i & Produk

Miss Malaysia Earth 2015 Grand Finale Hotel Syeun, Ipoh

Winner Miss Malaysia Earth 2015 -The Winner 2
Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Belum habis lagi demam Miss Malaysia Earth 2015 ya. Yang cantik jadi pemenang atau yang bijak jadi pemenang? Pasti yang mempunyai kedua-dua pakej.

Hujung minggu lepas, saya berpeluang ke acara Grand Finale Miss Malaysia Earth 2015 yang diadakan di Hotel Syeun, Ipoh.

Seronok tengok gadis-gadis cantik memperakan pakaian yang ditaja dan hasil sendiri. Berbalik pada acara Miss Malaysia Earth 2015, Apa yang perlu anda tahu mengenai  Miss Earth?

Miss Earth merupakan salah satu dari 4 Program Pencarian Ratu Cantik Antarabangsa selepas Miss World, Miss Universe and Miss International.

Bagi saya, agak unik kerana peserta perlu mengejar gelaran ratu cantik dan dalam masa yang sama perlu menjadikan diri sendiri mesra alam sekitar dan menjalankan tanggungjawab social sebelum diberi gelaran Miss Earth.

Pencarian Ratu Cantik, Miss Earth 2015 pada tahun ini akan diadakan di Austria pada bulan Disember ini. Mereka akan merebut 3 gelaran iaitu Miss Earth – Fire (third runner-up), Miss Earth – Water ( second runner-up), and Miss Earth – Air (first runner-up).

Miss Malaysia Earth 2015 merupakan pencarian ratu cantik Malaysia dan pemenang akan mewakili Malaysia di pertandingan antarabangsa di Austria.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Miss Malaysia Earth 2015

Pada tahun ini, seramai 25 peserta akhir bertanding untuk merebut gelaran Miss Malaysia Earth 2015 dan mewakili Malaysia di Austria. Kesemua peserta dibawa menjelajah negeri Ipoh dalam masa yang sama mempromosikan Ipoh sebagai destinasi pelancongan pilihan.

Miss Malaysia Earth 2015 -VIP

The VIPs

Miss Malaysia Earth 2015 -VIP 2

Mr. Ken Leong, Pengerusi Blue Planet International Sdn Bhd dan Mr. Zhang Shu Quan, CEO Harmony Harvest Investment Holdings Limited bersama pemenang tahun Miss Earth 2014.

Miss Malaysia Earth 2015 -100

The Judges. Judge 2 dari kiri.  cantik gilo weh! haha

 

Senarai Finalist

Ini saya kongsikan Gallery senarai finalis bersama sedikit info mengenai mereka. Ada seorang finalist no 9 tak dapat dikesan. heh.

Yang mana jadi pilihan? Jangan tengok pada cantik sahaja, tapi kena tengok pada kebijaksanaan menjawab soalan juga.

 

Pada malam Grand Finale, mereka perlu menggayakan 4 pakaian.

  • Pusingan pertama (Pengenalan) – pakaian tradisional,
  • Pusingan kedua – Thematic wear dari Sonny Foo
  • Pusingan ketiga – pakaian rekaan mereka sendiri yang bertemakan mesra alam
  • Pusingan keempat – Evening gowns

Pusingan kedua – Thematic wear dari Sonny Foo

 

Pusingan ketiga – Rekaan Sendiri bertemakan Mesra Alam

Bila tengok galeri ini, ada yang terang-terang tak nampak macam mesra alam ataupun recycle. Saya paling suka pakaian yang dibuat dari kertas dan juga plastik. Anda yang paling last, paling cantik!

Pusingan Keempat – Evening Gowns

Berdasarkan ketiga-tiga ini, kita boleh tengok siapa yang stunning pada malam itu. Tapi untuk sesi soal jawab, ramai lagi yang kena perbaiki.

Banyak title sampingan dari Penaja-penaja diberikan kepada 25 peserta akhir Miss Malaysia Earth 2015, nak listkan memang banyak la.

Dari top 25, pemilihan dikecilkan lagi ke top 13 dan top 5.

And the title goes to…

Miss Malaysia Earth 2015 -The Winner 2

Miss Malaysia Eco Beauty: Janice Tan from KL
Miss Malaysia Eco Tourism: Felcy Francsie from Sabah
Miss Malaysia Earth Fire: Yoyo Bek from Penang
Miss Malaysia Earth Water: Emily Chung from Sabah
Miss Malaysia Earth Air: Amreet Kaur

Miss Earth Malaysia 2015
Danielle Wong Kar Wai from Melaka

Congratulations!!!

Pemenang dijangka atau tak dijangka? Tapi saya suka tengok Emily Chung. Hehe.


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Terima kasih kepada penganjur  Blue Planet International sudi jemput kami ke acara ini, dan juga penaja-penaja.

Jumpa lagi tahun depan? Dimana? Tunggu!

……

p/s: semua gambar peserta di ambil menggunakan Xiomi Mi4i. Cantik!!

About the author

Leave a Comment

CommentLuv badge