i & Makan

Mee Bandung Udang Galah di Restoran Bisik Bisik Seksyen 7 Shah Alam

Written by Norfanil

Assalamualaikum..

Excited gila nak buat entry makan makan lagi. Kali ni aku dan kawan kawan berpeluang makan lagi bersama team Myselera. Untuk pertama kali aku nak datang, macam biasa la aku akan buat survey sikit dekat fanpage aku mengenai Restoran Bisik Bisik. Tak pernah dengar, tapi dalam kalangan student UiTM Shah Alam memang familiar. Kata dieorg Restoran Bisik Bisik terkenal dengan makanan yang sedap dan murah.. Yeah?????

First time aku dan team pergi sana, senang sangat nak cari tempatnya kalau guna GPS. Kalau tak guna GPS pun terus pergi ke Seksyen 7 dekat dengan  Unisel. Bila dah sampai cari signboard “Mee Bandung Udang Galah“… Kami guna GPS, sempat juga Uturn sekali sebab terlepas lorong.. Haha.. Al maklumla, orang KL.. Tak berapa familiar ngan Shah Alam.. hehe..Bila dah sampai.. Gila ramai orang…

Restoran Bisik Bisik Norfanil

Kiteorang pergi hari Jumaat dalam pukul 9.40 malam. Kalau ramai orang makanan dia mesti sedap. itu kebiasaannya first impression bagi orang yang first time datang tak kira la restoran apa pun. Betul tak? Kebanyakkan orang bila dah ramai dieorg malas, tapi kiteorang terjah jugak. Ye la aku, Innanie Arifin dan geng geng memang kebulur berlapar nak makan semata di Bisik Bisik.. hahha..

Yang paling best bila dapat jumpa dengan pemilik Restoran Bisik-Bisik Puan Nurhaliza yang sangat peramah. Serius, macam dah lama kenal dan sangat sangat humble. Mungkin ini jugak salah satu sebab peniagaan maju. The secret behind successful business. 

So, aku nak cakap pasal makanan yang aku makan dekat sana.. Puan Nurhaliza recommended kami makan Mee bandung udang galah, nasi goreng teruna dan nasi goreng dara serta mee gulung special..  Amacam? Mengancam tak nama.. Dara dan Teruna. Apa yang membezakannya?? Haha..

Mee Bandung Udang Bisik Bisik Norfanil

— Mee Bandung Udang Galah… Special resepi dari Muar.. Agak agak berapa harga?

Mee Gulung Special Bisik Bisik Norfanil

— Mee Gulung Special … My Favourite .. Rasa dia ada black paper… Harga RM10

Nasu Goreng Dara Bisik Bisik Norfanil

Nasi Goreng Dara.. Ala ala nasi goreng paprik.. tapi versi Dara.. hahaha.. Harga RM 7.50

Nasi Goreng Teruna Bisik Bisik Norfanil

Yang ni Nasi Goreng Teruna.. Kenapa teruna? Lu pikir sendiri.. Dah ada klu tu.. hahaha.. Harga RM 8.00

Seriously, most of the food bagi aku sedap, banyak dan mengenyangkan. It worth la. Aku saje je taknak letak harga Mee Bandung Udang Galah kat Gambar atas tuh, sebab aku nak buat contest. Agak agak berapa harga korang rasa dengan udang sebesar tuh?? Siapa dia dapat jawab tepat aku bagi RM 30.. Make sure yang turut serta ngan kami harituh di larang sama sekali untuk join.. hehehe..

Last but not least, air special dari Restoran Bisik Bisik, Air bandung Soda dan Katira JDT.. 

Soda Bandung dan Katira JDT di Restoran Bisik Bisik Norfanil

— Tak cukup satu, order lagi…

Udang besar di Restoran Bisik Bisik Norfanil

— Sempat posing udang galah besar… hehe..

Udang besar di Restoran Bisik Bisik Norfanil 2

— Pemilik blog Coklateyes, Innanie Ariffin dan kakaknya..

By the way, Kat Restoran Bisik Bisik pon ada otak otak Johor dan juga gerai Satay.. Otak otak dia sangat tebal dan yummy berbanding di tempat lain. Habis juga dua bakul kami makan.. Haha.. Untuk Satay tunggu aku review next entry.. Adioshhh!!…

Contest teka mee bandung udang galah

Komen di BAWAH!.. Thanz..

CONTEST DITUTUP!.. RAMAI PULA YANG PANDAI JAWAB!!..

Pemenang adalah Nur Shuhada!! COngratesss!!

p/s: kalau ada kesempatan nak bawak family makan kat sini bulan 12 nanti.. InsyaAllah.. 


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

About the author

25 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge