Misi Bantuan Banjir 2014 11
Sukarelawan Misi Banjir 2014 Gua Musang TRIP 1

Banjir tahun ni sangat teruk. Ramai yang tak menjangka keadaan seteruk ini. Terutamanya Banjir di Pantai Timur.

Banyak kumpulan persendirian yang sanggup membantu selain NGO. Fjallraven Kanken Classic Banyak pusat pengumpulan barangan untuk mangsa banjir kali ini di buka di setiap negeri. Nike Air Max 2017 Dames blauw Alhamdulilah Malaysia perihatin.

Sukarelawan Banjir Diperlukan

Banyak poster bertebaran di Facebook mencari sukarelawan banjir untuk beberapa misi seperti :

  • Sukarelawan untuk pengasingan pakaian terkumpul mengikut jantina dan umur.
  • Sukarelawan untuk mengangkut barangan dari tempat pengumpulan ke lori (loading)
  • Sukarelawan untuk membawa dan mengagihkan barangan sumbangan kepada mangsa banjir.
  • Sukarelawan untuk pembersihan rumah-rumah dan juga sekolah selepas banjir.

Bagi anda yang tidak mempunyai kerja atau terlebih masa yang ada, boleh menjadi sukarelawan seperti yang tertulis diatas, di kawasan terdekat perumahan anda.

Yang saya lihat di Facebook , banyak bantuan dari Kuala Lumpur, Putrajaya, dan juga Selangor. Alhamdulillah. Rakyat Malaysia bersatu.

Misi Bantuan Banjir 2014 4
Sukarelawan Misi Bantuan Banjir 2014 Batch Pertama mengedarkan sumbangan kepada mangsa

Sumbangan Banjir yang diperlukan

Bila tiba bencana sebegini, banyak sumbangan yang diperlukan oleh badan-badan NGO ataupun kumpulan persedirian yang ingin melakukan misi agihan sumbangan.

Bagi anda yang ingin memberikan sumbangan boleh menyumbang barangan-barangan berikut:

  1. Pakaian (lelaki, perempuan, kanak-kanak dan bayi)
  2. Kain telekung
  3. Makanan kering seperti biskut, roti dan lain-lain
  4. Kewangan. Nike Air Max 2016 Dames Wit Untuk membeli makanan atau menampung perbelanjaan perjalanan.
  5. Kereta, lori atau 4wheels. Adidas Yeezy Boost 350 Untuk mengangkut barang sumbangan dan membawa sukarelawan.
  6. Kudrat anda.. mochilas kanken big Iaitu menjadi sukarelawan.

Misi Bantuan Banjir 2014 9Alhamdulillah, setakat ini apa yang kita lihat, ramai yang sanggup memberi sumbangan tidak kira apa pun.

Bagusnya apabila sendiri menjadi sukarelawan menghantaran bantuan banjir ke tempat mangsa, kita sendiri boleh tengok keadaan mereka di sana.

Bagaimana mereka berebut-rebut inginkan makanan kerana sudah berhari-hari tidak makan, bagaimana rumah mereka yang mengalami kerosakan teruk akibat banjir. Madison Bumgarner Jersey Tengok gambar saja dah sayu, kalau sendiri tengok keadaan disana, lagi laa..

Bagi anda yang ingin menyertai sukarelawan geng hiking saya, yang di kelola oleh Talhah Talib, boleh contact nombor di bawah.

Sukarelawan Misi Bantuan Banjir 2014 di Perlukan
Sukarelawan Misi Bantuan Banjir 2014 di Perlukan

#SukarelawanBanjir di perlukan untuk

Misi Banjir trip 4

9 Jan 2015.. Adidas Shop van Nederland

Akan bertolak jumaat malam.. soldes air max 1 Dari Kuala Lumpur Ke Temerloh.. untuk sesi pembersihan. Balik ahad (segala perubahan akan diberitahu semula).. Maglia Larry Bird Kami persendirian , bukan NGO!

1) Bagi yang berminat, kami utamakan yang ada kenderaan supaya senang perjalanan ke sana..

2) Bagi yang tiada kenderaan cuba cari geng yang ada kenderaan untuk carpool. Boleh cari dalam group whatsapp yg kami akan masukkan nanti atau kami akan arrange nanti.

3) Sekiranya anda ingin memberi sumbangan mangsa banjir, boleh menyumbang barangan berikut:

  • Makanan
  • Air bersih / air mineral
  • Tikar
  • Bantal
  • Uniform Sekolah
  • Ubat-ubat
  • Pampars budak
  • Pad wanita
  • Wang ringgit (Kami tidak memerlukan sumbangan pakaian buat masa sekarang kerana telah banyak lambakan pakaian)

4) Tempat pengumpulan barangan adalah di Rumah Talhah bin Talib (0196447660 / 019-2090024) beralamat No 16, Taman Lagenda 8, Jalan Lagenda Mas, Batu 9, Cheras, Kajang.

atau di Putrajaya boleh hubungi 019-9439454 (Aqmal) . 5) 8 Jan 2015, akan ada packing barang di rumah Talhah bin Talib.. Nike Air HUARACHE Pas Cher So sukarelawan boleh pergi utk tolong2 dan berkenalan.. . Berminat nak jadi sukarelawan? Boleh whatsapp saya 0135960194 (Norpa)

Misi Bantuan Banjir 2014 11
Sukarelawan Misi Banjir 2014 Gua Musang TRIP 2
Misi Bantuan Banjir 2014 Trip 3 K. Krai Misi Bantuan Banjir 2014 K.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge