i & Travel

Lost World Of Tambun, Perjalanan dengan ETS

Written by Norfanil

Anda mempunyai produk? Ingin saya review Produk Anda? Peluang kini dibuka! Email ke norfanil[@]gmail.com

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..sekali lagi peluang tercipta… Diberi kesempatan dan peluang untuk merasai Lost World of Tambun yang selama ni orang kata best gila terutamanya Hot Spring.. Dan lepas ni kalau nak pergi, tak ada kereta pun boleh pergi.. caranya dengan naik Electric Train Service (ETS)!!..

Aku pergi ke Lost World of Tambun dengan 29 orang blogger wanita yang cun cun semua.. Naik segan aku.. nih la dia kalau konfiden kurang.. Patot kena ikut cara Maria Elena.. Pakai tudung tak gosok pergi jalan jalan, apa ke ada hal? janji konfiden.. eh..

Ok masuk balik pasal Lost World Of Tambun..

Lost World of Tambun dengan Pengangkutan Awam

ETS under KTM memang ada perjalanan ke IPOH.. Dengan harga RM25, korang boleh pergi ke Lost World of Tambun. Perjalanan mengambil masa 2 setengah jam sahaja.. Kejap je kan?


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Serius sangat sekejap.. Tak terasa pun. Syok syok main laptop, update gambar bukak facebook, sedar sedar dah sampai.. Tapi bagi yang tak biasa mungkin akan sakit punggung ko sebab duk lama lama..

Dalam KTM ada jual makanan, so no worries kalau tak sempat nak membeli makanan sebelum bertolak. Cuma tak ada air sejuk je. Semua air panas yang di jual…

-- Aku sempoi je,,, Pergi 2 hari 1 malam.. backpack lagi senang...

— Aku sempoi je,,, Pergi 2 hari 1 malam.. backpack lagi senang… beauty? Aku nyanyai lagi B-e-a-u-tiful dari Megan Nicole je.. hahaha

KTM ke Lost World Of Tambun

— Lost World Of Tambun naik ETS.. ala.. macam KTM jew.. Rm25.00.. boleh tahan laju.. 14okm/j.. fuhhh

— With my partner.. Sheila mambo.. hahhhhaa.. Cantik la gambar handset dia.. Sebab tuh kebas gambar dia je.. kekeke..

 Semasa perjalanan kiteorg di beri Travel Kid.. alhamdulillah.. terima kasih pada Butterfly Malaysia sebab bagi travel kid ni.. Sungguh awesome.. Bayangkan satu beg kecil ada banyak barang kecantikan.. lepas ni senang nak pergi jalan jalan.. Bawak beg kecik tuh jeee..

Travel Kid untuk beauty blogger

Beauty Travel Kid from Butterfly malaysia

— Banyak gila,.. fuh fuh fuh.. bertuah kan jadi blogger.. eh~

Sampai ke Ipoh, kami naik Bas ke Lost World of Tambun.. Kalau korang pergi naik ETS macam kami, boleh la naik teksi untuk hantar ke Lost World of Tambun.. Dekat je.. Hanay 30-40 minit. Kalau speed 20 minit dah sampai.. hehe..

Perkara pertama kami sebagai anak anak gadis buat bila sampai sana adalah bergambar dengan logo Lost World of Tambun.. Haha.. Macam ni la perangai anak gadis.. Suka sangat bergambar dekat pintu gerbang.. Well.. kekeke..

-- Amacam nampak kurus tak?hahaha.. trick ni.. pheww...

— Amacam nampak kurus tak?hahaha.. trick ni.. pheww…

— 30 Blogger yang join Gateway ke Lost World Of Tambun.. Thanz The Butterfly Project

Apa ada di Lost World of Tambun?

  • Kepura Cave

Pernah dengar pasal Kepura Cave? Kami diberi kesempatan makan makan dalam Sapura Cave. Terletak dalam Lost World Of Tambun.. Depa kata Kepura Cave ni menjadi pilihan orang corporate buat dinner dan meeting.. Ada yang buat wedding.. Perghh.. romantik…

Cun tak? takleh nak bayang kan kalau buat wedding sini.. huihuihui…Selepas makan tengah hari kiteorg keluar jalan jalan sekitar Lost World of Tambun,..

  • Petting Zoo

Orang yang suka haiwan patot pergi petting zoo.. Nice wehh.. macam macam ada.. Dari harimau dalam cite Waris Jari hantu, ular anaconda, pelbagai jenis burung dan lain lain binatang..


IKLAN BERBAYAR


Tailor dah start ambil tempahan baju raya. Korang dah dapat kain belum? Ha.. Tahun ni tren songket printed tau.. Sekarang dah masuk batch ke 3. Songket Dokoh Pastel dan Terang, Songket Bintang.

Sehari 100 pasang terjual. Design Exclusive dan limited.. Lambat abis kena borong dengan mereka... Boleh visit catalog www.djennaexclusive.blogspot.com untuk dapatkan kain pasang songket yang superb cantik sementara stok masih ada.. 

Kain Pasang Songket

 

Sekali lagi peluang diberikan untuk kami merasa dihinggap oleh burung. Aku pun sempat hulur tangan untuk bagi burung merak duduk atas tangan.. berat gila.. tapi seriusly cantik…

Cuma tang ular tuh aku tak sanggup.. hahaha.. kasi orang lain je la….

-- Suka sangat duk atas kepala.. Mak saya cakap tak baik tau main kepala kepala.. hahaha.. =P

— Suka sangat duk atas kepala.. Mak saya cakap tak baik tau main kepala kepala.. hahaha.. =P

— Gaya masing-masing nak memberi makan..haha.. jenuh melengguk..

Tin Valley

Ini hal sejarah.. kalau korang nak merasa cara mendulang timah, boleh datang Lost World of Tambun.. Kat sana ada tempat nak mendulang timah.. Tapi boleh dulang je, tak boleh buat balik.. hahahha…

Satu perkara aku terlupa nak buat bila dah sampai sana.. Excited punya pasal kan.. Iaitu naik atas gajah… Lupa sehh!. Kalau tak pecah rekod dah aku naik gajah.. mana pernah selama ni.. haha..padahal gajah replika je.. kwang kwang kwang..

Kat Tin Valley ni ada satu tempat macam cafe.. Boleh order makanan.. Kami diberi makan petang telur kampung separuh masak dengan roti keras…dan dicicah dengan kopi.. sedap!..

tin valley lost world of tambun

-- Tadddaaaaa.. timah yang telah di

— Tadddaaaaa.. blogger try mendulang timah..  tadddaaa!!!

-- Lepas penat jalan jalan... makan lagi bawah guaa

— Lepas penat jalan jalan… makan lagi bawah guaa

-- Kopi Oo kaw, roti bakar, roti keras dan juga Telur kampung separuh masak!! yummy...

— Kopi Oo kaw, roti bakar, roti keras dan juga Telur kampung separuh masak!! yummy…

Nanti kita sambung part 2 – Lost World Of Tambun Hotel dan Part 3 – Hot Spring and Spa… see yaa!

Info :
Tiket Lost World of Tambun
Adult : RM48
Child below 12 yearls old : Rm41

p/s: semua gambar masuk sini gambar nampak aku kurus.. yang gemuk masuk drive.. hahahaha.. apa pon tak boleh..

About the author

30 Comments

Leave a Comment

CommentLuv badge