap!!!…

Sorry, Nasi minyak tak ajak..huhu

12 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge